frankrijk.nl

Asterix: het 38ste album is uit!

Zestig jaar na zijn eerste verschijning schittert de onoverwinnelijke Galliër weer in de nieuwste uitgave van deze immens populaire stripklassieker.

Vandaag verschijnt het langverwachte nummer 38 uit de serie:  De dochter van de veldheer. Asterix en Obelix keren terug in weer een nieuw avontuur, ook deze keer weer getekend en geschreven door het talentvolle duo, Jean-Yves Ferri (scenarist) en Didier Conrad (tekenaar), opvolgers van scheppers Albert Uderzo en René Goscinny.

Beroemde dochter

Opschudding in het vooruitzicht! De dochter van de beroemde Gallische aanvoerder Vercingetorix zoekt haar toevlucht in het dorp van de onverzettelijke bondgenoten. Ze wordt achternagezeten door de Romeinen. Het dorp is de enige plek in heel Gallië waar ze veilig is. De aanwezigheid van deze eigenzinnige puber veroorzaakt heel wat spanningen tussen de generaties.

Jongeren maken de dienst uit

Tot nu toe bleef de jeugd van het Gallische dorp onderbelicht, maar in deze kersverse editie leren we de jongeren kennen. Zoals Selfix en Gambix, de kinderen van smid Hoefnix en de visverkoper Kostunrix, de altijd bakkeleiende bevriende vijanden van het dorp. Zoals alle alle moderne jeugd deze twee jongens ‘het systeem’ (hier het gebruik van een ‘dikmakende toverdrank’) en weigeren ze het beroep van hun ouders op te volgen.

Doorn in het oog van de eeuwige puber van het dorp

In vorige edities was Obelix meestal de voortrekker van het avontuur. In De dochter van de veldheer lijkt Adrenaline het leiderschap van hem gekaapt te hebben. De levensstijl van de jongeren in het dorp, brengt de arme Obelix – zelf een eeuwige puber – in grote verwarring. Het wordt er jaloers en pissig van. Genoeg voer dus voor weer een waardige opvolger van het laatstverschenen album, De Race van de laars.

Nieuw 2 euro-muntstuk

Ter ere van het 60-jarige bestaan van Asterix en de uitgave van dit 38ste album is er in Frankrijk ook een speciale 2 euro-munt geslagen. Er zijn 310.000 van deze herdenkingsmunten in omloop. Die blijven meestal in handen van verzamelaars, maar wie weet: misschien kom je er toch eentje tegen in je portemonnee na de volgende vakantie in Frankrijk!

Asterix. De dochter van de veldheer is vanaf vandaag te koop, €6,95 softcover, €12 hardcover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.