frankrijk.nl

Parijs heeft een nieuwe ‘bouillon’ in Pigalle

Rond 1900 telde Parijs zo’n 250 bouillons: grote restaurants waar de middenklasse betaalbare bistrogerechten kon krijgen. Tegenwoordig zijn er nog maar enkele van deze restaurants uit de Belle Epoque over. Maar wie weet keert nu het tij, met de opening van de gloednieuwe Bouillon Pigalle.

Bouillon Pigalle is een initiatief van de horecaondernemers Pierre en Guillaume Moussié. Deze twee broers openden eerder al Hôtel Providencebistro Chez Jeannette en Brasserie Barbès: hippe adressen in Parijs met een duidelijke knipoog naar het verleden. Het nieuwste adres van de broers Moussié zit in de opkomende wijk Pigalle, aan de voet van Montmartre. Pigalle is bekend als de rosse buurt van Parijs, maar het is ook een wijk vol beroemde concertzalen (La Cigale, Elysées-Montmartre) en trendy cocktailbars.

Fijn eten voor een prikkie

Bouillon Pigalle

Net zoals bij Chartier – de bekendste nog bestaande bouillon uit de Belle Epoque – kun je bij Bouillon Pigalle niet reserveren. Voor wie wil lunchen: wacht alvast buiten voordat de deuren om twaalf uur opengaan, dan ben je verzekerd van een plekje. ’s Avonds kan er al helemaal een flinke rij staan. Maar voor het wachten word je ruimschoots beloond, want Bouillon Pigalle doet zijn naam eer aan: fijn eten voor een fijne prijs.

Oeuf mayonnaise of steak tartare

Bouillon Pigalle Chou à la crème

Wat te denken van een klassieker als hardgekookte eieren met mayonaise (€1,90) of haring-aardappelsalade (€4,50) als voorafje? En als hoofd een blanquette de veau (€10,50) of een tartare de bœuf met frites (€10,50). Een nagerecht mag natuurlijk niet ontbreken. Op het menu staan bijvoorbeeld een éclair au chocolat (€2,90) en een enorme chou chantilly (slagroomsoes, voor2,90).

Rode banken en bollampen

Bouillon Pigalle Décor

Het decor is dat van een klassieke bistro in een 21ste-eeuws jasje. Met dank aan de bordeauxrode banken en het gebruik van licht hout en lichte kleuren. Verder over het vriendelijke personeel niets dan lof. En de keuken is een geoliede machine; gerechten worden snel (maar niet té snel) geserveerd. Van ons mogen de gebroeders Moussié nog meer bouillons in Parijs openen.

Meer informatie: Bouillon Pigalle, 22 boulevard de Clichy, 18e arron. Parijs.

Al onze Parijs-tips bijeen op je smartphone of tablet? Bestel ons nieuwe ebook Insidertips Parijs met kinderen, bijna 50 pagina’s dik! Introductieprijs €4,95

LEES OOK:
Do’s & dont’s in een Frans restaurant
15 authentieke bistro’s in Parijs
Bistro Astier, gewoon érg goed eten in Parijs

De nieuwe vegan-adresssen in Parijs

Tekst & beeld: Ronald de Nijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *