frankrijk.nl

No-stress in Val Thorens

Val Thorens groot en druk? Onze ervaring leert dat dit een van de meest rustgevende wintersportplaatsen van Frankrijk is! Je hebt er alles bij de hand en er zijn steeds meer mogelijkheden om ‘mindful’ van de bergen te genieten. 

Hoogste en beste skidorp in de Franse Alpen

Vorig jaar werd dit op 2300 meter gelegen skidorp in Frankrijk voor de 5e(!) keer uitgeroepen tot ’s werelds beste skiresort. Chapeau! Dan weet je eigenlijk meteen dat het wel goed zit met de mix van skiën (in het eindeloze skigebied Les Trois Vallées), de ongelooflijk brede keuze aan kwalitatief goede hotels, chalets en appartementen in Val Thorens en uiteraard de inmiddels vermaarde après-ski. Er hangt een sportieve sfeer, er is altijd sneeuw en dankzij de slimme opzet van het dorp zit je overal altijd vlakbij of direct aan de piste.

Skien-in-frankrijk-val-thorens

Zero-stress-bestemming

Als je dit alles zo even op een rijtje zet, lijkt het alsof een weekje wintersportvakantie hier weinig te maken heeft met uitrusten. Maar – zoals met zoveel dingen in het leven – niets is wat het lijkt.  Want wie door de skistokken, champagneglazen en stokbroden heen kijkt, zal zien dat Val Thorens ook heel veel biedt om tijdens de vakantie weer tot jezelf te komen.

Val Thorens pisterestaurant

Yoga in de sneeuw

Een goede balans tussen lichaam en geest is zeker bij een skivakantie van groot belang. Want echt waar, skiën gaat natuurlijk om techniek, maar een groot deel zit tussen je oren. Dus weg met die mentale ballast. Begin de dag met een half uurtje yoga in de buitenlucht op het centraal gelegen Place Caron. Van maandag tot vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur. Een 5-daagse Yogipass kost €40 en kun je online bestellen. Een cadeautje aan jezelf!

Yoga in de sneeuw in Val Thorens

Skiles als zentherapie

De nieuwe skischool Ski Cool belooft een wel heel ontspannende aanpak om het skiën onder de knie te krijgen. Elke skiles (beter gezegd: skitherapie) start met een kopje thee en ademhalingsoefeningen. Ook als je de piste opgaat wordt de techniek gecombineerd met een juiste ademhaling. Alles vanuit het principe: free your mind, free your body. Meer info Skicool.com, tel.+33 (0)4 79 00 09 42.

Relaxpakket bij Hotel Pashmina

Dit is een van onze favoriete hotels in Val Thorens. Niet alleen vanwege de ligging direct aan de piste maar ook om de hippe uitstraling, de comfortabele kamers, het fantastische restaurant en het fraai opgezette wellnesscentrum. Speciaal voor de gasten hebben ze een welzijnsprogramma ontwikkeld, met 15 handige tips om je fysiek en mentaal in topvorm te brengen.

Pashmina Val Thorens

Als gast kun je de dag beginnen met een yogasessie, vervolgens aanschuiven voor een ontbijtbuffet boordevol ‘healthy food’ om helemaal fris en fruitig de skidag te beginnen. Een bijzondere ervaring is het verblijf in een iglo, bovenop het dak, met eigen hottub. Ook te reserveren voor niet-gasten. Nou, als dat je niet in een andere wereld brengt..

gezond eten

Puur & gezond eten in een conceptstore 

Leuk adresje om na een dag skiën jezelf te verwennen in een bijzonder decor! Alpen Art (op Place Caron) is een conceptstore met heerlijk eten, wijnproeverijen én je kunt er van kunst genieten. Eigenaresse Aurelie Rey, een echte local, weet op een perfecte manier haar liefde voor de kunst en voor puur en gezond eten te combineren. Meteen als je binnenstapt verwonder je je over de eclectische mix van decorstijlen. Van industrieel design tot Savoyaardse charme.

Alpen Art Val Thorens

Aan de muren hangen schilderijen van Aurélie én van andere lokale kunstenaars. Je kunt hier op elk moment van de dag binnenwaaien voor een kop koffie met – uiteraard – verse taart, een kop soep, een aperitief of een Savoyaards diner met een originele en vooral gezonde twist. Logisch dus dat dit adres ook een aanrader is voor vegetariërs en veganisten. Liever zelf kokkerellen? Komend seizoen wordt in Val Thorens de 1Bio Supermarkt geopend!

Maar goed, wellicht is puur skiën alleen al detox genoeg voor je? Deze wijsheid is in ieder geval een waarheid als een koe (probeer het zelf maar uit): je kunt niet én naar beneden suizen én nadenken over alles wat je bezighoudt!

Het skigebied van Val Thorens gaat op 22 november 2019 open en blijft dat t/m de eerste week van mei.

Val Thorens en skigebied

LEES OOK:
Durf jij dit? IJskicks in Val Thorens
10 wintersportplaatsen die Nederlanders fout uitspreken

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Carole Goelitz, OT Val Thorens: Iglo Pashima ©Gérard Cottet, Yoga ©C.Cattin, eten: CC-M. Rinaldi/UNPL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *