frankrijk.nl

Glamping-de-luxe in een safaritent met badkamer!

Glamping ten top! Voor een vakantie in de safaritenten van Tendi hoef je niet veel mee te nemen. Het avontuur van kamperen gaat hier samen met comfort en een leuke inrichting. De tenten staan bovendien op prachtige plekken in onder meer de Ardèche, Dordogne, Côte d’Azur, Languedoc, Vogezen, Bretagne en de Provence.

Glamping in Tendi Safaritent in Frankrijk Glamping-de-luxe: safaritent met badkamer

We willen avontuurlijk kamperen, maar geen gedoe met tentstokken. We willen overnachten midden in de natuur, maar niet op een lek luchtbedje. We willen elke dag buiten eten, maar zonder gerommel boven een gasbrander. We willen een duik kunnen nemen in het beekje naast de tent, maar ook onder de eigen douche kunnen staan. Het beste van twee werelden, jawel, het bestaat echt! Wij ontdekten de luxe safaritenten van Tendi met badkamer (douche, wc en wastafel) die zelfs de meest terughoudende kampeerder over de streep kunnen halen. En, het moet niet gekker worden, de nieuwste variant is de 6-persoons lodgetent met badkamer en verdieping met 2 bedden; ook leuk als speelkamer!

Lodgetenten Domaine de la Faurie

Boxsprings in de natuur

Kampeergemak bij Tendi betekent aankomen op een sfeervolle kampeerplaats waar je tent al staat opgesteld en de bedden zijn opgemaakt. Alles is er aanwezig, van koffiezetapparaat tot flessenopener, dus je hoeft nergens mee te slepen. Er is een ingerichte keuken met fornuis en koelkast, een eettafel met stoelen (adieu, eten met een bord op je schoot!), een comfortabel boxspringbed en een stapelbed voor de kinderen (au revoir, luchtbedjes!). De safaritent staat bovendien op een stevige houten vloer, inclusief de lekkere ruime veranda met luxe tuinmeubilair, dus je voeten blijven altijd droog.

Glamping Tendi Safaritenten in Frankrijk

Op mooie plekjes in 12 Franse gebieden

En deze tenten staan ook nog op prachtige locaties in Frankrijk, in de Ardèche, Dordogne, Côte d’Azur, Languedoc, Vogezen, Bretagne, Provence, Midi-Pyreneeën, Normandië, Les Landes, Drôme en in de Bourgogne. Neem La Maison Bornat in het zuiden van de Bourgogne. Een kleine camping bij een eeuwenoude boerderij, prachtig verbouwd tot chambre d’hôtes. Hier zijn zo’n 15 tot 20 ruime plaatsen van maar liefst 200 m2 tot 300 m2. Omdat het domein op een heuvel ligt, heb je altijd een mooi uitzicht op de groene omgeving.

Tendi safaritenten Clairière

Nieuwe bestemmingen in het zuiden van Frankrijk

Vanaf deze zomer zijn de safari- en lodgetenten van Tendi ook te vinden in de Languedoc en de Drôme. Camping L’Olivigne is een kleinschalige, duurzaam ingerichte camping (met ecologisch zwembad!) net buiten het schattige dorpje Bize-Minervois in de Aude. De fraaie landelijke ligging tussen de wijngaarden en olijfbomen laat zich prima combineren met een dagje strand. Camping Le Gallo Romain ligt 14 km ten zuiden van het leuke stadje Romans-sur-Isère . De camping organiseert mooie wandelingen door de omgeving, en je kunt hier ook mooie fietstochten maken.

uitzicht Drôme

De klassiekers in de zuidelijke Lot en de Aveyron

Verder naar het zuiden, in de Lot, ligt Domaine de la Fauriemidden in een groene omgeving vol middeleeuwse dorpjes. Vanuit de luxe lodgetenten met eigen badkamer (douche, wastafel en wc) heb je uitzicht over de vallei. Must-sees in de buurt zijn het prachtige Rocamadour en de vele grotten. Tenten met eigen badkamer vind je ook bij de kleinschalige camping Lac de Bonnefon, in de nog wat zuidelijkere Aveyron. Deze camping ligt tussen de fraaie steden Albi en Rodez en vlak bij de bekende Gorges du Tarn. Net als in de Lot kun je ook in de ongerepte Aveyron geweldige sterrenhemels verwachten!

Lees ook15 x waarom de Lot-et-Garonne zo heerlijk is

Lac de Bonnefon safaritenten

Natuurlijk Ardèche

Voor de sportieve fietser en wandelaar is de rustige en kleinschalige terrassencamping  L’Ardechois een echte aanrader. Gelegen midden in de prachtige natuur op de rand van het “Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche”. De safaritenten staan dichtbij het riviertje de Gluyere en de lodgetenten staan hoger op terrassen en bieden een adembenemend uitzicht!

Glamping safaritent met badkamer Frankrijk

Hoe kleinschalig ook, altijd camping met zwembad

Op alle bestemmingen van Tendi vind je een zwembad met kinderbad. Net als op Moulin des Sandaux, in de Dordogne. een kleinschalig vakantiepark rond een vroegere watermolen. Maar hier loopt ook nog eens een beekje dwars over het terrein, waar kinderen urenlang kunnen spelen en vind je op het terrein een visvijver.

Tendi safaritent (4-6 pers.) vanaf €299-€999/7 nachten (afhankelijk van seizoen en locatie). Meer informatie over de glampingbestemmingen en -accommodaties op tendi.nl

PLUS+
– Bij aankomst opgemaakte bedden, voorzien van klamboes.
– Sympathiek: bij aankomst staat er een flesje lokale wijn voor je klaar!
– Veel safaritenten en alle lodgetenten hebben een eigen badkamer.

LEES OOK:
De 10 mooiste plekken in de Dordogne
To see in Romans-sur-Isère: schoenenmuseum en outletcenter
De mooiste dorpjes van de Languedoc

Tekst: Josee Schouten Beeld: Tendi.Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Tendi. #ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *