frankrijk.nl

5 kleine Franse campings aan zee

Heerlijk, je hebt bijna geen auto nodig bij deze familiecampings direct aan het strand! Kamperen aan de Middellandse zee en langs de westkust van Frankrijk.

Camping La Pointe du Talud – Bretagne/Morbihan

Deze Flower camping bij Lorient in de Morbihan, in het zuiden van Bretagne. Het campingterrein kijkt uit op het Ile de Groix, een prachtig eiland vlak voor de kust. Er zijn diverse mooie baaien en zandstranden op wandelafstand, en je kunt ook zwemmen in het verwarmde binnenbad op de camping. Behalve veel verschillende watersporten, kun je in de directe omgeving ook fietsen, vissen, golfen en paardrijden. Meer info

Afstand strand: 400 meter tot het zandstrand

camping aan het strand in Bretagne


Camping Utah Beach – Normandië

Op loopafstand van een van de beroemde D-Day-landingsstranden en het herdenkingsmuseum van Utah Beach. Op deze eenvoudig camping met ruime staanplaatsen (op gras) profiteer je bovendien van een rustige natuurlijke omgeving. Het kampeerterrein ligt namelijk in de buurt van een beschermd natuurgebied met veel vogels. Veel glamping, zoals rsafaritenten van bijna 40m2 (Freeflowers), houten tenthuisjes met 2 slaapkamers (Sweet Flowers) en een originele 2 persoonstent (Coco Sweet). Meer info

Afstand strand: Utah Beach ligt op nog geen 100 meter: je steekt de kustweg over en je bent er.

camping landingsstranden Normandie Utah Beach


Camping Robinson Marseillan (Languedoc/Occitanië)

Verscholen tussen meer en zee, zo zou je de ligging van Camping Robinson kunnen noemen. Want het superleuke vissersdorp Marseillan ligt aan een binnenmeer, Étang de Thau (oesterparadijs!) en wordt gescheiden van de Middellandse Zee door een landtong. En hier, in Marseillan Plage, vind je het brede zandstrand dat kilometers lang is. Je kunt hier met je eigen tent of caravan staan of een accommodatie huren, zoals lodgetenten. De camping heeft ook een groot waterparadijs: Robinsonland. Meer info

Afstand strand: 5 meter, vanaf de camping directe toegang tot het strand!

camping aan zee in de Languedoc bij Béziers


Camping La Ferme Erromardie – Aquitaine

Deze camping ligt bij Saint-Jean-de-Luz, een heerlijke badplaats in Frans Baskenland, niet ver van Biarritz. Je kampeert hier direct naast een zandstrand en de plek is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooie Baskische dorpen in het achterland, zoals Ascain, Ainhoa en Saint-Jean-Pied-de-Port. Uitzicht op de Atlantische Oceaan en prettig formaat camping, met 175 staplaatsen, diverse stacaravans en cabanes. Meer info

Afstand strand: 50 meter, directe toegang vanaf de camping.

camping in Frans Baskenland Biarritz Saint-Jean-de-Luz


Camping Le Cabellou Plage – Bretagne/Finistère

Familiecamping in Finistère, niet ver van Quimper, op een groen schiereiland tegenover de ommuurde havenplaats Concarneau. Vanaf de camping loop je zo het strand op, dat aan een van de mooiste baaien van Bretagne ligt. En als het water je te koud is, dan heb je het verwarmde lagune-zwembad nog. De meeste staanplaatsen hebben uitzicht op zee en de camping heeft ook houten stacaravans en safaritenten. Meer info

Afstand strand: 50 meter, directe toegang vanaf de camping.

camping aan het strand in Bretagne

Meer kleinschalige campings aan zee vind je hier. Of kijk hier voor een volledig overzicht van Flower campings in Frankrijk.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Flower Campings.

LEES OOK:
De 10 mooiste stranden van Frankrijk
D-Daymuseum vlak bij Utah Beach in Normandië
De mooiste landschappen van Bretagne

Beeld: CC/FlowerCampings Beeld linksboven: CC/Camping la Ferme Erromardie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.