frankrijk.nl

Fashion Week Parijs bij TV5MONDE

De modeweek van Parijs is in volle gang en bij TV5MONDE zit je op de eerste rij. Deze week heeft de tv-zender een paar steengoede documentaires, zoals een controversieel portret van Coco Chanel. En elk weekend zijn er mooi gemaakte programma’s over de Franse modewereld en de laatste trends in Parijs.

De duurste hotels en hipste restaurants zitten weer bomvol volgende week, als de internationale mode-jetset zich stort op Paris Fashion Week (23 september en 10 oktober 2019). Met alle mondaine toestanden eromheen zou je bijna vergeten dat de mode een van de oudste Franse metiers is en dat deze savoir-faire nog altijd gekoesterd wordt in Parijs. TV5MONDE gaat de diepte in met een speciale programmering parallel aan de modeweek.

PARIS FASHION WEEK OP TV5MONDE

PORTRET COCO CHANEL: ‘Les guerres de Coco’

woensdag 25 september om 21.00 uur (Nederlands ondertiteld)

Je me bats TOUT le temps!”, zei Coco Chanel, die tijdens haar leven inderdaad flink wat gevechten heeft geleverd. Tijdens haar jeugd, als wees. Bij de oprichting van haar modehuis (in een tijd dat vrouwen nog geen eigen bankrekening mochten hebben). En ook na de oorlog, toen ze beschuldigd werd van nazi-sympathieën… Fascinerende documentaire over de strijdbaarheid én het geniale instinct van deze pittige Française. Trailer + meer informatie over deze uitzending

MYTHISCHE PARFUMMAKER: ‘Lubin, un parfumeur d’excellence’

woensdag 25 september om 22.00 uur (Nederlands ondertiteld)

Mooi verhaal over het Franse parfumhuis Lubin, dat al sinds 1798 bestaat. Het werd onder meer bekend door het succesvolle parfum Nuit de longchamp, dat in de jaren ’30 door heel Hollywood gedragen werd. Deze Nederlands ondertitelde documentaire vertelt de geschiedenis van een van de grondleggers van het moderne parfum. Trailer + meer informatie over deze uitzending

#VERSION FRANÇAISE: binnenkijken bij Franse créateurs

elke zondag om 16.00 uur (Nederlands ondertiteld)

Mode, design, gastronomie en lifestyle komen samen in dit programma van de elegante Parisienne Katherina Marx. Elke week gaat ze op bezoek in een monumentaal gebouw in Parijs en bezoekt ze een Franse ontwerper of stilist. Erg leuk programma en goed voor je Frans!

TENDANCE XXI: haute couture-trends

elke zaterdag om 16.00 uur (Nederlands ondertiteld) 

Achter de schermen bij de grootste haute couture shows van onder meer Dior, Chanel en Givenchy voor een indruk van de collecties voor herfst/winter 2019.

DÉMO DE MODE: exclusieve mode-interviews

woensdag 25 en zaterdag 28 september om 20.10 uur + andere data

Viviane Blassel verwelkomt gasten uit de wereld van de haute couture en prêt-à-porter voor exclusieve en intieme interviews. Het leuke van dit terugkerende programma op TV5MONDE is dat de presentatrice samen met de ontwerpers naar beelden van hun eigen modeshows kijkt. Al kijkend leggen de ontwerpers hun creatieve keuzes uit. Heel interessant voor modeliefhebbers! Meer informatie & andere zendtijden van Démo de Mode

Meer informatie over de programma’s van TV5MONDE vind je hier!

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

LEES OOK:
7 Franse modemerken om te kennen
Hotel Mistral, sfeervol familiehotel in Parijs
May-Britt’s adressen tijdens de Fashion Week in Parijs

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TV5MONDE. Beeld credits: TV5MONDE/Coco Chanel (©Bridgman Images), Lubin (©Esperanza Productions), Version Française (©Miss Luna Films), Tendance (©TV Only), Démo de Mode (©Astrolab).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *