frankrijk.nl

Secrets d’Histoire, de Franse successerie

Ken je het favoriete geschiedenisprogramma van de Fransen? TV5MONDE zendt regelmatig Secrets d’Histoire uit, een succesvolle documentaireserie over mythische personen en de mooiste kastelen van Frankrijk.

Al eens gehoord van Stéphane Bern? Dat is een Franse radio- en tv-presentator met een aanstekelijke passie voor geschiedenis. Een groot royaltyliefhebber, die alles weet over de Europese koningshuizen – inclusief de Oranjes! In Frankrijk is Bern beroemd door alles wat hij doet voor het Franse erfgoed. Zo bedacht de presentator een nationale krasloterij om geld in te zamelen voor noodlijdende monumenten.

Stephane Bern Secrets d'Histoire

Geschiedenis als kijkcijferkanon

Maar het bekendst is Bern door zijn succesvolle Franse documentaireserie Secrets d’Histoire. Al sinds 2007 vertelt Bern daarin met veel sjeu over bekende historische figuren. Het programma is zo geliefd, dat het in Frankrijk op primetime wordt uitgezonden en gemiddeld 2 miljoen kijkers per aflevering trekt. Twée miljoen! Indrukwekkend voor historische documentaires…

Intriges en geheimen

Secrets d’histoire is dan ook verre van saai. Het programma legt nadruk op intrige en sappige anekdotes uit de levens van de besproken figuren. Acteurs beelden scènes na en het programma toont prachtige opnames van kastelen en andere monumenten. Vaak gaat het om het Franse verleden (Marie-Antoinette, Blanche de Castille, Frans I) maar ook historische personages uit andere landen kwamen aan bod (Lutetia de Borgia, Catherina de Grote).

Meer informatie over de programma’s van TV5MONDE

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

Beeld: TV5MONDE (Société Européenne de Production/Stéphane Bern/Sècrets d’Histoire)

LEES OOK:
7 weetjes over Jean-Paul Belmondo
Jean Rochefort, dandy van de Franse cinema

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.