frankrijk.nl

Nederlandse horrorwandeling in Parijs

Dol op enge verhalen? Een Nederlandse actrice organiseert bloedstollende rondleidingen door Parijs. Een originele manier om de stad te zien!

“Kom dichterbij. Nee, nog véél dichterbij…!” Op bezwerende toon vertelt gids Rachella gruwelijke details over een beruchte gevangenis uit de geschiedenis van Parijs. Het gebouw is er niet meer. Maar wij staan nu op de éxacte plek van het Grand Châtelet. Een gevangenis met zo’n vreselijke reputatie, dat deze niet bestormd werd tijdens de Franse Revolutie. Zo bang waren de revolutionairen voor de jammerlijke restjes mens die daar opgesloten zaten… Alsof ze de duivel zelf zouden bevrijden.

Seriemoordenaars en duivelaanbidders

Zo begint de meer dan 2 uur durende ‘Freaky Tour’ door nachtelijk Parijs. Sinds 2018 organiseert Rachella Kingswijk, een jonge actrice en theatermaakster uit Amsterdam, deze spannende rondleidingen. Met veel gevoel voor theater vertelt ze daarin historische anekdotes over seriemoordenaars, duivelaanbidders en andere duistere figuren. Ze zwaait met haar olielampje. Verheft haar stem. Maakt deelnemers van de rondleiding figuranten in haar vertellingen. En zorgt dat er ondanks alle horror ook veel te lachen valt!

Beroemde doden

De route is bovendien heel goed gekozen. Heel centraal en ook langs onbekende plekken. Zo slenter je met haar door duistere stegen vlak bij de Notre-Dame. Langs het huis van een moordlustige barbier uit de middeleeuwen. Je daalt af tot de rand van de Seine. Naast het inktzwarte water hoor je over een beroemde drenkelinge met een mysterieuze glimlach, die in de 19e eeuw heel Parijs in de ban hield. Ook steek je rivier over naar het Quartier Latin, voor een bloederige finale over een veel recenter ‘fait divers’ (over een kannibaal die nog altijd in leven is… brrrr!).

Onze conclusie: heel leuk gedaan! Echt een vermakelijke wandeling en Parijs ziet er ineens compleet anders uit door al die bloedstollende geheimen. Ook is de tour in je eigen taal een ontspannend moment samen met andere Nederlanders op bezoek in Parijs.

Freaky Tours Paris, €25 per persoon, september t/m juni 19.30-22.00 uur, juli & augustus 20.30-23.00 uur. Meer informatie: www.freakytoursparis.com

Tips! Als je deze rondleiding wilt nemen, denk vooraf aan twee dingen. Zorg dat je overdag niet al kilometers-en-kilometers gelopen hebt door Parijs, want je bent wel 2,5 uur op de been, dus dit kan zo op het einde van de dag een pittig toetje zijn. Zorg uiteraard ook voor goede schoenen en warme kleding.

Verder wat betreft een deelname met tieners: sommige details zijn behoorlijk heftig (o.a. over gruwelijke martelingen en kannibalisme), dus wij vinden deze tour niet heel geschikt voor kinderen jonger dan 12/13 jaar.

LEES OOK:
Spannend! De catacomben van Parijs
De beroemdste begraafplaatsen van Parijs
Met tieners naar Parijs: 21 leuke tips!

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Sean Cackoski & Nicky Bouwmeester

Eén reactie op “Nederlandse horrorwandeling in Parijs”

 1. Evelyne van Eck schreef:

  Hallo Rachella, ik heb een bijzonder verzoek. In de herfstvakantie waren wij een paar dagen in Parijs. Voor galerie Lafayette op de Boulevard Haussmann, vlakbij metrostation Havre Caumartin, zat een jongen te bedelen. Ik schat dat hij een jaar of 16 was. Het was op 31 oktober.

  Hij laat mij niet los. Ik heb zo’n enorme spijt dat ik niet naar hem toegegaan ben. Had hem willen vragen waar hij vandaan kwam (ik vermoed Afghanistan of Syrië), of hij zijn ouders dichtbij en onderdak heeft. Hij had volgens mij opvallend groene ogen. Als hij nog niet in de asielprocedure zit in Frankrijk kan ik asiel voor hem aanvragen in Nederland.

  Nu komt mijn vrijpostige verzoek en bij voorbaat sorry dat ik je dit vraag. Ik heb er alle begrip voor als je het naast je neerlegt. Zou je hem willen opzoeken en bovenstaande vragen stellen?
  Je mag me ook bellen om te overleggen.
  Ik kom hem ophalen als hij helemaal alleen is en nog geen procedure gestart is.
  Lieve groet, Evelyne van Eck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *