frankrijk.nl

Smullen in skigebied Les Portes du Soleil

Carole gaat vaak skiën in het skigebied van Les Portes du Soleil. Dit zijn haar favoriete restaurants op en rond de pistes van Morzine, Les Gets, Châtel en Avoriaz!

La Paika, het mooiste terras op de piste

Dit is een van mijn favoriete ontdekkingen in Les Portes du Soleil. La Paika ligt boven Les Gets met uitzicht op de Mont Chéry. Maar je moet het kennen, want je komt er niet toevallig langs. Als het mooi weer is, is het terras the place to be voor de lunch. De BBQ en grill die buiten staan zijn niet alleen voor de show: vlees- en visliefhebbers kunnen smullen van de heerlijkste gerechten. Verder heeft het restaurant goede stoofgerechten, ook voor vegetariërs. En het dessertbuffet is fantastisch. restaurant-lapaika.com

Restaurant La Paika, het mooiste terras Portes du Soleil

Lees ook: 10x waarom Les Portes du Soleil zo’n fijn skigebied is


L’Alpage du Crot, klein maar fijn restaurant

Direct aan de blauwe piste tussen Avoriaz en Morzine ligt dit kleine restaurant: echt een aanrader. Het is een selfservicerestaurant met verse huisgemaakte gerechten. Niets luxueus, maar hun soep van de dag moet je proeven! Hun crêpes en kaas- en vleeswarenplankjes zijn ook heerlijk. Zelfs als het rond lunchtijd overvol is, blijft het personeel vrolijk en werken ze heel efficiënt. Binnen staat een grote pan met tartiflette te pruttelen op de houtstoof. Reserveren! facebook.com/LAlpageDuCrot

Restaurant l'Alpage du Crot In Les Portes du Soleil


Village Igloo in Avoriaz, bijzonder concept

Een plek om te zien en gezien te worden! Het Village Igloo is te bereiken op ski’s, want het ligt halverwege de blauwe piste van Arare. De toegang is gratis, dus je kunt ervoor kiezen om alleen de ijssculpturen te bekijken of ook te blijven hangen voor een glaasje (of twee, drie…) op het ’terras’ van strandstoelen in de sneeuw. Je kunt er ook blijven slapen of reserveren voor de fondueavond.

Village Igloo Morzine Avoriac CC/FB


Chez Denis, typisch savoyaardse ‘ferme-auberge’

Als je houdt van authenticiteit en gezelligheid dan is dit restaurant in een oud chalet op de pistes van Plaine-Dranse, bij Châtel, perfect. Denis zegt vaak dat hij geen kok is, maar boer: hij serveert je zijn eigen kazen. Onze tafel was unaniem: “Mama, dit is de lekkerste kaasfondue die ik ooit gegeten heb!”(gemaakt van comté en abondance) en de reblochonnade om te delen (met gesmolten reblochon) is ook erg aan te raden. Je kunt hier heerlijk je handen warmen bij de kachel en je maaltijd afsluiten met een genépi (lokaal likeurtje). De prijzen zijn heel bescheiden en je moet hier zeker reserveren! info.chatel.com/ferme-auberge-chez-denis

Restaurant chez Denis in Les Portes du Soleil


La Folie Douce, feestje op de piste tussen Morzine en Avoriaz

Jaja, het is zo ver! Ook Avoriaz heeft sinds december 2018 een eigen La Folie Douce, bekend om zijn hardcore après-ski! Het chalet met 2 restaurants (La Petite Cuisine, een self-service van 11.30-15.00 uur en La Fruitière met een warm interieur geopend van 12.00-15.00 uur en vanaf 19.00 uur) en een groot terras met DJ en artiesten (14.00-18.00 uur) ligt in het hart van Les Portes du Soleil, aan de rand van de pistes, vlak voor het station. Je erheen skiën of te voet gaan.

La Folie Douce Avoriaz

Hier vinden komen alle generaties en nationaliteiten samen! Veel jongeren, maar ook gezinnen en ouderen… Ik ben er vooral heen gegaan om te dansen, een vin chaud (€6,50) te drinken. Relaxte plek om even op te warmen voordat je de kabelbaan terugneemt naar Morzine (want alcohol en skiën is geen slimme combi!). www.lafoliedouce.com


Le Passage, smakelijke tussenstop Morzine-Avoriaz

Een adres met een toepasselijke naam! Want je passeert dit restaurant automatisch uitgeven als tussen Morzine en Avoriaz skiet. Het ligt namelijk boven de gondel Super Morzine. Een ideale plek voor een lunch op het terras met uitzicht op de Mont-Blanc. Of een laatste opwarmertje (vin chaud, chocolademelk) voordat je terugskiet naar Morzine. Erg lekker eten, zalige crêpes en een royale café gourmand (koffie met kleine desserts). Meer informatie

Restaurant le Passage Les Portes du Soleil


Action Sport – le P’tit Resto, lunchpauze in Morzine

Al jarenlang is dit onze ‘kantine’ onderaan de pistes van Morzine, met een mooi terras. Het eten is eenvoudig, maar lekker en voedzaam. Geraldin maakt alles vers en ze is een keukenprinses op het gebied van taarten. Vreselijk, je weet nooit wat je moet kiezen! Dus nemen we vaak een café gourmand, dan krijg je een selectie. En om dit alles te verteren schenkt Bertrand je een génépi (bij de koffie. Vlak voor dit restaurant (en skiwinkel inéén) ligt de sleehelling en de skischool voor de kleintjes. Handige spot dus voor gezinnen! En je kunt ook binnenzitten op dagen dat het kouder is. www.actionsport-skishop.com

kindervriendelijke restaurant in Morzine


De beste warme chocolademelk van Les Portes du Soleil… en het ’t-is-hier-altijd-Kerstmis restaurant

Warm lekker op en geniet van het uitzicht op de Bar des Combes (op de gelijknamige piste aan de kant van Châtel), voordat je teruggaat naar Avoriaz. De warme chocolade met slagroom is hemels! En voor de ultieme White Christmas ervaring – het gehele seizoen door! – in een supersfeervol restaurant tipt Jose Chez Babeth op de pistes van Chatel

De beste warme chocolademelk van Les Portes du Soleil... en ook de grootste!

Meer informatie over Les Portes du Soleil vind je hier: www.portesdusoleil.com

LEES OOK:
Les Portes du Soleil, heerlijk skigebied in Frankrijk
GROETEN UIT… Morzine
7 verwarrende Franse wintersporttermen

Tekst: Carole Goëlitz Beeld: Carole Goelitz, Village Igloo (hun FB), L’Alpage du Crot (FB), La Folies Douce (interieur).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *