frankrijk.nl

5 fijne filmpjes voor francofielen met huisarrest

Vitamine V voor francofielen in vrijwillige quarantaine… Lavendelvelden die je bijna kunt aanraken en vrolijke geluiden uit een druk Parijs. Deze beelden van onder meer de Provence, Bretagne en Corsica verzachten sommige ontwenningsverschijnselen.

Voor nu moeten we het even doen zonder reizen, maar we brengen Frankrijk graag naar je toe! Droom even weg bij deze prachtige beelden van de lente in Parijs, lavendel in de Provence, de golven van de Atlantische kust, het getijdenspel in Bretagne en de stranden van Corsica.

Poëtisch Parijs

Het lijken ineens onwerkelijke beelden: zoveel mensen op straat, muzikanten, spelende kinderen, studenten die picknicken langs de Seine. In normale tijden is dit het echte Parijs, een stad waar een groot deel van het leven zich buiten afspeelt.

De geur van de Provence

Je kunt de lavendel in deze film bijna ruiken! Terwijl de drone over de paarse velden zweeft en de wind de lavendelstruiken wiegt, komen herinneringen aan zwoele zomers in de Provence weer boven. Lees ook ons artikel over de mooiste lavendelplekken in Zuid-Frankrijk.

Surfen voor de Atlantische kust

De azuurblauwe oceaan en witte schuimende golven: Hossegor in Nouvelle-Aquitaine is een surfparadijs. Dit filmpje Sable du Sud won een filmprijs voor jonge en onafhankelijke filmmakers.

Wolkenhemels in Bretagne

Het wolkenspel en de getijden: deze fraaie timelapse-opnamen laten het spel van eb en vloed zien langs de Bretonse kust. Hier meer artikelen over Bretagne, een van onze favoriete regio’s in Frankrijk!

De schoonheid van Corsica

Wit zand op Plage de Saleccia, jachten in de azuurblauwe Golf van Saint-Florent, het douanierspad van Cap Corse en de citadel van Bastia… we kunnen bijna niet wachten om zelf weer op Corsica te zijn!

LEES OOK:
Onze 5 favoriete stranden op Corsica
Filmpjes van stille Franse steden tijdens de lockdown
De 10 mooiste landschappen in Bretagne
De meest fotogenieke lavendelplekken in de Provence

Tekst: Ulrike Grafberger Beeld: Valentin Chretien-UNPL (Corsica)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.