frankrijk.nl

Romantisch weekend in de Champagne

Reims is niet alleen een goede uitvalsbasis voor een vakantie in de Champagnestreek, de stad zelf is ook erg leuk. Veel te zien en goede adressen om champagne te kopen! En dan vooral overnachten bij het sfeervolle La Demeure des Sacres. Centraler kun je niet zitten.

Nog dichterbij en je zou in de kathedraal logeren…! B&B La Demeure des Sacres ligt op slechts 300 meter van de beroemde Notre-Dame van Reims waar 30 Franse koningen gekroond zijn. Een unieke locatie en dat is geen toeval, vertelt eigenaresse Céline Songy. “Mijn man en ik hebben lang gezocht naar de juiste plek. Reims miste nog een luxe adres waar je op een persoonlijke manier ontvangen wordt en dit 19e eeuwse herenhuis vlak naast de kathedraal leek ons daarvoor perfect.”

B&B La Demeure des Sacres - eigenaresse Céline Songy

Hideaway in de Champagnestreek

Het somptueuze hôtel particulier met hoge plafonds, een indrukwekkend trappenhuis, ruime kamers en een tuin biedt inderdaad een elegante hideaway midden in de hoofdstad van de Champagne. La Demeure des Sacres werd in 1895 gebouwd door een rijke industrieel en zijn dochter breidde het pand uit vanaf 1920. Beide tijdperken zijn terug te zien in het interieur. Een Belle Epoque-eetkamer, de hal en de salon in art deco-stijl…

Chambre Art Déco B&B Demeure des sacres Reims

Ruime kamers en familiesuites

Boven, in de 2 kamers en 2 suites, liet gastvrouw Céline deze klassieke stijlen alleen subtiel terugkomen in details van een verder eigentijds interieur. Met speciale vermelding voor de suite aan de tuinkant, in natuurlijke tinten en veel hout, een verwijzing naar de wijngaarden van de streek. En de enorme suite (tot 5 pers) aan de voorkant van het huis, met een balkon met uitzicht op de kathedraal.

Demeure des sacres Reims

Sauna, massagebad en kalmte

Gasten die iets te enthousiast hebben meegedaan aan een champagneproeverij (Céline heeft adressen!) kunnen weer bijkomen in de wellnessruimte met sauna en massagebad. Of op het terras in de tuin. Op mooie dagen serveert de gastvrouw hier het uitgebreide ontbijt. “Het mooiste moment van mijn dag? Als ik zie dat gasten die vermoeid en gehaast aankwamen er bij het ontbijt weer helemaal ontspannen bijzitten!”

Ontbijt bij B&B Demeure des Sacres

La Demeure des Sacres, 2 kamers vanaf €175 en 2 suites (tot 4/5 pers.) vanaf €255 en €275 (+€35 per extra persoon). Prijzen inclusief ontbijt en 45 min. in de wellnessruimte. Meer informatie: www.la-demeure-des-sacres.com

PLUS+
– Veel te zien in Reims! Behalve de kathedraal ook het bisschoppelijke Palais du Thau, de basiliek en de opkomende wijk Le Boulingrin, met leuke barretjes en een goede markt.
– Er zijn ook veel sterrenrestaurants en andere goede gastronomische adressen in de stad, Céline weet waar je moet zijn. Ze heeft ook een adresboekje met champagnehuizen en wijnboeren waar je langs kunt.
– In de winter heeft Reims een van de grootste kerstmarkten van Frankrijk en in de zomer is de kathedraal elke avond verlicht met een son & lumière-spektakel (dat in november 2018 geheel vernieuwd wordt).

demeure des sacres Spa Reims

LEES OOK:
3 prachtige fietsroutes in de Champagne
De mooiste stadjes van de Champagne-Ardenne
15 Franse kazen die je geproefd moet hebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.