frankrijk.nl

Wintercampings voor kersttrips Parijs, Colmar, Lyon en Straatsburg

Veel Franse steden zijn extra gezellig in de winter. Parijs en Lyon veranderen in echte Lichtsteden. Straatsburg en Colmar pakken uit met kerstmarkten volgens Elzasser traditie. Wil je daar last-minute van genieten? In deze leuke city-campings zit je warm én goedkoop op de eerste rij!

Update 10/2020 – Vanwege Covid-19 zijn de kerstmarkten in Strasbourg, Parijs en veel andere Franse steden afgelast in 2020. Oook het Fête des Lumières in Lyon gaat mogelijk niet door.

Kerstmarkt in Straatsburg

Straatsburg (5 uur rijden vanaf Utrecht) is op z’n charmantst als de geplaveide straatjes in de oude binnenstad oplichten onder de kerstverlichting aan de vakwerkhuizen. De beroemde marché de Noël strekt zich uit rond de mooie kathedraal. Met honderden kraampjes waaruit de geuren van vin chaud en pain d’épices (kruidkoek) opstijgen.

CC/Huttopia

Deze kerstmarkt is zo bekend dat de meeste hotels van Straatsburg al vroeg volgeboekt zijn, maar wij hebben een veel beter idee! Ga als gezin logeren bij Camping de Strasbourg op maar 10 minuten van de binnenstad (de tram stopt voor de deur!). Als moderne glamping-camping biedt deze plek veel leuke huuraccommodaties, zoals woonwagens en de chalets met houtkachel waarin je er ook ’s winters warmpjes bijzit. Vanaf €75/4 pers. Meer info


Kerstetalages en feestverlichting in Paris

Parijs (5 uur rijden vanaf Utrecht) is een grote glinstering en fonkeling in december. Dankzij de bewegende kerstetalages van de grote warenhuizen en de feestverlichting die alle bekende winkelstraten siert, waaronder de Champs-Elysées. In het park van Jardin des Plantes, bij het Quartier Latin, staan dit jaar reusachtige dierenlampionnen. Ook heeft Parijs diverse kerstmarkten, deze winter onder meer bij de Notre-Dame, in de Tuilerieën en bij de Boulevard Saint-Germain.

CC/Huttopia, CC-BY Aljoscha Laschgari (SipaPress)

Tussen de Seine en het Bois de Boulogne, aan de westkant van Parijs, ligt de grote Camping Paris, op een terrein van 7 hectare groot. Naast de 400 staanplaatsen zijn hier ook zeker 75 huuraccommodaties beschikbaar, zoals de Mobil-home cottages met verwarming. Er is een gezellig restaurant bij de ingang van deze camping en een goede pendeldienst naar de metrohalte Porte Maillot. Vanaf €102/6 pers. Meer info


Kerstmarkt in Colmar

In Colmar, in het zuiden van de Elzas, is de kersttijd een net zo sfeervolle periode. Met verschillende kerstmarkten in de binnenstad en verlichte bootjes op de grachten van dit ‘Klein Venetië’. Zeker even wat bredele (Elzasser kerstkoekjes) proeven en de kramen vol houten speelgoed bekijken!

CC/Huttopia, CC-BY Etienne Ehret

Ook in Colmar (6 uur rijden vanaf Utrecht) kun je net buiten de stad verblijven in de mooie Camping de l’Ill, een paar jaar geleden helemaal gerenoveerde natuurcamping op de oever van de rivier de l’Ill. Fijne plek om je terug te trekken met de kinderen na een bezoek aan de gezellige drukke binnenstad. Je slaapt er in mooie houten cottages, de Chalets Montana, met grote ramen en een eigen terras. Vanaf €73/6 pers. Meer info


Lyon: Fête des Lumières

Lyon lijkt in veel opzichten een ‘Parijs in het klein’ en de bijnaam Lichtstad gaat ook op voor deze schone aan de Rhône en Saône. Hét winterfeest is hier het Fête des Lumières, in 2019 van 5 december tot 8 december. Op alle grote monumenten van de stad zijn dan spectaculaire lichtinstallaties te zien. Ook na dit zeer drukbezochte weekend blijft er nog veel prachtige verlichting over in Lyon. Er zijn bovendien diverse kerstmarkten, een schaatsbaan en een reuzenrad op Place Bellecour.

CC/Huttopia & M.Perrin/OT Lyon

Camping de Lyon ligt aan de rand van de stad, net na de afslag vanaf de Route du Soleil. Vanaf daar kun je de bus pakken (stopt voor de camping) en sta je zo in hartje Lyon. Er zijn op deze camping twee soorten houten chalets (Chalet Evasion, Chalet Ottowa) die je ’s winters ook kunt huren, met modern design, een eigen badkamer, ruime open keuken en verwarming. De Chalets ‘Ottowa’ zijn extra groot, met wel 3 slaapkamers. Vanaf €66/5 pers. Meer info

Meer informatie over de CityKamps by Huttopia zie: www.citykamp.com

Straatsburg (CC/Christophe Hamm)

LEES OOK:
5 citycampings in leuke Franse steden
Familiecampings op spectaculaire locaties in Frankrijk
5x glampings met spectaculair uitzicht

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

Openinigsbeeld: CC/Christophe Hamm (Straatsburg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *