frankrijk.nl

Slapen tussen de wolven in de Lorraine

Niks voor Roodkapje dit. Maar als jij wel van wolven houdt, dan heeft het Parc Animalier de Sainte-Croix een bijzondere verrassing. Dit dierenpark in de Lorraine heeft mooie cottages die letterlijk tussen de wolven staan. Met zelfs vanuit de slaapkamer uitzicht op deze prachtige dieren.

Alleen al het gevoel van alleen achterblijven in een dierentuin moet bijzonder zijn. Alle bezoekers zijn weg en jij kunt op je gemak enkele van de mooiste dieren op aarde gaan bekijken. Best spannend ook, want dierentuinen zijn ’s nachts minimaal verlicht en je hoort al die dierengeluiden in de nacht.. Het mooie Parc Animalier de Sainte-Croix, op een uurtje rijden van Nancy en Metz, speelt in op deze ervaring. Je kunt in dit dierenpark namelijk het hele jaar rond blijven slapen. Ook van december tot maart, als het park gesloten is voor ‘gewone’ bezoekers.

slapen met wolven

Omringd door wilde dieren

Het ruim opgezette dierenpark van Sainte-Croix heeft 130 verschillende dieren, waaronder 3 soorten wolven: witte poolwolven, grijze wolven uit Europa en zwarte wolven uit Canada. Langs de ruime leefterreinen van deze dieren staan 10 lodges. Deze houten huisjes bestaan in verschillende stijlen: Noord-Amerikaanse blokhutten, Lord of the Rings-huisjes en er zijn ook luxere lodges met extra hoge plafonds. Wat al deze accommodaties gemeen hebben zijn grote raampartijen, zodat je de wolven op alle momenten van de dag kunt observeren.

glamping slapen met wolven blokhutten

Slapen met uitzicht op beren en bizons

Als gast van deze huisjes mag je overdag ook de rest van het 120 hectare-grote dierenpark vrij bezoeken. Je ontdekt wilde paarden, edelherten, rode panda’s, coyotes, lynxen, ringstaartapen, zeldzame uilen en nog veel meer. Sinds 2019 is er een nieuw deel in het park dat de wildernis van Noord-Amerika als thema heeft. Ook daar staan lodges, dus overnachten met uitzicht op beren, coyotes en bizons is hier ook een mogelijkheid!

Prijzen accommodaties vanaf €185/p.p. nacht (2 pers, incl. souper,  ontbijt en toegang to het dierenpark). Meer informatie: Parc Animalier de Sainte-Croix in Rhodes, Lorraine).

bijzonder overnachten in de Lorraine

bijzondere overnachtingen Frankrijk

slapen met wolven

PLUS+

– Bij Sainte-Croix staan er totaal 46 lodges én 1 natuurhotel (met 11 kamers) verspreid over het park. Ze zijn het hele jaar open, ook in de winter als het dierenpark voor andere bezoekers gesloten is. Als gast mag jij het verder stille dierenpark dan wel bezoeken, met of zonder gids. Dat moet een bijzondere ervaring zijn!

– Midden in het Parc Naturel Régional de Lorraine, en op 1 uur rijden van Metz en Nancy.

bijzondere overnachtingen Frankrijk

bijzondere overnachtingen Frankrijk

LEES OOK:
Spectaculaire boomhutten met uitzicht op de Mont Blanc
Nederlands ex-politieman redt ezels in de Auvergne
Overnachten in een Franse dierentuin
Vleugje Afrika in de Bourgogne
Het onbekende natuurpark van de Lorraine

Beeld: © Sainte-Croix Parc Animalier/Morgane Bricard 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *