frankrijk.nl

Grote chalets direct aan de piste

Ski’s onderbinden en gaan! Om te zoenen al die ski-in en ski-out mogelijkheden in Frankrijk. En in deze vrijstaande chalets wordt het wel heel erg mooi, want ze liggen letterlijk aan of zelfs midden op de piste. Hoe gezellig, dat uitzicht op al die voorbij komende wintersporters!

Hmm, vraag aan mij of aan elke willekeurige skifreak – ja zo iemand die om 9 uur klaarstaat bij de lift – wat het beste plekje is in de sneeuw en ik kan je garanderen dat 9 op 10 roept: een chalet aan de piste. Dus hoog tijd om hier eens in te duiken en te kijken vanaf welke voordeur ik mijn ski’s graag zou willen aanklikken:

Chalet aan de blauwe piste van Vallandry

chalets vrienden familie Vallandry les Arcs op de piste

Mooie ruime en lichte chalets in de wijk Bellecôte langs de blauwe piste van Vallandry. Dit oude hoge dorp in skigebied Paradiski (Les Arcs) heeft het beste van twee werelden: authentieke charme én heel veel pistekilometers! Ook de 25 vrijstaande chalets (voor 8 tot 16 personen!) in dit wijkje respecteren de traditionele Savoyaardse uitstraling. Maar dan wel met een moderne draai en veel comfort. Gaaf: je kunt het chalet niet (helemaal) per auto te bereiken, dus de bagage wordt per quad afgezet!

Meer informatie over een van deze chalets in Vallandry

Chalet Le Clos du Pré in skigebied Alpe d’Huez

Chalet - Clos du Pre

Verscholen tussen de dennenbomen en gelegen aan de pistes vormen zo’n 33 vrijstaande chalets het parkje Le Clos du Pré aan de rand van Oz-en-Oisans. Dit dorpje mag dan onbekend in de oren klinken, de directe skiaansluiting met Alpe d’Huez is de grootste pré van deze locatie! De chalet verschillen in grootte van 6 tot 18 personen en zijn tegen de berghelling aangebouwd. Daardoor bieden ze een schitterend uitzicht op het Massif de Belledonne, de oude dorpskern van Oz en het stuwmeer. Gezinnen met kinderen zullen zeker de oefenpiste waarderen, die op slechts 100 meter van het chaletdorp ligt. Voor het grotere werk pak je de gondel richting Alpe d’Huez. Er gaan er 2 vanuit Oz-en-Oisans. Hier kun je je uitleven op 250 km aan pistes. Doorskiën dus! Doe toch vooral de zwarte Piste de la Sarenne, de langste piste van Europa (16 km)!

Meer informatie over de chalets in Oz-en-Oisans

Chalet Capilou in Châtel

chalets vrienden familie Chatel op de piste

Prachtig dat lichte hout! Bovendien ligt ook dit chalet voor 15 personen pal aan de piste. Je skiet er meteen weg en pakt 150 meter verderop de skilift naar Morzine en Avoriaz. Châtel is een erg mooi plaatsje bovendien, een van onze favoriete skidorpen van de Franse Alpen! En fijn om te weten: Chalet Capilou kun je ook als catered chalet huren (puur wintersportgeluk, lees dit artikel: Jaa, een chalet met kok!).

Meer informatie over dit chalet in Châtel

Chalet Mélusine in Alpe d’Huez

chalets vrienden familie Alpe d'Huez op de piste

Wat een snoepje van de buitenkant, dit chalet voor 12 personen aan de groene piste l’Altiport, die terugvoert naar Alpe d’Huez! Met balkon en groot terras, om lekker te kijken naar iedereen die voorbij skiet. Ook binnen tout confort, met onder meer 6 slaapkamers, 5 badkamers, een jacuzzi, en openhaard.

Meer informatie over dit chalet in Alpe d’Huez

Luxe chalet met sauna in Les Menuires

chalets vrienden familie Les Menuires op de piste

Je skiet letterlijk tot de voordeur van dit knusse vrijstaande chalet voor 12-14 personen aan de bekendste blauwe piste van Les Menuires (inderdaad in Les Trois Vallées, grootste skigebied van Frankrijk!). Heel ruim chalet (6 slaapkamers en 5 badkamers!) en veel sympathieke details voor families met jonge kinderen, zoals stevige houten traphekjes die opgaan in het decor. En mooi detail: de skischoendroger voor 12 paar skischoenen :- )

Meer informatie over dit chalet in Les Trois Vallées

Chalets Levanna in Les Deux-Alpes

chalets vrienden familie Les Deux Alpes op de piste

Les Deux Alpes is een geliefd skigebied bij Nederlanders en dat verbaast ons niets: de off-piste mogelijkheden zijn er van topniveau! Dat vrije skigevoel begint al bij je eigen chalet aan de piste, zoals deze mooie 2 chalets voor 12 personen (of samen voor 26 personen!), die tegen elkaar aan gebouwd zijn. Al vanaf €368/week per persoon inclusief skipas en ook te huren als catered chalets. Meer over deze 2 buurchalets in Les Deux Alpes hier en hier.

En? Begint het al te kriebelen? Bij ons wel in ieder geval! Ben je nu niet in het fortuinlijke bezit van zo’n grote familie of skiënde vriendenclub waarmee je zo’n groot chalet kunt vullen, weet dat er nog véél meer kleinere chalets en appartementen direct aan de piste zijn, waar je met je lief of je gezin kunt neerstrijken.

LEES OOK:
Catered chalets: puur wintersportgeluk!
Top 7 charmante Franse skidorpen

Reacties zijn gesloten.