frankrijk.nl

Familie-wintersport zonder geregel?

Een weekje wintersport met kinderen vraagt ter plaatse nog best veel organisatie. Een vakantieformule waarin bijna voor je is geregeld, klinkt dan ook als muziek in de oren. Daar willen we meer van weten!

Hartstikke leuk op wintersport met de kinderen. Bij mij thuis noemen ze het zelfs de leukste vakantie van het jaar. Maar laten we eerlijk zijn, het is altijd best wat gedoe voordat zij – én wij – de eerste afdaling kunnen maken. Onlangs hoorden we van het familiepakket van Sunweb voor in de schoolvakanties. De formule heet FamFun en het klinkt zo ongeveer als de ultieme droom van alle wintersportende ouders.

Wintersport met de kinderen

Skilessen met andere Nederlandse kinderen (en après-ski voor de volwassenen, joe-hoe!!)

Veel ouders maken zich bijvoorbaat al druk of het allemaal wel goed zal gaan tijdens de skilessen en ze hopen vooral dat kindlief niet het enige Nederlandse bengeltje is in het lesgroepje. Het mooie van deze formule is dat de kinderen gegarandeerd in groepjes worden geplaatst met landgenootjes. De skileraar blijft Frans, spreekt misschien een paar woordjes Nederlands, maar daar kunnen ze dan samen om lachen. Bovendien is er voor kinderen vanaf 4 jaar kosteloze kinderopvang tot 9.00 tot 19.00 uur. Joe-hoe!! Kun je ook weer eens een keertje samen met je partner een romantische après-ski beleven. Mét de kinderen de skidag afsluiten is tijdens FamFun ook heel gezellig, want de Nederlandse begeleiding organiseert allerlei activiteiten en spelletjes in de namiddag.

Gratis Nederlandstalige skilessen voor kinderen

Kindvriendelijke skigebieden in de Zuidelijke Alpen en Mauriënnevallei

Deze Famfunweken vinden plaats in Les Orres tijdens de kerst- en krokusvakantieweken (28 december, 14/15 en 21/22 februari 2020). Les Orres ligt in de zuidelijke Hautes-Alpes en staat bekend als een echt familieskigebied. Je vindt er 100 kilometer aan skipistes en die leiden allemaal rechtstreeks terug naar het hart van het dorp, het zogenaamde front de neige. Dat betekent ook dat de appartementen – je kunt kiezen uit diverse Residenties – hier bijna altijd ski-in/ski-out zijn.  Daarnaast is er ook een krokusweek in Saint-Jean d’Arve, een authentiek, rustig dorpje in het skigebied van Les Sybelles, met ruim 300 pistekilometers. Josee kent het gebied en beaamt dat je hier eindeloos kunt rondtoeren!

Josee in Les Sybelles, skigebied in de Franse Alpen

Skiles en skitouring

Maar, nog even terug naar die skilessen? Is dat voor iedereen (dus ook voor de ouders?), eh, en ook voor snowboarders? Even Sunweb bellen… Ja hoor, ski- of snowboardles geldt voor kinderen vanaf 4 jaar en ze krijgen de ochtenden traditionele skiles, net als ouders die wat aan hun techniek willen bijspijkeren. ’s Middags kun je als gezin meedoen met de skisafari, tenzij je die dag liever even alleen met de kinderen de piste op gaat. En willen de kinderen niet skiën? Dan is er dus die kinderopvang van 9 tot 19 uur. Hmm, zo gesteld klinkt zo’n FamFun-vakantie inderdaad als een lekker organisatie-arme, maar toch vrijblijvende en heel betaalbare wintersport. Want al vanaf 549 p.p. bij 2 volwassenen en 2 kinderen. Inclusief de skilessen en de skipassen. Toch eens gaan proberen!

Sunweb-Famfun-2019
PLUS+
– Voor de volwassenen is er een bruisende après-ski waar ook de kinderen zich kunnen uitleven met leuke kidsactiviteiten (zie onder).
– Veel extraatjes zoals een skidiploma voor de kinderen, plus een uitgebreid animatieprogramma met bijvoorbeeld discoschaatsen, goochelshows, DJ’s (waarbij vin chaud geschonken wordt voor de ouders, dank u 🙂
– Kinderen worden voor de skilessen ingedeeld met andere Nederlandssprekende kinderen, naar leeftijd en/of skiniveau in groepjes van max. 8 personen.
– (Alleen) geldig voor de schoolvakanties, normaal de duurste weken…

Happy kinderen tijdens de wintersportvakantie in Frankrijk

Tekst: Josee Schouten Beeld: Sunweb

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sunweb #ad

LEES OOK:
Pareltjes in de sneeuw: knusse hotels en unieke chalets
Grote chalets voor vrienden en familie in de Franse Alpen
De Franse skischool: hoe werkt die precies?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.