frankrijk.nl

Franse Alpen: nieuw, mooi en leuk dit winterseizoen!

Nog even en de krokusvakantie gaat beginnen, voor velen de start van de wintersportvakantie. Wat zijn de nieuwtjes en noemenswaardige activiteiten dit seizoen in de Franse Alpen? Een ronde door de Franse skigebieden.

Gondels als fotoalbum en koeien-kunstwerken in Le Grand Bornand

Dit seizoen zijn de 55 cabines van de Rosay-gondellift in Le Grand Bornand gedecoreerd met grote zwart-wit foto’s van dit boerendorp in vroegere dagen. Zo krijgt de vakantieganger al skiënd een impressie van het lokale leven in de vorige eeuw. Nog meer kunst vind je beneden in het dorp, waar je de ‘koeienroute’ (Parcours de la Vache) kunt wandelen. Dat is een route langs allerlei kunstzinnige interpretaties van dé smaakleverancier (Beaufort-kaas!!) van deze streek: de koe.

Le Grand Bornand Wintersport

Doe je eigen kaasfondue-picknick op de pistes van Valloire

We moesten even dubbelchecken, maar het is echt waar: dit seizoen kun je in Valloire bij snackbar Kosa Kruta een rugzakje huren waar alles in zit voor een fondue in de buitenlucht. Kookstelletje, fonduepannetje, geraspte kaas, witte wijn, stukjes brood, een picknickkleed en kussen om op te zitten.. ! Kosten €12 p.p. Een dag van tevoren bestellen! Tel. +33 (0)6 11 44 84 89.

Valloire Picknick Wintersport

Nieuwe Folie Douce in Les Arcs

Ingrediënten: waanzinnige locatie op de piste, uitstekend restaurant en groot terras waar je kunt loungen en feesten. De hitformule van La Folie Douce bestond al onder meer in Val d’Isère, Val Thorens en Alpe d’Huez en vanaf deze winter kun je ook uit je dak gaan op de piste van Arc 1800.

La Folie Douche Les Arcs Wintersport

Gemarkeerde tourskiroutes in La Plagne

Het is de nieuwe trend in de bergen: toerskiën. Of – zoals de Fransen zeggen – ski de randonnée. Andere ski’s, andere dresscode (veel laagjes!) en ander conditieniveau. Want toerskiën betekent dat je met speciale ski’s bekleed met stijgvellen bergopwaarts loopt/glijdt in de vrije natuur, ver van de gebaande pistes. La Plagne introduceert deze winter 7 bewegwijzerde routes, van gemakkelijk tot pittig. De terugweg, oftewel de afdaling, gaat wel via geprepareerde pistes. Wij probeerden het zelf in La Plagne, lees er hier meer over.

Taï Chi op sneeuwschoenen in de natuur 

De Belgische skilerares Caroline (ja, ze spreekt ook een beetje Nederlands!) haalde vorig seizoen alle Franse kranten met haar bijzondere wintersportactiviteit in Sainte Foy: tai chi op sneeuwraquetten en zonder stokken! Het doel hiervan? Je vitale energie stimuleren en je concentratie verhogen om meer vloeiende, effectieve bewegingen te maken. Een moment van ontspanning en mindfullness in een net zo rustgevende setting van bergen en bos. Prijs €60 voor 2 uur. Telefonisch te reserveren via +33 (0)6 06 54 85.

Taï Chi Sainte Foy Wintersport

Yogiskiweek in Les Menuires

Ook in Les Menuires vinden we zenmomenten tijdens de Yogiskiweek (4 tot 11 april 2020), waarin je gratis kunt deelnemen aan tal van workshops, in- en outdooryogasesses en mindfullness-wandelingen.

Sainte Foy: off-piste experience uitproberen

Het ziet er altijd zo mooi uit: skiërs die door de ongerepte sneeuw afdalen. Maar ja, wat zijn veilige hellingen, vereist dit een speciale techniek en welke voorzorgsmaatregelen neem je? In Sainte Foy biedt de Franse Skischool ESF deze winter de mogelijkheid voor off-piste-debutanten om deze sensatie te ontdekken onder begeleiding. Inclusief uitleg en verzorging van het veiligheidsmateriaal. Elke dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur, prijs €50. Reserveren noodzakelijk.

Off Pistes Sainte Foy

LEES OOK:
Yoga, zen-skiles en bio-food in Val Thorens
Franse skitermen om te weten
Hoe spreek je de namen van de Franse wintersportplaatsen uit?

 

Tekst: Josee Schouten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *