frankrijk.nl

Julliete Binoche in Celle que vous croyez

Binnenkort te zien in de bioscoop: Celle que vous croyez. Een romantische thriller met Juliette Binoche in een indringende hoofdrol. Een jaloerse, onzekere vrouw is op zoek naar aandacht en liefde.

Celle que vous croyez laat zich het best vertalen als: Degene wie u denkt. Een titel die de spijker op zijn kop slaat in deze hedendaagse film, waarbij de grenzen tussen werkelijke en virtuele wereld lijken te vervagen. Juliette Binoche – die eerder schitterde in The English Patient en Chocolat – speelt de 50-jarige Claire, die zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken.

Celle que vous croyez nieuwe Franse film

Virtueel alter ego

Parisienne Claire, een succesvolle universiteitsdocente, wordt door haar jonge liefde Ludo gedumpt. Om hem te kunnen begluren via social media stuurt ze een vriendschapsverzoek naar zijn vriend en huisgenoot Alex. Daarvoor neemt zij andere identiteit aan, die van Clara, een prachtige jonge vrouw van 24. De facebook-berichtjes over en weer worden chats, de chats worden uiteindelijk urenlange telefoongesprekken.

De twee worden helemaal verliefd op elkaar en ook al speelt alles zich af in een virtuele wereld, de gevoelens zijn levensecht. Wanneer Alex aanstuurt op een werkelijke ontmoeting, weet Claire zich geen raad. Ze smacht naar een fysieke ontmoeting met deze jonge, knappe fotograaf, maar realiseert zich dat hij verliefd is op haar virtuele alter ego Clara. Welke prijs moet ze betalen als ze het toch op een ontmoeting laat aankomen?

Celle que vous croyez nieuwe Franse film

Leugens en waarheid

Als kijker word je meegenomen in dit verhaal vanuit de kliniek waar Claire zich bevindt en een sessie heeft bij de therapeute. Deze setting brengt je al snel in de dit-kan-nooit-goed-gaan-modus. Regelmatig voel je een bijna Hitchcock-achtig sfeertje, mede versterkt door de close-up beelden en perfect passende muziek, gecomponeerd door de talentvolle jonge Franse musicus Ibrahim Maalouf. Naarmate haar verhaal zich verder ontvouwt, word je meegezogen in een plot waarbij de scheidslijn tussen leugen en waarheid steeds meer in elkaar overloopt.

Celle que vous croyez nieuwe Franse film

Kortom, een spannende, romantische thriller over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens. Maar ook een ontnuchterende kijk op de mogelijkheden en gevaren van social media. Of zoals Claire het zelf heel mooi zegt aan het begin van de film: “Dobberen in de digitale wereld is drijven op een vlot of schipbreuk leiden.”

Celle que vous croyez draait vanaf 5 september 2019 in de Nederlandse bioscoop, zie hier de trailer.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Diaphane Films

Celle que vous croyez liefdesdrama Juliette Binoche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *