frankrijk.nl

Mooie kleine vakantiedomeinen: zomer 2020

Houd je van kleinschalige vakantieadresjes? Dan is het hoog tijd om te kijken voor de zomervakantie, wat met de drukste weken in het hoogseizoen gaat het namelijk razendsnel… Zeker bij heerlijke vakantieadressen met glamping en vakantiehuizen als deze!

Kimaro Farmhouse (Bourgogne)

Zulke schatten die Marleen en Robbie! Als het niet perfect is, dan is het niet goed genoeg, vandaar dat hun 5 elegante Afrikaanse safaritenten altijd in topconditie zijn. Kinderen zijn gek op de hangmat-schommel, de kippen, het visvijvertje en het kampvuur. Ook leuk: Guédelon, het middeleeuwse kasteel in aanbouw, ligt vlakbij.

Kimaro glamping in de Bourgogne: nog plek voor de meivakantie


Domaine des Jarasses (Limousin)

Relaxed plekje in de de groene Creuse. Safaritenten en vrije kampeerplaatsen op een groot landgoed met een riviertje: kinderhemel! De leuke eigenaren Andries en Judith doen er alles aan om ook gezinnen met jonge kinderen een ontspannen vakantie te bezorgen.

Domaine des Jarasses


Le Guinot (Dordogne)

Iris en Michiel hebben het ‘kidsproof-vakantiedomein’ zo ongeveer uitgevonden! Trampolines, zwembad, speelplekken, manden met speelgoed in de huisjes, kinderavondeten tijdens de borrel van hun ouders.. Top geregeld  allemaal en je treft er een warme, ontspannen sfeer.


Le Mas d’en Haut (Limousin)

Veel joie de vivre vind je ook op het charmante kleine vakantiedomein van Willem en Paula in de Creuse. Met safaritenten en mooie gîtes in en om een oude herenboerderij. Voor kinderen is dit een droomplek, dankzij het verwarmde zwembad, de boomhut, het feestterras, de vele speelplekken en niet te vergeten de hangbuikzwijnen, kippen en konijnen.

Le Mas d'en Haut glamping in de Limousin


La Brédurière (Vendée)

Luxe safaritenten en vakantiehuizen rond een wijnkasteeltje in West-Frankrijk! La Brédurière heeft een mooi zwembad op de binnenplaats voor alle gasten. Ook serveren eigenaren Nico en Anette 3x per week een tables d’hôtes, waarbij hun zelfverbouwde wijnen op tafel komen. Heerlijke plek!


Le Petit Pauliat (Auvergne)

Eenvoudige charme en kleinschaligheid zijn ook kernwoorden voor het vakantiedomein van Sjoerd en Felicia in de Allier: op hun oude boerderij houden ze het bij 2 gîtes en 2 vakantiehuizen en dat aantal blijkt precies goed! De pizzabakavond in de steenoven en het fijne kleine zwembad zijn favorieten bij de kinderen.


Morvan Rustique (Bourgogne)

Nancy en Arjan hebben een aantal levende troeven voor kinderen op hun vakantiedomein in het natuurpark van de Morvan! Terwijl ouders van de pure natuur en mooie uitzicht genieten, raken de kleintjes door dolle heen door de paarden, pony’s, honden, kippen, eenden en andere dieren op het terrein met safaritenten en vakantiehuizen.


Boulede – Cool Country Cottages (Lot-et-Garonne)

Ongelooflijk wat Karen en Rolf hebben gedaan met een handjevol oude dorpshuizen op een heuvel! Nu staan er 5 prachtige vakantievilla’s elk met een overdekt eigen terras en leuke inrichting. Verder zijn er 2 grote zwembaden, speelplekken, trampolines en meer kindervermaak. Ook top: de loungehoek met honestybar waar de gasten elkaar kunnen ontmoeten.


Domaine des Agnelles (Languedoc-Roussillon)

Jeu de boules of tafeltennis spelen, in een van de speelhoeken zitten of in het zwembad duiken: kinderen voelen zich al snel helemaal thuis in dit knusse vakantiedomein in de Aude. De appartementen hebben een hippe brocante-stijl en eigenaren Mick en Roger organiseren een oergezellige én smakelijke tables d’hôtes. Dit voorjaar opent een nieuwe loft in de wijnschuur!


Domaine Les Quatre Toîts (Tarn-et-Garonne)

Anne verhuurt luxe safaritenten en gîtes op een boerderij vlak bij het bekende dorp Saint-Antonin-Noble-Val. Kinderen vinden het heerlijk op haar kleinschalige vakantieadres, met een zwembad, een grote speelkamer in de schuur, haar lieve hond Appie, het kinderdiner en het ‘fluisterbad’! (benieuwd wat dat is? lees het hier!)

vakantieadres Frankrijk met kinderen


Domaine Bonneblond (Auvergne)

Wuivende graanvelden, onvergetelijke sterrenhemels en nachtelijk uilengeroep. Bij Domaine Bonneblond reikt het platteland letterlijk tot je tent of het raam van je gîte. Ontdek de charme van dit rustieke vakantiedomein in de Bocage Bourbonnais, met vakantiehuizen, vrije kampeerplekken, safaritenten en zelfs een boomhut!

Domaine Bonneblond – B&B en gîtes

MEER INFORMATIE OVER DEZE ADRESSEN? Klik op de naam!

LEES OOK:
7 leuke adressen in de Dordogne en Lot-et-Garonne
La Vallée Verte, idyllische camping in Zuid-Frankrijk
5 glamping-campings midden in de natuur
Domaine Bonneblond: gezellig domein met safaritenten in de Auvergne

Foto linksboven: La Boulède

vakantiehuizen-boulede

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Vakentiedomeinen Dordogne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button