frankrijk.nl

Rustieke glamping en gîtes in natuur van Morvan

Een sfeervolle vakantie met kinderen, midden in de natuur? Morvan Rustique is een kleinschalig en kindvriendelijk vakantiedomein in het hoogste deel van de Bourgogne. Heerlijk adres voor gezinnen, natuurliefhebbers en voor mensen die van dieren houden.

Natuurpark Morvan – ook wel klein Canada genoemd – is volgens velen het mooiste deel van de Bourgogne. Waar je ook wandelt of fietst, overal zijn er mooie vergezichten van loofbossen, naaldwoud, beekjes, dorpjes en weilanden met Charolais-koeien. Prachtig gebied kortom om het drukke Nederland even helemaal uit je systeem te krijgen. Vanaf Autun kom je via slingerende landwegen bij het dorpje Saint-Prix-en-Morvan en daar vlakbij ligt het vakantieparadijsje van Nancy en Arjen.

Het vakantieparadijsje van Nancy en Arjen

Luxe lodgetenten en charmante vakantiehuizen

Dit Nederlandse stel verbouwde een boerderij en creëerde 6 charmante gîtes in de oude bijgebouwen. Op het grote terrein van Morvan Rustique staan van juni tot september ook nog eens 4 luxe lodgetenten, om optimaal van het rustieke buitenleven te kunnen genieten.

Morvan Rustique in de Bourgogne

Unieke locatie in de Bourgogne

Het vakantiedomein van Nancy en Arjen ligt beschut tussen de hoogste bergen van het Parc naturel régional du Morvan. Vlak bij de Mont Beuvray met archeologisch centrum Bibracte. Reken dus op magische momenten als je hier ’s ochtends met een dampende kop koffie voor je huisje of tent zit. Dat uitzicht! Nevels die optrekken boven weilanden, een pittoreske klokkentoren in de verte en al die bossen rondom… Je krijg er meteen zin om je sportschoenen te pakken en een lange tocht in de omgeving te maken.

Vakantiedomein in de Morvan

Enige nadeel: je zult je kinderen niet in drie tellen van het terrein krijgen! Die moeten geheid eerst nog even de ezels en de pony borstelen, op de tractor met Arjen, trampoline springen of  klimmen op de speeltoestellen… In de kinderboerderij loopt van alles rond: kippen, ganzen, geitjes, konijnen en KuneKune-varkens. Ook zijn er een knuffelpony, gezellige ezels en stoere paarden van het ras Irish Cob.

Morvan Rustique in de Bourgogne

En oja, één middag in de week organiseren Nancy en Arjan gezellige oudhollandse spelletjes, zoals zaklopen, lopen met stelten of stokpaardjes. Het is hier sowieso moeilijk om stil te blijven zitten. Zo kun je op de mountainbike of racefiets geweldige tochten maken in deze omgeving: achter elke bocht wacht een nieuw landschap.

Vakantiedomein Morvan Rustique in de Bourgogne glamping
En voor de echte die-hards geven we je alvast deze mooie uitdaging: wiens kuiten redden het tot op de top van de Haut Folin op 900 meter? Kortom, Morvan Rustique is een fijn adres voor een ontspannende vakantie in Frankrijk, waarbij je ook je kinderen helemaal hun gang kunt laten gaan.

Morvan Rustique, vakantiehuizen voor 2 tot 6 personen, vanaf €375 per week in het laagseizoen. Luxe lodgetenten voor 2 tot 5 personen, vanaf €345 per week in het laagseizoen.  Meer informatie: morvanrustique.com

COVID maatregelen bij Morvan Rustique
– Er zijn aanpassingen gedaan aan het sanitair, waardoor voor iedereen nu een eigen toilet en douche is in plaats van gedeeld sanitair.
– Voor gedupeerde gasten geldt een speciale corona-regeling, waardoor het reisgeld gegarandeerd wordt middels een voucher bij een lock-down en gesloten grenzen op de aankomstdatum. Meer info.

Morvan Rustique Gites

PLUS+
– Prima aan te rijden in 1 dag vanuit Nederland (780 km vanaf Utrecht).
– Niet ver van Autun (gezellig oud Romaans stadje), Château Rochepot en Sully (bekende Bourgondische kastelen) en op 4 km van Frankrijks grootste archeologisch centrum, Bibracte – Mont Beuvray
– Wellness behandelingen: mogelijkheid massage en schoonheidsbehandeling door gediplomeerde masseuse en schoonheidsspecialiste
– Nancy kookt 2 avonden per week: dan kun je lasagne of quiche laten afleveren bij je accommodatie. En er is ruime keuze aan Bourgondische wijnen, op voorraad!

Morvan Rustique in de Bourgogne
– Broodservice van april t/m oktober.
– Prachtig aangelegd en verzorgd terrein en schone accommodaties.
– Ook sympathiek: gasten mogen verse kruiden plukken en vruchten pakken van de fruitbomen op het terrein!

Morvan Rustique in de Bourgogne

Lodgetent voor 2 tot 5 personen

MIN-
– Dit vakantieadres ligt op een prachtige plek in de natuur, maar je hebt wel echt een auto nodig voor de boodschappen of uitstapjes.
– Er is geen zwembad op het vakantiedomein, maar er zijn wel mooie zwemmeren in de omgeving.

Voor alle seizoenen!

De vakantiehuizen van Morvan Rustique zijn het hele jaar te huur en zijn centraal verwarmd, dus ook leuk voor de herfst en winter, want ook in die seizoenen is het Parc naturel régional du Morvan prachtig.

Morvan Rustique vakantieadres winter,herfst, lente,zomer

Morvan Rustique in de Bourgogne
LEES OOK:
8x waarom de Bourgogne zo fijn is

Reacties zijn gesloten.