frankrijk.nl

Boomhutten, waterhuisjes en meer glamping in Frankrijk

Al een paar jaar is het dé grote mode op kampeergebied: luxe kamperen in bijzondere accommodaties, ook wel glamping genoemd. Slapen in boomhutten, pipowagens en veel meer. Wat zijn de laatste trends op dit gebied in Frankrijk?

Glamping! Hoe origineler, hoe leuker. Want in onze gehaaste levens heeft het even teruggaan naar de basis, teruggaan naar de natuur, een bijna therapeutische werking gekregen. Wakker worden tussen fluitende vogels in een boomhut. Of met de kinderen op avontuur in een tipi of joert. Eenvoudige geluksmomenten die je er tijdens de vakantie aan herinneren dat het ook anders kan. Wij zijn al jaren om. Maar vroegen ons af: wat zijn eigenlijk de laatste nieuwtjes uit de Franse glampingwereld?

boomhutten glamping in Frankrijk

1. Boomhutten: luxer en luxer!

De glamping-boomhut is al lang geen uitvergrote versie van een kinderhut meer. Tegenwoordig zijn het steeds vaker halve paleisjes! Met verschillende verdiepingen, een eigen badkamer, en een jacuzzi op het terras is ook geen uitzondering meer. Toch blijft ook bij deze luxe boomhutten de essentie hetzelfde: hoog tussen de bladeren voel je je even helemaal in je eigen wereld.

leuke glamping in Frankrijk joerts luxe boomhutten

2. Duurzaam is trendy: ecolodges en safaritenten

Met de groeiende vraag naar duurzaam toerisme verschijnen er ook steeds meer ecolodges en natuurhuisjes in Frankrijk. Deze accommodaties zijn niet alleen gebouwd met respect voor het milieu, ze gaan ook zo veel mogelijk op in hun natuurlijke omgeving. Datzelfde geldt voor safaritenten gemaakt van canvas en hout. Deze kunnen na het seizoen weer afgebroken worden, zodat de natuur zich weer kan herstellen. Ook bij dit type accommodatie blijft het echter echt ‘glamping’, met goed uitgeruste (buiten)keukens en steeds vaker eigen badkamers in de tent.

3. Slapen op het water

Nog een nieuwe trend op het gebied van glamping: drijvende huisjes. Je ziet ze steeds meer in Frankrijk en ze worden almaar luxer. ‘Watervilla is soms dus een toepasselijker naam! Het terug-naar-de-natuur-gevoel is bij deze accommodaties compleet, want je kunt ze vaak alleen met een kano of roeiboot bereiken. Zachtjes wiegen op het terrasEn als je daarbij bezoek krijgt van een reiger of een otter is het helemaal magisch. Ze bestaan in allerlei vormen: van houten huisjes met een puntdak tot ronde rieten hutjes die uit een Caribisch gebied lijken te komen.

leuke glamping in Frankrijk joerts waterhuisjes

4. Steeds exotischer: Marokkaanse tenten en Finse kota’s

Tipis (wigwamtenten) en Mongoolse joerts zijn inmiddels bekende en geliefde glamping-opties. Maar ook uit andere culturen komt inspiratie. Steeds vaker zien wij kota’s: ronde houten huisjes met een strodak uit het Finse deel van Lapland. We spotten de eerste langwerpige Marokkaanse tenten, de Caidale, met 1001-nacht-decoratie. En er bestaan zelfs boomhutten in de vorm van Aziatische tempels.

leuke glamping in Frankrijk joerts

5. Liefdesnestjes: romantiek ten top

Bij glamping denken veel mensen aan familievakanties, maar niet alle accommodaties zijn daar geschikt voor. Veel boomhutten mogen vaak pas vanaf 12 jaar. Een hele ‘tak’ van de Franse glamping lijkt zich dan ook te richten op oer-romantische tweepersoonsplekjes. Zoals het Love’Nid, letterlijk een liefdesnestje. Deze boomhut heeft de vorm van een houten cocon, waarvan je dak openklapt om naar binnen te gaan. Ook zijn er steeds meer varianten op de doorzichtige bubbeltent waarin je samen de sterrenhemel kunt bekijken. Ze bestaan zelfs in een hangende variant, voor een 360 graden uitzicht.

leuke glamping in Frankrijk romantisch

Zou je al deze soorten glamping in Frankrijk weleens willen testen? Haha, wij ook! Een handige Nederlandstalige website verzamelt bijzondere slaapadresjes in vrijwel alle Franse vakantiestreken: Abracadaroom.com.

glamping liefdesnestjes

LEES OOK:
Romantische boomhut bij Bonnieux in de Luberon
5 x glamping midden in de natuur
Vissershuisjes op het strand van Sérignan Plage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *