frankrijk.nl

5 campings op Franse toplocaties

De ligging van deze familiecampings zijn bijzonder: vlak bij Versailles, een beroemd dorp in de Provence, de Loirekastelen, het middeleeuwse stadje Sarlat… Ook vind je er mooie canvastenten, houten cottages en meer leuke glamping.

Natuurcamping bij kasteel Versailles

Kamperen in een bos op 20 minuten fietsen van Château de Versailles, hoe chique is dat? Camping Huttopia Versailles is een prachtige natuurcamping met een Canadese sfeer, dankzij de vele houten blokhutten en tenthuisjes op palen (Cahuttes) midden in een bos. Heerlijk sfeer in een mooie omgeving, want je kunt fijn wandelen en fietsen in de bossen rond Versailles. Er is al een buitenzwembad op deze caming en in juni 2020 opent er ook een nieuw binnenbad. Verder in de buurt: Parijs (met de trein of auto ben je in 30 min. in het centrum)! Chartres (kathedraal) en de tuinen van Monet in Giverny liggen op 1 uur rijden. Meer info

Huttopia Versailles natuurcamping


Natuurcamping in de Dordognevallei

Camping Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne bevindt zich op een schiereilandje in de rivier Dordogne, op de grens van de departementen de Creuse, Dordogne en de Lot. Het kalme kampeerterrein is omringd door water en ligt bovendien vlak naast het charmante middeleeuwse stadje Beaulieu, waarvan je de huizen al kunt zien liggen vanaf de camping. Authentieke Franse sfeer dus, maar ook modern comfort want alle faciliteiten zijn een paar jaar geleden vernieuwd (o.a. verwarmd zwembad, leuk café met terras, mooi sanitair, houten speelplekken). Ook in de buurt: Collonges-la-Rouge, Rocamadour, Figeac, Conques, Brive-la-Gaillarde. Meer info

camping Dordogne Sarkat Huttopia


Natuurcamping bij Les Baux-de-Provence

Huttopia Fontvieille is een prachtige camping in de Provence, op nog geen 4 km van het beroemde dorp Les Baux-de-Provence en ook niet ver van Saint-Rémy-de-Provence. Het kampeerterrein (4 hectare/220 staanplaatsen) ligt in een verkoelend dennenbos te midden van de olijfbomen en witte rotsen van Les Alpilles. Er is een groot zwembad op het terrein en ook deze camping heeft onder meer leuke houten huisjes (Chalets Évasion) met een grote schuifpui voor het uitzicht. Ook in de buurt: Arles, de Camargue, Avignon, Beaucaire. Meer info

Camping Baux-les-Provence Zuid-Frankrijk Huttopia


Natuurcamping bij het kasteel van Chambord

Kamperen in de buurt van Chambord, het beroemde Loirekasteel! Camping Huttopia Les Châteaux ligt precies in het midden tussen Chambord en Cheverny, nog zo’n mooi Loirekasteel! Deze natuurcamping biedt huurtenten, houten huisjes en ruime staanplaatsen op een groen terrein met eiken en hoge sparren. Je kunt er bovendien elektrische fietsen huren. Daarmee fiets je in een halfuurtje naar Chambord, waar je de beroemde wenteltrap van Da Vinci kunt bewonderen. Ook in de buurt: diverse Loirekastelen, Blois, de dorpen van de Sologne, het hotel waar de tarte tatin is uitgevonden. Meer info

camping Chambord Loirestreek Huttopia


Natuurcamping bij Sarlat en de grotten van Lascaux

De auto kun je laten staan: deze camping ligt op loopafstand van het beeldschone Sarlat-la-Canéda. Ideaal als je overdag de beroemde streekmarkt wilt bezoeken of ’s avonds na een diner terug naar je tent wilt slenteren. De camping zelf ligt volledig in het groen, op een glooiend terrein van 13 hectare met binnen- en buitenzwembad. Ook in de buurt: grotten van Lascaux, het kasteel van Beynac-et-Caznac, La Roque-Gageac en de rest van de Dordognevallei. Meer info

camping in de Dordogne Huttopia groen

Meer informatie over deze en andere mooi groene natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
Versailles: handige bezoektips voor het beroemde paleis
5 campings met spectaculair uitzicht
Hippe Franse campings midden in de natuur
De 10 mooiste plekken in de Dordogne

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia. 

Beeld: Huttopia, Unsplash (Versailles) & Pixabay (Baux-les-Provence).

Eén reactie op “5 campings op Franse toplocaties”

  1. Mooie informatie.

    Mercie bien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *