frankrijk.nl

Besparen op je wintersport: handige tips!

Bijna krokusvakantie! Wat je dat je een wintersportvakantie in Frankrijk zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt? Hier onze trucs en tips om binnen je budget te blijven en de kosten van skihuur en boodschappen laag te houden.

Voordelig huren skimateriaal

Heb je je verblijf geboekt bij een reisorganisatie check of je vooraf je skimateriaal kunt boeken. Die ski’s en schoenen haal je vervolgens na aankomst op in de lokale skishop. Heb je zelf verblijf zelf geregeld, dan kun je datzelfde doen bij speciale skiverhuursites zoals SKISET. Ook als je maar een paar dagen gaat skiën. In beide gevallen ben je fiks goedkoper uit dan dat je wacht en ter plaatse gaat huren. En we mogen een mooi voordeeltje weggeven: als lezer van frankrijk.nl krijg je tot 50% korting t.o.v. de lokale huurtarieven bij SKISET!

goedkoop ski's huren in Frankrijk

Boodschappen: bespaar geld en/of tijd

Verblijf je in een chalet of appartement dan ontkom je er niet aan: boodschappen doen. Handig is het dan om – voordat je met de auto de laatste kilometers bergopwaarts pakt – in het laatste daldorp (Cluses, Moutiers, Aime, Bourg-Saint-Maurice) even langs zo’n grote supermarkt van Intermarché of Super U te rijden. Koop daar vooral je langer houdbare/zware boodschappen en verse producten voor de volgende dag. Kom je met de trein of vliegtuig dan hebben we een andere tip: bestel je boodschappen online. Dit kan o.a. op de site van bergsupermarktketen Sherpa, die in alle bekende skigebieden te vinden is. Je kunt er vervolgens je boodschappen ophalen of laten bezorgen bij je logeeradres. En heb je nog ongebruikte levensmiddelen over aan het einde van je verblijf? Geen probleem: die neemt Sherpa weer in en betaalt je ze terug.

lunch-op-de-piste-franse-alpen

Lunchen op de piste: doe het goed of doe het zelf

We kunnen er niets anders van maken: eten in de piste-restaurants is duur. Maar je skiet in het land waar zowel de lunch als het diner tot een vast dagelijks culinair genietmoment is verheven. Dus doe daaraan mee, neem gewoon de tijd en verwen jezelf. Zie het als uit eten gaan met skischoenen aan. En verrassend genoeg is een driegangen Menu du Jour vaak niet echt veel duurder dan dat bakje friet, sandwich en een cola. Dus pak dat kwaliteitsmoment, het is 100% genieten!

wintersport

Past dit niet in je dagelijkse uitgavenpatroon? Doe als wij vaak doen: ski de volgende dag gewoon weer naar je appartement of chalet en pak een broodje thuis. Voordeel van ski-in/ski-out! Of maak bij mooi weer ’s morgens een picknickpakket klaar en zoek een zonnige lunchspot in de bergen!

Nog op zoek naar goedkope bestemming? 

Lees ook onze tips als je met het gezin gaat skiën

Wij zeggen, bon ski!

LEES OOK:
Toptips voor Franse Alpen van wintersportspecialisten
Do’s en dont’s van autohuur Génève
Miniski, veel skiën in weinig dagen

Tekst&beeld: Josee Schouten en Altapura Val Thorens. Openingsbeeld: Joan Oger-UNPL (Les Deux Alpes)

3 reacties op “Besparen op je wintersport: handige tips!”

  1. Nog een tip: koop in de grote skigebieden niet rucksichtlos een skipas voor het hele gebied voor je hele vakantie. Als je niet zo’n kilometervreter bent of je wilt ook eens een dagje overslaan, dan zijn er alternatieven. http://www.hurktoilet.nl/voordelig-frankrijk.php onder het trefwoord skiën

    • Josee schreef:

      Dank je Peter voor je nimmer aflatende goede aanvullingen. Klopt helemaal en dit noemden wij ook al in ons artikel over skiën met kinderen, waar het ook de moeite loont om goed te kijken wat de beste opties zijn.

  2. Carole schreef:

    Ik heb ook een andere service online gevonden http://www.offcourses.eu/, weet nog niet welke ik ga gebruiken voor mijn volgende skivakantie.