frankrijk.nl

Hotel Mistral in Parijs, familiehotel in bruisende wijk

Een gezellig en betaalbaar hotelletje in Parijs, waar je allerhartelijkst ontvangen wordt. Bij Hotel Mistral in de wijk Montparnasse is het na een dag rondlopen in de stad heerlijk rustig thuiskomen, concludeert Nicky.

Het kon bijna alleen nog maar tegenvallen. Voordat ik in Hotel Mistral ging slapen had ik op internet wat beoordelingen gelezen en steeds las ik hetzelfde compliment: zulk aardig personeel en zo’n warme sfeer… ‘Comme à la maison!’, schreven diverse reizigers en ik vroeg me af of dat niet wat overdreven was. Maar na een nachtje bij Hotel Mistral kan ik zeggen: het klopt. Dit is echt zo’n hotel waar het personeel het verschil maakt.

Leuk budget hotel in Parijs: Hotel Mistral

Kracht van Hotel Mistral: een sympathiek team

De receptionisten Vanina, Romain en Kasia zijn jong, enthousiast en heel beschikbaar vanaf het eerste moment dat je het hotel binnenstapt. Allen spreken goed Engels en hebben overduidelijk hart voor dit adres, dat nu ruim 30 jaar in het bezit is van Madame Brette, geboren en getogen Parisienne. Zij is zelf ook bijna elke dag in het hotel te vinden en is terecht heel trots op de historie van Hotel Mistral. Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir logeerden hier diverse malen, in de tijd dat de wijk Montparnasse het bruisend middelpunt was van het artistieke leven in Parijs.

Receptie team van Hotel Mistral

Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir

Het beroemde literaire koppel wordt op verschillende plekken in het hotel geëerd. Zo hangt er een gedenkplaat op de façade en zie je een foto van de schrijvers in de receptie. Maar het grappigste is wel dat ze je zelfs in de badkamer aankijken. Hun portretten zijn namelijk verstopt tussen de tegeltjes van de douche, een ontwerp van een van de 4 dochters van Madame Brette! Het hotel is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en het interieur heeft een frisse witte basis mooi gecombineerd met kussen en textiel in groen-, taupe- en rozetinten.

Hotel Mistral Paris

Kalme sfeer

Op de gangen hangt leuk behang met een retro 18e-eeuwse bloemenprint, het ontwerp van weer een andere creatieve dochter van de familie Brette. De kamers zijn niet heel groot – dit is Parijs – maar de Superior kamers hebben een ruime badkamer met inloopdouche. De kamers côté cour bieden uitzicht op de charmante kleine binnentuin (wat een luxe!) En zelfs in mijn kamer aan de straatkant (kalme residentiële straat), kon ik met het raam open slapen! Andere ding dat me opviel: hoe schoon de kamer was, de kamermeisjes doen hier duidelijk erg hun best.

Hotel Mistral: binnentuin

Cadeau: ontbijten in de tuin

Heerlijk om tijdens het ontbijt van die mooie tuin (met ochtendzon!) te profiteren, op het terras of in de overdekte veranda. Terwijl ik zat te genieten viel de persoonlijke touch van dit hotel me weer op. Receptioniste Vanina wist natuurlijk waar de lekkere kaasjes van het ontbijtbuffet vandaan kwamen en schreef de naam en het adres van de kaaswinkel (in Rue Daguerre, een straat verder!) meteen voor me op. Kijk, in zo’n hotel wil je slapen in Parijs!

Hotel Mistral Paris

Hotel Mistral, prijzen vanaf €99 (confort) en €119 (supérieur), familiekamers vanaf €139. Meer informatie& boeking

Meer weten over de locatie van dit hotel? Lees ook ons artikel: Montparnasse, leuke wijk in opkomst

PLUS+
– Gelegen in de wijk Montparnasse, bekend om zijn mythische brasserieën uit de jaren ’20 en ’30, zoals La Coupole, La Dôme, Le Select.
– Vlak bij de Rue de la Gaité, een bekende uitgaansstraat vol cafés, restaurants en theaters.
– Vlak naast metrohalte Gaité (metrolijn 13) en op 8 minuutjes lopen van Gare de Montparnasse (rechtstreeks verbinding met Gare du Nord en de wijken Saint-Germain en de Marais, metrolijn 4).
– Het hotel heeft ook 3 familiekamers (met 1 dubbelbed en 1 of 2 enkele bedden)!
– 24 uur receptie! Zie boven meer over het team en Patrick en Abdellah, de nachtreceptionisten, zijn ook al zo aardig!

Hotel Mistral, leuk familiehotel in Parijs
Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage! 

LEES OOK:
Mooiste uitzichten van Parijs
De leukste wijken van Parijs

Beeld: Carole Goelitz, Hotel Mistral

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *