frankrijk.nl

Eilandhoppen met kids: Corsica & Sardinië

Een familievakantie op Corsica wordt helemaal bijzonder als je ook oversteekt naar Sardinië. Van de kleine verschillen tussen deze twee mooie eilanden genieten zelfs de kinderen. Binnen één vakantie kunnen ze kiezen tussen ‘glaces’ en ‘gelati’!

Je mag het niet hardop zeggen, maar Corsica hoort officieel bij Frankrijk, maar het eiland heeft ook veel Italiaanse trekjes. Om te beginnen door de geschiedenis van het eiland, dat eeuwenlang Italiaanse heersers kende. De taal en levensstijl van de Corsicanen leunt om die reden net zo sterk tegen die van de Italiaanse buren als het ‘moederland’ Frankrijk. Geweldig dus om die verschillende maar zo verwante sferen eens naast elkaar te leggen tijdens één vakantie!

Corsica-collage: de vakantie van Nicky en haar gezin op Corsica Zuid-Corsica en Bonifacio

De Straat van Bonifacio: slechts 11 km breed

Onze laatste keer op Corsica, maakten we vanuit Bonifacio een boottochtje rond de eilanden van Lavezzi. Vanaf daar kun je Sardinië al zien liggen! Wat waren we toen graag even gaan kijken op het Italiaanse buureiland. Maar we zaten voor de volle 2 weken ‘vast’ aan een (verder heerlijk) vakantiehuisje bij Porto-Vecchio. Maar een volgende keer wil ik een vakantie proberen waarbij een reisorganisatie een kampeervakantie op beide eilanden voor je regelt. Eén weekje kamperen op Corsica, één weekje kamperen op Sardinië en alle overtochten per autoferry zijn al vooraf laten boeken.

 De ferry tussen Corsica en Sardinië, strand en vlag van Sardinië, Corsicaanse bergen De ferry tussen Corsica en Sardinië, strand en vlag van Sardinië, Corsicaanse bergen. 

Camping Marina d’Aléria

Bij zo’n gecombineerde Corsica-Sardinië-vakantie kun je op beide eilanden logeren in een stacaravan op een camping aan zee. Op beide plekken verblijf je aan baaien met het heldere turquoise water waar deze eilanden zo bekend om zijn. De ene locatie is een 4-sterrencamping aan de oostkust van Corsica, op 3 kilometer van het dorpje Aléria. Met palmbomen, zwembad, restaurantje op het zandstrand. Vanaf daar ben je in nog geen 2 uur in het prachtige Bonifacio en vanaf die stad steek je aan het einde van je eerste week over naar Sardinië.

Camping Marina d'Aléria aan oostkust van Corsica en het bergachtige binnenland Camping Marina d’Aléria aan oostkust van Corsica en het bergachtige binnenland

Camping Village Baia Blu La Tortuga

Op Sardinië logeer je bij een 4-sterrencamping op het noordelijke puntje van het eiland. Ook hier loop je meteen het zandstrand op en zijn er allerlei leuke dingen te doen voor volwassenen (snorkelen, duiken, fietsen) en kinderen (paardrijden, speelclubs). Het paradijselijke strand La Pelosa (Google maar!) ligt hier vlakbij en ook de fotogenieke oude stad Alghero is bereikbaar voor een dagtripje.

Ondergaand zon in Alghero (boven) en Camping Village Baia Blu La Tortuga (onder 2x) op Sardinië Alghero (boven) en Camping Village Baia Blu La Tortuga op Sardinië

Zuid-Corsica en Noord-Sardinië: compleet verschillend

En het gave is dat je tijdens zo’n dubbelvakantie een mooi beeld krijgt van de verschillende landschappen van deze zustereilanden. Corsica gaat in het binnenland veel steiler de hoogte in. Dus op dat eiland kun je vlak bij de kust ook van mooie berglandschappen en oude bergdorpjes genieten (let op: slingerwegen!). Terwijl het binnenland van het grotere Sardinië is vlakker, met veel heuvelachtige grasland dat er zeer mediterraan uitziet.

Azuurblauwwater voor Sardinië De kust van Sardinië

Van bonjour naar bongiorno

Ook al liggen de eilanden maar 11 km van elkaar, tijdens zo’n gecombineerde reis kun je mooi het verschil voelen tussen de Italiaanse en de Corsicaanse (half-Franse) cultuur. Zelfs de kinderen zullen dat oppikken, let maar op. Van bonjour naar bongiorno. Van de lekkere Corsicaanse worsten en kazen naar volle borden pasta en gegrilde visjes. En vooral: van glaces naar gelati!

Lees hier meer over zo’n 15-daagse kampeervakantie Corsica & Sardinië  met €75 korting bij boeking tot 19 januari 2020!

Alleen op het Île de la Beauté blijven? Zie hier een overzicht met vakanties naar Corsica

Vlag van eiland Sardinië op bootje

LEES OOK:
Rondreis langs de mooiste plekken op Corsica
Familie-fietsvakantie in de Ardèche
Wandelen met een ezel in de Queyras

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Pharos Reizen (4x Almeria, jongen op strand), CC/Nicky Bouwmeester (Bonifacio, vader-dochter), CC/Jakub Dolezal (Zuid-Corsica hek), Camping Village Baia Blu La Tortuga, CC/Noemi Galera (stad Alghero), CC/I.Jaco (vlag op boot), CC/Jakub Dolezal (Zuid-Corsica hek), Ben7va (Iles Lavezzi, zuidpunt Corsica).

Reacties zijn gesloten.