frankrijk.nl

Wintercampings bij Les Arcs en Les 3 Vallées

Wat een ontdekking, deze 2 campings van Huttopia vlak bij grote Franse skigebieden! Je logeert er in een houten chalet omringd door natuur. Maar je staat ook binnen korte tijd in de skigebieden van Les Arcs en Les 3 Vallées.

Hoef je als wintersporter niet zo nodig midden in een skidorp te zitten, tussen de drukte van alle andere vakantiegangers? Zit je liever in natuur, lekker rustig? Zodat je ook kunt wandelen na een dagje skiën en nooit het lawaai hoor van alle après-ski-toestanden? Dan zijn deze wintercampings bij Bourg Saint-Maurice (Les Arcs) en Bozel-sur-Vanoise (Les 3 Vallées) een interessante (budget)tip.

Camping Huttopia Bourg St Maurice

Ze horen bij de natuurcampings van Huttopia en steeds meer Nederlanders zegt dat iets wat betreft de stijl en sfeer. Sfeervol, duurzaam, puur-natuur. En zeker binnen de context van de wintersportvakantie nog ‘budget’ ook. Want waar vind je nog een chalet voor 6 personen voor €550 per week?

1. Huttopia Bourg Saint-Maurice camping bij skigebied Les Arcs

Net buiten het gelijknamige bergstadje ligt de ruime natuurcamping van Huttopia Bourg Saint-Maurice. ‘s Zomers al een prachtige plek voor glamping én vrij kamperen. En in de winter blijft het dertigtal houten chalets (chalets Montana) op kampeerterrein gewoon open. Deze mooie lichte houten huisjes hebben 2 slaapkamers, een eigen badkamer, een open keuken én een houtkachel. Ook heeft elk chalet een eigen veranda, zodat je uit de wind buiten in de zon kunt zitten.

Huttopia Bourg St Maurice Glamping

In een van de centrale gebouwen van deze Huttopia-camping is er een verwarmde skiroom, waar je je skispullen kunt achterlaten. Dus geen gedoe met lekkende skischoenen in het chalet. Een pendelservice van de camping brengt je ’s ochtends naar de funiculaire van Bourg-Saint-Maurice (op 5 minuten) en vanaf daar ben je met de lift zo in Arc 1600. Klinkt als het beste van twee (witte) werelden! Meer info

2. Huttopia Bozel-en-Vanoise: camping bij skigebied Les 3 Vallées

Eenzelfde unieke ligging heeft de camping Huttopia Bozel-en-Vanoise, vlak bij Courchevel en Méribel. Deze twee skidorpen maken (net als Val Thorens) deel van het bekende en gigantische skigebied Les 3 Vallées. Je bent daar in no-time met de pendelbusjes van de camping. Na terugkomst geniet je – te voet of met een sleetje – volop van de ongerepte natuur rond deze camping in een sparrenbos. De vallei van de Bozel hoort bij het beschermde natuurgebied van de Vanoise, dus soms zie je zelfs gemzen voorbij springen! Direct rond de camping liggen bovendien bijna 20 km langlauf-loipes.

Ook op deze camping vind je ‘Chalets Montana’, zoals ze bij Huttopia heten, 25 in totaal. Tout confort en smaakvol, want helemaal van hout. Meer info

Huttopia Bourg-Saint-Maurice en Bozel-en-Vanoise, chalets vanaf €549/week (max. 6 pers.), tijdens schoolvakanties max. €890/week. Per nacht al vanaf €112. Meer informatie: europe.huttopia.com/nl

Flexibel annuleren voor winter 2020/2021: gratis annuleren tot 14 dagen voor aankomst.

PLUS+
– Kijk ook naar de andere wintercampings van Huttopia: Vallouise in de Hautes-Alpes en Font Romeu in de Pyreneeën (vanaf die camping kun je zelfs te voet naar de skiliften, uniek!)
– Bij alle Huttopia wintercampings krijg je 55% korting op skiverhuur bij Sport 2000 en bij Bourg-Saint-Maurice ook korting op de skipas voor Les Arcs/Peisey Vallandry.
– Ga je voor een duurzame skivakantie per trein? De Ski Thalys stopt in Bourg-Saint-Maurice!
– Deze campings zijn ook fijne zomercampings. Er is een buitenzwembad en het is een mooie uitvalsbasis voor bergwandelingen met het hele gezin.

Kijk hier voor meer informatie over de wintercampings van Huttopia

LEES OOK:
5 hippe natuurcampingsmet prachtig uitzicht
Fijne Franse citycamping, in o.a. Lyon en Parijs
7 natuurcampings met spectaculair uitzicht

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Huttopia.

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *