frankrijk.nl

Bijzondere kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme, Dordogne en de Perche

Glamping-accommodaties, prachtige faciliteiten en toch ook een echte natuurcamping. Deze autovrije kampeerdorpen op groene locaties zijn het summum voor liefhebbers van rust en natuur. Even helemaal loskoppelen van de buitenwereld, volgens de filosofie van Huttopia!

De ‘gewone’ campings van de Franse kampeerketen Huttopia staan al bekend om hun groene ligging en sympathieke puur-natuur-insteek. Je verblijft er op mooie locaties in de natuur en kunt ervoor kiezen om of je eigen tent op te slaan, of een van de duurzame  glamping-accommodaties op het terrein te huren. In de 4 Camping-Villages van Huttopia ligt de lat nog een stukje hoger. Deze kampeerterreinen zijn nog veel ruimer opgezet, ze liggen nog dieper in de natuur, ze hebben geen Wifi en zijn 100% autovrij.

Natuurcamping Huttopia Village Dieulefit

Luxe accommodaties en veel natuuractiviteiten voor kinderen

Verder vind je in de Villages alléén huuraccommodaties in allerlei smaakvolle en luxe vormen. Bijvoorbeeld de Cahuttes: tenthuisjes op hoge palen, met mooi uitzicht en veel comfort. er de hele dag door activiteiten zijn voor het hele gezin, zoals yoga, boogschieten en andere sporten, knutseluurtjes voor kinderen, live-muziek en films in de openlucht. Overigens gaat het avondprogramma nooit heel laat door, zodat je ook gewoon de krekels kunt horen als je rustig voor je tent wilt zitten lezen of borrelen. Nieuwsgierig geworden? Zo zien deze campings eruit!


Huttopia camping village onder Parijs bij Chartres

1. In de bosrijke Perche: Village Huttopia Senonches

Deze luxe natuurcamping ligt in de buurt van Chartres, net onder Parijs, aan de rand van een meer en een van de grootste eikenbossen van Frankrijk. Huttopia noemt het dan ook een ‘Village forestier‘ en voert dit bosthema op verschillende manier door op de camping, zelfs in de spa. Er zijn opvallend ruime staanplaatsen en luxe huuraccommodaties. Zoals de Canadese tenten (Canadiennes) met koelkast en keuken en een opgemaakt bed bij aankomst. PLUS+ Prachtige houten speelplekken voor de kinderen. Meer info

Senonges Huttopia Village

Camping Village Arèche


2. Tussen de lavendel van de Drôme: Village Huttopia Dieulefit

Nog zo’n unieke locatie, in het hart van de Drôme provençale! Village Dieulefit ligt tussen truffeleiken en lavendelvelden, op een hoog punt in een groene vallei. Van dat mooie uitzicht profiteren onder meer de Cahuttes, lichte tenthuisjes van op palen. Er is ook een grote vijver op kampeerterrein, leuk om in te vissen of op te varen. PLUS+ Nieuwe buitenspa met diverse sauna-cabines en een jacuzzi. Meer info

Natuurcamping Huttopia Village Dieulefit


Natuurcamping Huttopia Sud-Ardeche

3. Bij de Gorges van de Ardèche: Village Huttopia Sud-Ardèche

Jeetje, dat het nog kan. In het best bezochte deel van de Ardèche een camping vinden die zelfs in de zomermaanden ver van alle drukte lijkt! Midden in de natuur, op een uitgestrekt terrein van 14 hectare met eikenbomen en jeneverbesstruiken. Maar intussen op ook maar een kwartiertje rijden van alle bekende bezienswaardigheden van de streek. De Gorges de l’Ardèche, de grot van Chauvet en zelfs het mooie stadje Barjarc, net in de Gard, liggen niet ver. Ook op deze natuurcamping zorgen de her en der verspreide glamping-accommodaties ervoor dat dit net een klein dorp tussen het groen lijkt. Er staan enorm veel gratis activiteiten op het programma, zoals boogschieten, boomklimmen, ponyrijden, sterrenkijken, nachtwandelingen maken of naar de openluchtbioscoop. PLUS+ Café-restaurant met panoramisch terras op palen. Meer info

Huttopia Village Sud Ardèche Vakantie

sud Archèche Huttopia Village


Huttopia

4. In een dennenbos in de Dordogne: Village Huttopia Lanmary

Groener dat dit kan bijna niet! Deze natuurcamping ligt verstopt in een beschermd bos in het noorden van de Dordogne, niet ver van Périgueux. De staplaatsen tussen bomen en varens zijn hier zo ruim, dat je soms de buren niet eens kunt zien! Ook hier is geen asfalt te bekennen, er zijn alleen wandelpaden! Behalve Cahuttes (tenthuisjes) hoog tussen de takken en mooie Cabanes, zijn er hier ook Toile&Bois en Trappeur-tenten, gemaakt van canvas en hout. Ook mooi: het terras van het café-restaurant ‘hangt’ hoog tussen de bomen. Je kunt er onder meer verse houtovenpizza’s krijgen. PLUS+ Diverse wandel- en mountainbike-paden door het bos beginnen bij de camping. Meer info

Lanmary Huttopia Village Vakantie

Corona-maatregelen op de campings van Huttopia

Huttopia-campings hebben diverse voorzorgsmaatregelen tegen Covid-19 voor gasten en personeel. Zoals extra schoonmaakprocedures (Socotec-gecertificeerd), aangepaste looproutes en andere voorzieningen. Ook vind je op deze campings glamping-huuraccommodaties met eigen badkamer.  Lees er hier meer over

LEES OOK:
7 Franse campings met spectaculair uitzicht
Wintercampings in de buurt van grote Franse skigebieden
Mooie rustige campings aan een meer in Frankrijk

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *