frankrijk.nl

Hollandse friet in Cannes: het vervolg!

Je moet maar durven: patat met mayonaise verkopen in de meest mondaine stad van de Côte d’Azur. De Nederlandse Carla waagde de gok en maakte naam met haar frietzaak  in Cannes. Twee jaar na de opening namen we opnieuw polshoogte bij dit Hollandse succesverhaal!

Sinds Carla in 2017 de deuren opende van haar frietzaak ‘Pomms Amsterdam’ in Cannes weet ze niet wat ze meemaakt. Fransen, Nederlanders en andere toeristen staan in de rij voor kroketten met kreeft, kaas of vlees en versgebakken patat. De sauzen gaan daarbij in aparte bakjes, want Fransen houden niet van een kwak mayonaise over hun friet. En het is duidelijk: Joppiesaus en de truffelmayonaise zijn favoriet in Cannes.

Pomms Nederlandse frietzaak

Kroketje voor Lily-Rose Depp

Vooral tijdens het filmfestival van Cannes rijden de limousines af en aan, vertelt Carla. “Dan gaan de laatste gasten om 6 uur ‘s ochtends de deur uit. Vrouwen in lange avondjurken kwamen binnen voor een kroket. Hoe de buzz het eerste jaar tot stand kwam, weet ik niet. Maar ook Johnny Dep en zijn dochter Lily-Rose kwamen op de Amsterdamse kroketten af. Ze vonden ze heerlijk!”

Rue des Belges

Het idee voor de frietzaak kwam van de zus van Carla. Het concept van snacken tussen de maaltijden bestaat in Frankrijk nog nauwelijks. Carla trok de stoute schoenen aan, regelde financiering en ging op zoek naar de juiste locatie midden in het drukke winkelgebied van Cannes, vlak bij het Palais des Festivals. Na een moeizame verbouwing en traag vergunningstraject kon haar zaak aan de Rue des Belges na twee jaar eindelijk open.

patat bij Pomms Amsterdam frietzaak in Cannes

Bier van Brouwerij ‘t IJ

Sindsdien komt er regelmatig een transport uit Nederland met tussen de 3.000 en 4.000 kilo aardappels en snacks van een goed merk uit Amsterdam. De aardappelen worden ter plekke vers geschild, met nagelopen en met de hand gesneden. De frietzaak oogt ambachtelijk, gezellig en gesoigneerd. Bij Pomms Amsterdam drink je bij de friet een goed glas rosé van Château Sainte-Roseline of een biertje van Brouwerij ’t IJ.

Pomms Nederlandse frietzaak Cannes

Saoedische prins

In zomer 2019 werd Pomms ook ineens platgelopen door liefhebbers uit Saoedie-Arabië en Koeweit. Carla: “We hadden het in het begin niet zo door. Er kwamen steeds mensen binnen met een foto van een frietje erop en wat currysaus. Dát frietje wilden ze hebben. Bleek een Saoedische prins met veel volgers een paar dagen eerder een foto op zijn Instagram geplaatst te hebben.” De zaken zijn deze eerste twee jaar zo goed gelopen dat Carla een tweede filiaal wil openen in Cagnes-sur-Mer. En een Egyptische investeerder wil Pomms zelfs naar Caïro halen.

Tjee. Het Hollandse patatje zou zo maar eens héél groot kunnen gaan worden rond de Middellandse Zee!

Pomms Amsterdam in Cannes , meer informatie: facebook.com/pomms.amsterdam.official

patat bij Pomms Amsterdam frietzaak in Cannes

LEES OOK:
Succesvol Nederlands café in Lyon

Tekst & beeld: Christine van der Linden

Christine van der Linden Gastblogger

2 reacties op “Hollandse friet in Cannes: het vervolg!”

  1. Lya schreef:

    O wat missen we de hollandse frietkraam met de kroketten 🙂
    Wonen nu nog in Besse et Saint Anastaise dichtbij Clermont ~Ferrand daar was een frietkraam maar helaas gesloten.
    Nu gaan we erdaags in Perpignan wonen, helaas is dat ook niet dicht bij Cannes dus geen kroketten 🙁

  2. Riet van der Aa schreef:

    Geweldig dat zoiets typisch Nederlands zo goed aanslaat, chapeau en suc6 verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *