frankrijk.nl

Une Homme et Une femme: het vervolg

Lekker naar Zeeland, voor de film! Tijdens het Film by the Sea-festival (13-22 september 2019) maken 8 nieuwe Franse bioscoopfilms kans op de Prix TV5MONDE. En de beroemde filmregisseur Claude Lelouch is daarbij aanwezig.

Geweldig: regisseur Claude Lelouch is volgende week gewoon in Nederland! Deze monstre sacré van de Franse cinéma komt naar het Film by the Sea-festival, dat van 13 tot 22 september 2019 plaatsvindt in Zeeland. Zoals elk jaar heeft dit evenement een Frans festivalonderdeel: ‘Vive le Cinéma!’, waarvan TV5MONDE hoofdsponsor is.

‘Un homme et une femme’: na 52 jaar het vervolg

Dabadabada, da, da, da, dabadabada… Elke Fransman kan het filmdeuntje van Un homme et une femme (1966) neuriën. De mythische film maakte regisseur Claude Lelouch en hoofdrolspelers Anouk Aimée en Jean-Louis Trintignant in één klap wereldberoemd. En nu is er een vervolg… Tijdens het festival in Vlissingen gaat Les plus belles années d’une vie (2019) in première, de 49ste film van Lelouch, waarin hij Aimée en Trintignant herenigde.

Prix TV5MONDE: Vive le cinéma! 

Lelouch is eregast van het festival en krijgt daar een speciale oeuvreprijs. Dat wordt vast een prachtig moment, net als de uitreiking van de Prix TV5MONDE voor de beste nieuwe Franstalige film. Daarvoor zijn er dit jaar 8 kandidaten (zie hier), waaronder verder La Belle Epoque met Guillaume Canet en Portrait de la jeune fille en feu (kostuumdrama in Bretagne).


Filmcyclus Trintignant op TV5MONDE

Vanwege het evenement besteedt TV5MONDE op de televisiezender extra aandacht aan acteur Jean-Louis Trintignant. Met een serie van 3 klassiekers waarin hij te zien is met  Romy Schneider en Isabelle Huppert. Zie hier de programmering.

Un homme à abattre (Nederlands ondertiteld)
vrijdag 13 september om 18.40 uur & maandag 16 september om 23.00 uur

Barcelona, 1967. Jean-Louis Trintignant is Julius, die jaagt op voormalige nazi-officiers. Hij denkt Schmidt gevonden te hebben, de SS’er die zijn broer martelde en heeft vermoord. Onder druk van zijn neef breekt hij in het appartement van de verdachte in…


Le combat dans l’île (Nederlands ondertiteld)
zondag 15 september om 21.00 uur 
(herhalingen: 20/9 om 18.40 uur / 23/9 om 23.00 uur)

Na een politieke moordpoging wordt Clément verraden door zijn handlanger Serge en moet vluchten. Hij zoekt wraak, terwijl zijn vrouw Anne, gespeeld door Romy Schneider, alleen achterblijft bij zijn jeugdvriend Paul.


Eaux profondes (Nederlands ondertiteld)
zondag 22 september om 21.00 uur (herhalingen: 27/9 om 18.40 uur / 30/9 om 23.00 uur)

Vic is getrouwd met de veel jongere Mélanie (Isabelle Huppert). Hun liefde is langzaam veranderd in een gevaarlijk spel. Mélanie vertoont zich graag met haar minnaars, maar Vic waarschuwt haar: iedereen die te dichtbij komt zal hij doden.

Kijk hier voor de complete programmering van TV5MONDE: europe.tv5monde.com

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

LEES OOK:
Nachtelijk Parijs in de jaren ’30: expositie Brassaï in FOAM
Juliette Binoche in nieuwe romantische thriller

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: TV5MONDE – copyright FPI (Combat dans l’Ile), Gaumont (Eaux profondes), Ulysse Films/Intercontinental Productions/Carlton Continental (Homme à battre).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *