frankrijk.nl

Schaatsen in het Grand Palais

In Parijs opent half december weer de overdekte ijsbaan in het monumentale Grand Palais. Discoschaatsen naast de Champs-Elysées, hoe stoer is dat?

Stel je voor: schaatsen onder het gigantische glazen en stalen koepeldak van het Grand Palais… Deze winter kan het weer, iedere dag van 13 december tot 8 januari 2021. Het is zelfs een van de grootste schaatsbanen ter wereld, met een oppervlakte van maar liefst 2.700 m2! ’s Avonds gaan de lichten aan en draaien er DJ’s, zodat de ijsbaan verandert in een grote ijsdisco.

Schaatsen in het Grand Palais

Het Grand Palais en Petit Palais

Het Grand Palais is een monumentaal gebouw in het 8e arrondissement van Parijs, tussen de Champs-Elysées en de Seine. Het werd op hetzelfde moment gebouwd als het Petit Palais en de Eiffeltoren, speciaal voor de Wereldtentoonstelling van 1900. Tegenwoordig zijn er in het Grand Palais, naast de schaatsbaan in de winter, tal van grote evenementen en exposities te bewonderen.

Schaatsen in het Grand Palais

Grote expo’s en evenementen

Zo vinden de modeshows voor Chanel vaak plaats in de centrale zaal en het Grand Palais heeft vak grote tijdelijke exposities. Lekker eten in de buurt kan bij Le Mini Palais, een mooi en luxe restaurant in een zijvleugel van het Grand Palais, met een chic terras. En het Petit-Palais, aan de overkant van de straat, is ook een prachtig (en gratis!) museum, met veel kunst uit de Belle Epoque.

Schaatsen in het Grand Palais

Schaatsen in het Grand Palais, 13 december tot 8 januari 2020, dagelijks van 10.00-13.00 uur, 14.00-19.00 uur en 20.00-2.00 uur. Op 24 en 31 december sluit de schaatsbaan om 18.00 uur. Toegang incl. schaatsenhuur vanaf €12 voor kinderen en €17 voor volwassenen. Meer informatie op: legrandpalaisdesglaces.com

Al onze Parijs-tips bijeen op je smartphone of tablet? Bestel ons nieuwe ebook Insidertips Parijs met kids & tieners, 60 pagina’s dik!

 

LEES OOK:
8x doen in Parijs deze winter
Oud en Nieuw in Parijs, is dat leuk?
Leuke hotels voor een stedentrip Parijs

Tekst: Myrthe Galle Beeld: CC/Grand Palais des Glaces (D. Lefevre/Groupe Ludéric)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *