frankrijk.nl

7 fijne slaapdresjes in Bretagne en Normandië

Heerlijk in het voorjaar: een bezoek aan het mooie Normandië of Bretagne! Wandelen langs de kust, verse vis en oesters eten, en het mooie binnenland ontdekken! In deze vakantiehuizen, hotels en B&B’s logeer je op de mooiste locaties!

NORMANDIË

1. Knus hotel op een klif bij Dieppe

De Nederlandse Natasja en Amir hebben een sfeervol hotelletje aan zee mét steengoed restaurant: Auberge des Vieux-Puits. Het ligt boven op de krijtrotsen bij Dieppe, dé Franse haven voor sint-jakobsschelpen, dus verser krijg je ze niet! Ook mooie kustplaatsen als Etretat, Fécamp en Veules-les-Roses liggen vlakbij. Meer info

Auberge du Vieux Puits hotel in Normandie

2. Boomhutten in de Calvados

Wie van avontuur en natuur houdt, die moet eens gaan kijken bij de boomhutten van het Engels-Franse stel Lily en Philippe. Die boomhutten staan in het landelijke Pays d’Auge, vlak bij de badplaatsen Deauville en Cabourg. Deze relatieve eenvoudige boomhutten (puur-natuur!) hebben houtkachels, dus ze zijn ook in het voor-en naseizoen geopend. Meer info

boomhutten Calvados vlak bij zee met kinderen

Lees ook: Vakantiehuizen in de Calvados

3. Charmante B&B op het schiereiland Cotentin

In de buurt van WOII-stadje Sainte-Mère-Eglise kun je logeren bij Nederlanders met een chambres d’hôtes in cottage-stijl. Een charmante uitvalsbasis voor de D-Daystranden en de Cotentin, een van de minder bekende delen van Normandië. Meer info

romantische chambres d'hotes Normandische kust

Hoe kom je in Normandië? met de trein (per Thalys naar Parijs en daarna door naar TGV stations als Rouen of Caen) of met de auto (vanaf Utrecht 490 km naar Dieppe, 580 km tot Deauville en 725 km naar Sainte-Mère-Église). 

BRETAGNE

4. Toppunt van charme, deze Bretonse huisjes bij Saint-Malo

Knus én op-en-top Bretons! Les Maisons du bord de mer zijn twee sfeervol verbouwde vissershuisjes (2 en 4 pers.) in de buurt van piratenstad Saint-Malo. Handige uitvalsbasis ook voor een bezoek aan het oesterstadje Cancale en de baai van Mont Saint-Michel. Meer info 

vissershuisjes bij Saint-Malo

5. Hippe cottages op een boerderij in de Côtes Armor

Wacht maar tot je alle foto’s ziet van de inrichting: zo leuk! Bij Petites Maisons dans La Prairie staan 8 cottages (ook te huur als B&B-kamers) aan de rand van een boerderij vlak bij zee. Hier heb je dus het beste van het platteland en de kust. Meer info

vakantiehuisjes en B&B in Bretagne hip design

6. Verrassende boomlodges bij Pont-Aven

Aan de rand van het beroemde Bretonse kunstenaarsdorp Pont-Aven kun je logeren bij La Carri’Air. In een vroegere steengroeve staan 3 boomhuisjes hoog tussen de bomen. Avontuurlijker dan een hotelkamer, maar veel luxer dan een boomhut. En je kunt hertjes onder je terras voorbij zien rennen! Meer info

luxe boomhut lodge zuid-bretagne groot balkon

7 .Trendy vissershuisjes in een oesterbaai

Mensen die van oesters houden worden héél blij van deze modern ingerichte vakantiehuisjes in Noord-Bretagne. Les Petites Maisons Arin liggen namelijk aan de rand van een oesterkwekerij in de baai van Paimpol. Alleen-op-de-wereld-gevoel! Meer info

Bretagne vakantiehuis visserhuisje aan zee

Hoe kom je in Bretagne? Met de trein (per Thalys naar Parijs en daarna verder per TGV + huurauto) of met de auto (vanaf Utrecht 800 km tot Saint-Malo of 1000 km tot aan Brest of Pont-Aven).

In de meivakantie met de hele familie naar Bretagne ? Kijk dan ook naar de beauties in dit artikel! Uitwaaien in Bretagne: mooie vakantiehuizen

LEES OOK:
De 10 mooiste landschappen van Bretagne
Quiberon en de Ria Ethel: genieten van de Morbihan
B&B’s bij de Normandische D-Day stranden
Quimperlé: onbekend stukje Zuid-Bretagne

Beeld: copyright adressen + linksboven Petites Maisons d’Arin/cc-Fréderic Baron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *