frankrijk.nl

7 nieuwe hotspots in Parijs

Elke Rentrée zijn er in Parijs weer een hoop spannende restaurants en hotels te ontdekken. Voor deze hippe adressen staan de Parijzenaren op het moment in de rij.

Le Poinçon: restaurant in een oud treinstation

Steeds meer delen van La Petite Ceinture, een ongebruikt, oud treintraject in Parijs, worden opgesteld als wandelgebied. In de vroegere stationnetjes verschijnen hippe hangplekken. Zoals dit restaurant met een vega- en kids-vriendelijke menukaart en een cultureel programma. poinconparis.com

Le Beau Regard: hippe brasserie met een filmzaal

Een voormalige bioscoop in Saint-Germain-des-Prés biedt nu onderdak aan een stijlvolle brasserie met groot terras. Goed voor drankjes, lunch of diner en live pianomuziek. En je kunt er tussen al die geneugten door ook een filmpje pakken, in de nog overgebleven filmzaal. beau-regard.fr

Beau Regard Saint-Geramin-des-Prés

Coya: rauwe vis in een vroegere kerk

Het Peruaans-Japanse restaurant Coya (al een hit in Londen) is de andere nieuwe place-to-be in de wijk Saint-Germain-des-Près. De kaart staat vol taco’s, rauwe vis (ceviches, sashimi) en Zuid-Amerikaanse cocktails, zoals pisco sour. Het interieur, verspreid over de twee riante verdiepingen van een voormalige kerk, is ook al zo fotogeniek. www.coyarestaurant.com

Hotel Sinner: zondigen in de Marais

In de trendy Haut-Marais opende dit nieuwe luxehotel van Evok. Die hotelgroep zit ook achter het Nolinski Hotel en Brach Hotel, waar we eerder over schreven. In Hotel Sinner is het thema ‘zondaar’ op allerlei uitdagende manieren doorgevoerd. Zo begeleiden de receptionisten (in een soort priesterkleed) gasten bij kaarslicht door donkere gangen naar hun kamer. Overigens zijn de slaapkamers en het restaurant wel een stuk vrolijker van kleur. Meer info en boeking.

Sinner Hoel

Privé de dessert: restaurant met alleen toetjes

Bijzonder concept! In deze nieuwe ‘dessert-bar’ in de wijk Batignolles kun je je diner meteen met een nagerecht beginnen. De hartige voor- en hoofdgerechten zien er namelijk uit als toetjes (millefeuilles, taartjes, wafels). En om de verwarring compleet te maken zien de zoete desserts  er weer uit als iets hartigs… Van kunstige chocolade-olijven tot een ’tomaat-mozarella’ van fruit en slagroom toe. www.privededessert.com

Gepimpt! Le Jules Verne op de Eiffeltoren

Het beroemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren is van chef gewisseld. Alain Ducasse moest plaats maken voor Fréderic Anton (ook 3 sterren) en die laatste nam meteen ook het interieur onder handen. Tijdig reserveren in Jules Verne is nu meer dan ooit noodzaak. En een gold creditcard trouwens ook!

JUles Verne Eiffeltoren restaurant

LEES OOK:
Hippe, romantische en budgethotels in Parijs
Mistral: modern familiehotel in Parijs
De 10 leukste wijken van Parijs
Praktische tips voor de Eiffeltoren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.