frankrijk.nl

GROETEN UIT… Martinique & Guadeloupe

In december start een rechtstreekse vlucht naar de Franse Caraïbische eilanden Martinique en Guadeloupe vanaf Brussels-Charleroi met Air Belgium. Josee maakte een bliksembezoek aan beide eilanden en stuurde ons alvast een verleidelijke ansichtkaart.

Martinique en Guadeloupe

Bonjour les filles,

Ik kan niet anders zeggen: wat een warme douche is het om hier te zijn! Letterlijk en figuurlijk want omdat het nu regenseizoen is, komt er regelmatig een buitje voorbij, maar hé, dan wel met een temperatuur van rond de 25 graden. Het is mijn Caraïbisch debuut en ik geniet er met volle teugen van!

Tropische verrassing

Ik wou dat jullie om een hoekje konden meekijken. Op Martinique verbleef ik in Hotel Le Bakoua in Trois-Ilets en stapte vanaf mijn veranda meteen op het fluweelzachte zand van een van de vele baaitjes die je hier vindt. In de Martinicaanse hoofdstad Fort-de-France bezocht ik de kleurrijke markt, met een overdaad aan verse kruiden, tropische groenten en vruchten en een kleurexplosie aan specerijen. De rit naar de schitterende botanische tuinen van Balata landinwaarts gaf ons al een sneak preview van hoe ongelooflijk groen het binnenland hier is.

Guadeloupe-Basse-Terre

Langs de weg worden bananenplantages en metershoge rietsuikervelden gescheiden door muren van palmbomen en kamerplanten als philodendron vind je hier in reuzenformaat. Déja-vu-momentje, want het deed me denken aan de tropische wouden van Costa Rica waar ik ooit ben geweest.

Guadeloupe-catamaran

Op Guadeloupe beleefde ik het ultieme bounty-gevoel op een hagelwit strand van een klein eilandje, omringd door 20 tinten blauwe zee.

Eilandje-Guadeloupe

In de culturele hoofdstad van Guadeloupe, Pointe-à-Pitre bezocht ik het nieuwe museum Memorial ACTe, een fantastisch modern museum met een interactieve tentoonstelling over de slavernij. Heel mooi gedaan en heel indrukwekkend! En uiteraard ontkwam ik niet aan het proeven van de rum, dé lokale drank en belangrijk exportproduct.

Memorial Acte Guadeloupe
Clement-rum

Ver weg en toch in Frankrijk

Hoe tropisch en hoe Caraïbisch ook, toch merk je al snel dat je gewoon nog in Frankrijk bent. De verkeersborden, de bekende Franse supermarkten, precies zo als in Frankrijk. Plus dat je onderweg gewoon op je smartphone kunt bellen, appen en internetten zonder extra kosten!

Anderhalve dag per eiland is natuurlijk veel te kort dus deze sneak-preview smaakt naar meer.  De eilanden zijn goed te verkennen met een huurauto: ideaal als je de geneugten van een tropische vakantieparadijs – witte stranden, blauwe zee – wilt combineren met actie, natuur en cultuur. Maar binnenkort vertel ik jullie er meer over. 

Ti-Punch Rum

Terwijl ik geniet van een laatste Ti-Punch zeg ik nu al tegen mezelf: Martinique & Guadeloupe, à bientôt!

Vanaf 7 december voert Air Belgium elke woensdag en zaterdag vanaf Brussels Charleroi een gecombineerde vlucht uit naar Martinique en Guadeloupe. Het toestel is een Airbus A340 en de vliegtijd bedraagt zo’n 9 uur. Retourvluchten beginnen bij €395.

Deze reis is mogelijk gemaakt door Air Belgium en de toeristenbureaus van Martinique & Guadeloupe en Atout France

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.