frankrijk.nl

Country-hip vakantiehuis in de Gers

Maison Vivre+ is een jaloersmakend huis in Zuidwest-Frankrijk: zo mooi gerenoveerd en voorzien van een leuke hippe inrichting. Stiliste Ilse wist wat ze deed toen ze deze boerderij kocht in de landelijke streek rond Toulouse. En het goede nieuws is: je kunt haar vakantievilla huren.

Tijdens haar zoektocht naar een tweede huis in Frankrijk had Ilse al meer dan 60 huizen bekeken. Maar altijd was er die grote ‘maar’. Te dicht bij een drukke weg. Te veel opknapwerk… Totdat zij en haar man een oprijlaan in de Gers afreden en spontaan tegen elkaar riepen: “Al blijkt het huis niet meer dan een ouwe caravan te zijn, we kopen het! Deze plek is uniek!” Wie nu – 5 jaar later – rond hun prachtig opgeknapte boerderij loopt, kan ze alleen maar gelijk geven. Dat uitzicht… Met aan de horizon de besneeuwde toppen van de Pyreneeën en op de voorgrond een lieflijk heuvellandschap, slechts onderbroken voor de kerktorens van twee kleine dorpen iets lager in de vallei.

Maison Vivre+, vakantiehuis in Zuidwest-Frankrijk

Zon, rust en ruimte

Het is geen toeval dat Ilse in Frankrijk terechtkwam. Haar oma was Française, Ilse zelf studeerde in Parijs en ze was lang getrouwd met een Fransman. Ze leefde in diverse Franse streken, maar op het gebied van rust en ruimte bleek de Gers een onovertroffen streek. Dit landelijke gebied in de buurt van Toulouse is een heerlijke plek om even helemaal bij te komen. Overdag zonnen bij het zwembad, een fiets- of wandeltocht maken door het boerenland, een brocante of streekmarkt bezoeken en ’s avonds uitgebreid eten op het terras… De dagen glijden er voorbij in het zachtste ritme.

Maison Vivre Plus, vakantievilla in de Gers, Zuid-Frankrijk

Ruime woonkeuken in de vroegere stal

Ilse, opgeleid als binnenhuisarchitecte, gaf haar Franse vakantiehuis een mooi licht, bijna Scandinavisch interieur. Ilse: “Het ging heel erg op gevoel. We hebben veel oude elementen behouden, maar ook een paar strakke witte muren geplaatst om voor een sfeer die ook fris en clean is.” Het oorspronkelijke boerenhuis was vrij klein, maar ze trok de vroegere stal erbij en maakte daar een grote living met open keuken.

Vakantievilla in de Gers: Maison Vivre Plus

Op een vide boven in deze ruimte zijn twee (open) slaapkamers en in het boerenhuisje zijn nog twee slaapkamers. Achter het huis liggen het grote overdekt terras met BBQ en het opzetzwembad, dat op een slimme manier is weggewerkt tussen houten vlonders en de aflopende tuin. Niks meer aan doen, zalige plek!

Maison Vivre+, vakantiehuis voor max. 6 personen (2 kinderen) €1550-€2750/week. Meer informatie: maisonvivreplus.com

Lees ook over het jongste avontuur van Ilse, als nieuwste eigenaresse van La Bassivière, een boerderij met stoere vakantie-appartementen in de Lot-et-Garonne

PLUS+
– Openslaande deuren in de grote living naar het terras met magnifiek uitzicht.
– Diverse dorpjes vlakbij voor de dagelijkse boodschappen, zoals Boulogne-sur-Gesse, een charmant plaatsje met een weekmarkt, 2 bakkers, een supermarkt, café du marché en een groentewinkeltje met de lekkerste verse seizoensproducten die je ooit gegeten hebt!
– Op 45 minuten rijden van Toulouse, leuke stad om een dagje te gaan winkelen.

Maison Vivre+, vakantiehuis in Zuidwest-Frankrijk

LEES OOK:
5 onbekende Franse streken
Superadres! Stoere vakantielofts in de Lot-et-Garonne
Toulouse, leuke stad om te bezoeken

Eén reactie op “Country-hip vakantiehuis in de Gers”

  1. Kim schreef:

    Heerlijk! Wat een fijne plek. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *