frankrijk.nl

Met Ruud over Franse D-wegen

Het lijkt wel een trend: bloggers die een boek uitbrengen! Zo ook Ruud Couwenhoven, wiens eerste papieren reisgids vandaag verschijnt: Frankrijk Binnendoor.

Ruud Couwenhoven is een van de pioniers in het presenteren van reisverhalen over Frankrijk op internet. Op Frankrijkbinnendoor.nl, neemt hij de lezer mee op zijn eigen reizen door Frankrijk, aan de hand van persoonlijke reisverslagen en podcasts.

Route Frankrijk Binnendoor

Frankrijk via rustige binnenwegen

Al Ruud’s reiservaringen komen nu samen in het papieren boek Frankrijk Binnendoor. Hij is zelf ruim 3 maanden per jaar in Frankrijk te vinden en reist dan vooral bij voorkeur over rustige binnenwegen. Rode draad van het boek is dan ook de grote rondreis van 4.100 kilometer die hij met zijn vrouw heeft gemaakt en waarbij hij praktisch alle delen van Frankrijk aandoet. Deze roadtrip wordt van dag tot dag beschreven, inclusief tips over bijvoorbeeld lokale markten, wijnen, typische gerechten, overnachtingsmogelijkheden en praktische informatie over verkeersregels, wandelen en fietsen. Het is heel erg beschrijvend en dat maakt Frankrijk Binnendoor vooral een ideaal boek voor ‘startende’ Frankrijkvakantiegangers die ook nog eens alle tijd van de wereld hebben :-).Frankrijk BinnendoorStevig boekwerk: 1 kilo vakantietips

Het boek is, zoals Ruud zelf aangeeft, ‘reisbestendig’ met een stevige kaft en een niet te verwaarlozen gewicht van bijna 1 kilo. De opmaak is fraai gedaan en teksten zijn gelardeerd met mooie foto’s. Zoals je kunt verwachten verwijst het boek nog wel regelmatig naar de website voor meer details. Dat betekent dat je voor optimaal gebruik onderweg nog altijd even een internetverbinding moet zoeken. Of je doet zoals Ruud, die zijn leukste ontdekkingen toevallig onderweg vond: rij en laat je verrassen!

Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk kost €22,50 en is vanaf 8 oktober 2019 beschikbaar in de boekhandel, maar je kunt de gids ook online bestellen. 

Meer over de websitesvan Ruud Couwenhoven:  Frankrijkbinnendoor.nl (blog met reisvaringen)

Tekst: Josee Schouten  Beeld: Frankrijk Binnendoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *