frankrijk.nl

Grappig designhotel vlak bij Eiffeltoren

Carole logeerde bij Le Pavillon, een hotel in Parijs dat in alle kalmte verstopt ligt achter een  groene binnenplaats. Een ander groot pluspunt van dit slaapadres is de gezellige wijk, rond Rue Saint-Dominique, vlak bij de Eiffeltoren.

Toen ik aankwam bij Hôtel Le Pavillon, voelde het als thuiskomen! Ruim 20 jaar geleden had ik namelijk de mazzel dat ik 2 zomers mocht logeren bij een vriend in het 7e arrondissement, tussen de Invalides en de Eiffeltoren. Ik ben dol op Rue Saint-Dominique. Deze straat met uitzicht op de Eiffeltoren is een soort dorpje in Parijs. Je vindt er alle goede dingen van het Franse leven: bakkers, patisseriewinkels, kaaswinkels, kruideniers, cafés, brasseries, kleine kledingboetieks en woonwinkels.

Hotel Le Pavillon in Parijs

Exotisch interieur

Le Pavillon zit in een oud klooster. Het mooi gebouw van lichte bakstenen verstopt achter een groene binnenplaats vol bloemen en planten. De gangen van het hotel lijken op een bonte kunstgalerie. Elke muur, elke verdieping is anders en dat geldt ook voor de kamers. Allemaal even verrassend en beschikbaar in prijzen. Ik viel vooral voor de kussens met leuke prints (die ik allemaal wel wilde hebben!) en de mooie lichte natuurstenen binnen in het hotel.

Interieur van Design Hotel Pavillon in Parijs

Stille nacht

Als je partner niet snurkt dan weet je bij Le Pavillon zéker dat je lekker slaapt. De groene binnenplaats zorgt al voor een zen-sfeer. Maar er is meer. Een groot deel van de kamers heeft speciale gordijnen die geluid van buitenaf tegenhouden en het hele hotel is beschermd tegen elektromagnetische golven. Lag het daaraan? Of aan de ergonomische matrassen? De superlekker lakens? Of de speciale luchtfilter in de kamer? Feit is dat ik in dit hotel echt als een blok geslapen heb! En het verbaast me niets dat dit hotel in het bezit is van het Europese Ecolabel. Alles lijkt met aandacht voor de gast én voor het milieu te zijn ingericht.

Kamer in hotel Le Pavillon

Douchen met bronwater

Na het opstaan kon ik douchen met ‘gevitaliseerd water’, met de kwaliteit van bronwater! Maar de grootste ontdekking was de Japanse wc op mijn kamer. Een beetje te hightech voor mij, met al die waterstralen, maar de verwarmde bril was wel een ervaring. Bovendien zijn deze wc’s milieuvriendelijker dan gewone wc’s, liet ik me vertellen. Dat geldt ook voor de wc’s beneden, bij de ontbijtzaal: bijzonder!

Ontbijt van Hotel Le Pavillon

Ook het ontbijt van Le Pavillon heeft een duurzaam tintje: bijna alles is biologisch en de meeste ambachtelijke producten komen uit speciaalzaken in de straat! Biroche, croissants, baguette, biologische jam.. En het toppunt van relaxed: als het mooi weer is kun je daarvan op het terras in de tuin genieten!

Kamers vanaf €130, meer informatie: www.hotel-lepavillon.com

Le Pavillon hoort bij een kleine hotelgroep in Parijs met 4 adressen in dezelfde sfeer: Green Spirit Hotels 

Kussen met leuke print

PLUS+
– Gemakkelijk bereikbaar met de metro en RER.
– Driepersoonskamer mogelijk: duplex superior kamers
– Milieuvriendelijke verzorgingsproducten in de badkamer en biologische producten bij het ontbijt.
– De receptie is 24/24 uur bemand.

Wijk rond Hotel Le Pavillon

Carole’s favoriete adressen in de wijk:

Restaurant Les Tables de La Fontaine
Uitstekend en betaalbaar gastronomisch restaurant (met 1 ster) voor de lunch (terras voor de zomer!) Chef-kok Christian Constant verricht wonderen met vis een schaaldieren! – lesfablesdelafontaine.net

Boulangerie Julien
De croissants, brioche, baguettes bij het ontbijt van le Pavillon komen van deze bakker! – boulangeriejulien.com

Poujauran
Bekende bakker in Parijs die veel doet met zuurdesembrood – poujauran.fr

Aux Merveilleux de Fred
Verkoopt schuimgebakjes gevuld met room, afkomstig uit Lille, Noord-Frankrijk – auxmerveilleux.com

Karamel
Karamels, patisserie, viennoiserie en smeersels voor op brood… Zooo lekker! – karamelparis.com

Patisserie Sadaharuaoki
Mix van Japanse en Franse knowhow – sadaharuaoki.fr

Marché Rue Cler
Leuke marktstraat met veel eetwinkels, vlak bij Rue Saint-Dominique

Fromagerie Cantin
Een van de beste kaaswinkels van Parijs… sinds 1950 gerund door de familie van Marie-Anne Cantin – cantin.fr

RUe Saint-Dominique 7e arrondissementRue Sainte-Dominique

Tekst: Carole Goelitz Beeld: Carole Goelitz & Greens Spirit Hotels. Behalve beeld Rue Saint-Dominique (cc/earth-608350-UNPL)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *