frankrijk.nl

La Parare, heerlijke B&B in de Provence

Sydney en Karin leven op een bijzonder plekje in het achterland van Nice, waar ze al jaren met succes hun leuke B&B La Parare runnen. Ze hebben letterlijk het beste van twee werelden want hier heerst een paradijselijke kalmte terwijl je op slechts 20 kilometer van de buzz van de Côte d’Azur zit.  

Sinds 2003 wonen Sydney en Karin van Volen in Châteauneuf-Villevieille, een klein dorpje in de buurt van Nice op 500 meter hoogte, met uitzicht tot zee. Het internationale stel – hij is Nederlands en zij is Zweedse – beheert daar een stijlvolle maison d’hôtes in een 17e-eeuwse schaapsboerderij. Ze woonden 10 jaar lang in Hong Kong en China voordat ze neerstreken in dit opvallend kalme stukje van de Provence.

La Parare BB Cote d-Azur

Hoe ziet geluk in de Provence eruit?

Sydney: “Na ons stadse leven in Europa en het Verre Oosten vinden we vooral het buitenleven prachtig. Het licht, de frisse lucht, de rust, het ontdekken van de natuur en natuurlijk de zon en de warmte. Het mooie is dat je daarvan in Zuid-Frankrijk het hele jaar kunt genieten. Zo hebben we de afgelopen herfst praktisch elke dag buiten kunnen lunchen.” We prijzen ons gelukkig met het enorme buitenterrein dat we hebben. Genoeg tuin om te relaxen, een royaal terras voor ontbijt of aperitief en  natuurlijk ons verwarmde mini-zwembad met tegenstroom.

Zwembad

Wat is er bijzonder aan jullie plekje?

“Van de geraffineerde luxe van de kust rijd je in 20 min naar de luxe van rust, natuur en wildernis van de bergen. In de zomer zitten gasten buiten op een van onze terrassen onder een olijfboom of aan het zwembad. In de koudere periodes komen ze thuis en maken ze een lekker haardvuur in hun eigen kamer.” Het is hier ultiem onthaasten.

chambres d'hotes in de buurt van Nice

Wat mogen bezoekers niet missen in de omgeving?

“In de driehoek tussen ons huis, Cannes en Monaco is ontzettend veel te zien en te doen. Natuurlijk de stranden van de Côte d’Azur en mooie plaatsen zoals Nice, die stad is de laatste 10 jaar enorm opgeknapt.”

chambres d'hotes in de buurt van Nice

Kunnen de gasten nog iets nieuws verwachten binnenkort?

Jazeker! We starten heel binnenkort met onze eerst Good Life weekenden, met een programma van yoga, wandelen, hiken, kookles en natuurlijk lekker eten. De eerste weekenden zijn 10 tot 13 en 25 tot 28 oktober. Maar als gasten met een eigen groepje van min 6 personen komen dan kunnen we altijd zo’n programma op maat bieden buiten deze data.

chambres d'hotes in de buurt van Nice

Een leuk adres in de buurt waar jullie vrienden naartoe sturen?

“Van maart tot november is onze idyllische plek La Pinède, een restaurant op de rotsen in Cap d’Ail. Daar sturen wij onze gasten tegen een uur of 5 naar toe. Dan kunnen ze zwemmen in een kleine baai, een douche nemen en nog even lekker in de zon liggen. Daarna een aperitief bij zonsondergang. Gevolgd door een fantastische maaltijd in het restaurant met uitzicht op open zee en het schiereilandje van Saint-Jean Cap Ferrat. De lichtjes gaan aan, de zwoele lucht van de Riviera om je heen…”

Restaurant la Pinède Restaurant La Pinède op Cap d’Ail

Beste tip die jullie van Franse buren kregen?

“De schitterende wandelroutes die in onze tuin beginnen! Wandelingen naar rivieren met natuurlijke zwembaden. Of tussen olijfbomen door naar de Romeinse ruïnes van Châteauneuf waar je kunt picknicken met zeezicht. Ook s’ avonds heerlijk om te doen.”

La Parare, Châteauneuf-Villevieille, prijs € 150-200/nacht inclusief royaal ontbijt.

B&B-la-parare-cote-d-azur


LEES OOK: 15 leuke B&B’s in het achterland van de Côte d’Azur

B&B-la-parare-cote-d-azur.

chambres d'hotes in de buurt van Nice

Kamer in B&B La Parare

B&B-la-parare-op 30 min van de cote-d-azur.3

 

Eén reactie op “La Parare, heerlijke B&B in de Provence”

 1. Cindy schreef:

  B&B La Parare
  Een prachtige paradijsje waar we verbleven, al via mailverkeer kwamen Sydney en Karen hartverwarmend over en niets is minder waar dan ook geweest tijdens ons verblijf. 3 nachten in een ontzettend romantisch en knusse kamer waar we zo nog een week hadden willen zitten.
  Een prachtige plek, een rustige oase met zeeën van ruimte en ook nog een heerlijk zwembad voor een verkoelende duik.
  Sydney heeft ons alles uitgelegd (in het Nederlands) wat we kunnen doen in de omgeving. 4 dagen is veel te kort…

  Overige plekjes
  We zaten op een half uur van Nice, zo konden we deze stad net als Monaco bezoeken, lekker slenteren over de boulevard.
  Het eten is overal heerlijk, we hebben goede tips gekregen en hebben zo ook heerlijk gegeten in Villefranche sur Mer, een amicaal havenstadje waar je je direct thuis voelt. En nog even heerlijk kunt rondwandelen langs het water. Maar niet alleen de restaurants zijn er goed de plaatstjes zijn ook erg leuk, zo hebben we een relaxdagje gehad in Saint Jean Cap Ferrat. Heerlijk wandelen langs het water om vervolgens lekker te hangen op het strand. Bijna geen toerist te bekennen en zo dichtbij Nice, zalig!
  Het binnenland hebben we dan maar kort bezocht, prachtige routes door Canyons, schattige middeleeuwse dorpjes en vele wandelroutes die goed aangegeven staan.

  Al met al een geweldige ervaring in het prachtige zuiden van Frankrijk.
  Wij willen de crew van frankrijk.nl en Sydney en Karen van La Parare dan ook hartelijk danken voor deze geweldige reis en super ervaring.

  Liefs Wouter en Cindy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *