frankrijk.nl

20 gedachten op een blote-billen-camping

Carole ging een paar jaar geleden voor het eerst met man en dochter naar een naturistencamping. Vooraf had ze zo haar twijfels over het hele naaktgebeuren. Maar het werd een relaxtere en luxere kampeervakantie dan ze gedacht had.

Voor vertrek

1. “Zou Anouk het wel trekken? Ze is alweer 5 jaar oud, best intimiderend misschien, vriendjes maken op de camping in je blootje?”

2. “En ga ik zelf écht de hele vakantie in mijn blote kont lopen? Ik zie mezelf al boodschappen doen in de campingwinkel, poedelnaakt naast het groente en fruit. Ja dag…”

3. “Wat als we bekenden tegenkomen? Collega’s of de buren..? Tja, in de sauna zitten we ook naakt, wat doe ik nou moeilijk eigenlijk…”

4. “Moet ik nu 2 keer zoveel zonnebrand meenemen?”

naturistencampings France 4 Naturisme zwembad

Onderweg in de auto

5. “Als we de tent opzetten houden we onze kleren nog aan hoor. Ik ga niet meteen met haringen staan klooien in mijn Eva-kostuum.”

6. “En als de receptionist al bloot is dan keren we om… ”

7. “Sjee, bloedheet in de auto, ik plak overal… Wiehoe, NO TEXTIEL deze vakantie! Ik moet nog steeds wennen aan het idee, maar met deze hitte klinkt het vooruitzicht wel steeds verleidelijker, haha.”

Zwembad van naturistencamping La Sabliere

Na aankomst op de naturistencamping

8. “Gelukkig! Geen naakte receptie! Leuke pareo heeft de camping-directrice aan!”

9. “Hmm, naaktvolleyballen, dat hoeft van mij nou ook weer niet. Maar dat yogalesje, dat klinkt best fijn.”

10. “Zo, dat duurde ook niet lang… Nadat de tent stond hoefde zelfs Anouk niet meer te wennen: we hebben alle drie alles maar meteen uitgedaan. Eerste blootwandeling op de camping gemaakt en dat voelde eigenlijk heel normaal.”

11. “Niemand kijkt écht naar elkaar. Grappig, dat had ik niet verwacht. Sta net een kwartier met onze camping-buurvrouw te praten en heb serieus niet eens opgemerkt welke cupmaat zij heeft.”

Activiteiten voor kinderen op nudisten camping La Sabliere

1 dag later

12. “Dat yogalesje was top. Waanzinnige plek in het bos en heerlijk als je daarbij de wind op heel je huid voelt… Godzijdank hoefden we niet de downward-facing dog te doen, want dan had ik wel een lachstuip gekregen in mijn blote billen. Maar volgende les doe ik gewoon een minishort aan, zoals een paar andere deelnemers.”

13. “Praktisch zeg, douchen op een naaktcamping. Je hoeft alleen je handdoek en douchegel mee te nemen. Geen kleren die op een natte vloer vallen. Wat een vrijheid.”

14. “En naaktzwemmen in het zwembad en in het riviertje bij de camping… Holymoly, dat is fijn! Dat had ik niet meer gedaan sinds het skinny dipping in mijn tienerjaren. Was vergeten hoe lekker het voelt om geen natte badkleding op je lijf te hebben!”

Naaktzwemmen in het riviertje bij de camping

3 dagen later

15. “Gezellig om vanochtend het dorp en de markt te bezoeken, maar ook prettig om onze kleren straks weer uit te kunnen trekken op de camping. Ik mis het vrije gevoel bijna. MON DIEU, daar heb je het…! Ben ik nu serieus een naturist aan het worden?”

16. “Ik dacht dat alle naaktcampings een beetje alternatief zou zijn. Hippie-eenvoudig, dat idee. Maar wàt een luxe hier. Met een mooie spa en sauna waar je nou eens niet een badpak aan hoeft, maar lekker op z’n Hollands alleen met een handdoek kunt aankomen.”

17. “Sowieso: wat zijn het sanitair en het zwembad schoon hier. Lijkt wel alsof dat gevoel van in harmonie zijn met de natuur ervoor zorgt dat mensen respectvoller met de gemeenschappelijke ruimtes omgaan…”

Nudistencamping Domaine de la Sablière (Gard/Languedoc-Roussillon)

7 dagen later

18. “Grappig, in het camping-restaurant heb ik ’s avonds eigenlijk niemand bloot gezien deze vakantie, allen tijdens de lunch. En ook bij de dansavond was het gewoon zoals op andere campings. Je hoeft dus niet de héle tijd naakt te zijn. Je doet wat je zelf fijn vindt en het vult zich allemaal vrij logisch in.”

19. “Zalig om elke dag zo de tent uit te lopen zonder na te denken over je kleding. Die vrijheid is bijzonder, je wordt er zo rustig van. Ook voelt mijn lijf mooier en gezonder na dit weekje. Alsof ik elke dag aan wellness heb gedaan, ik zit letterlijk beter in mijn vel.”

20. “Zo wie had dat gedacht: zelfs Anouk is om! Zij noemt de blote-billen-camping een van de leukste campings waar ze ooit geweest is! Ik hoop dat ze dat nog een paar jaar volhoudt, want ook ik vond dit echt een ontdekking.”

Activiteiten op de blote-billen-camping

Naakte feiten over naturisme

Wist je dat:

… 2 miljoen Nederlanders regelmatig naakt recreëren? 30% doet dat alleen thuis, 64% gaat ook naar het naaktstrand en 21% ziet het als een way-of-life en kiest ook voor een naaktvakantie in binnen- of buitenland

… Frankrijk wereldwijd de populairste naturistenbestemming is?

naturistencampings vaak goedkoper zijn dan ‘textielcampings’, met dezelfde of nog betere faciliteiten?

… er ook Franse naturistencampings zijn met glamping-accommodaties?

La Sablière Nudisten camping in Frankrijk

Overweeg je ook eens de stoute schoenen aan – of liever uit – te trekken? Bij vragen kun je mailen naar Carole ([email protected]): ze belooft eerlijk antwoord te geven op vragen over wat zij voor- en nadelen vond van een naturistencamping!

Nieuwsgierig naar mooie Franse naturistencampings?

Neem dan een kijkje op de site van France 4 Naturisme, een netwerk van 6 luxe naturistencampings in Zuid-Frankrijk, op Corsica en aan de Franse Westkust. Carole verbleef bij Domaine la Sablière in de Gard, hierboven te zien op de foto’s.

LEES OOK:
6 luxe naturistencampings in Zuid-Frankrijk

Dit artikel maakten we in samenwerking met France 4 Naturisme

4 reacties op “20 gedachten op een blote-billen-camping”

 1. j l nuijten schreef:

  ik vind dit eerlijk om mee te maken

 2. Les Fourneaux schreef:

  Heerlijk, mijn man en ik hebben zelf een naturistencamping in Frankrijk. Ik zou echt geen “gewone”camping eigenaar willen zijn. Er komt een veel fijner publiek, het is schoner en iedereen respecteert elkaar. wij hebben zeer grote plekken, vanaf 400m2, dat vind je bijna nergens anders. Wij hebben een zeer groot vertrouwen in onze klanten en dat word dan ook niet beschaamd.

 3. Notaris43 schreef:

  Helemaal mee eens. Doen dit al meer dan 25 jaar.

 4. fred schreef:

  weg met al dat preutse gedoe tegenwoordig, naakt zijn moet normaal zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *