frankrijk.nl

De mooiste strandtenten van Nice

Nice blijft een van onze lievelingsplaatsen aan de Côte d’Azur en dat zal nooit veranderen. Carole en Josee genoten er onder andere van deze mooie strandclubs. 

Strand van Nice

Een strandmoment tijdens een stedentrip, er is niets fijner vinden wij. En in Nice is de zee altijd dichtbij. Je hebt er maar liefst 7 kilometer strand voor het kiezen. Maar die prachtige grijswitte kiezels – of galets zoals de Fransen ze noemen – mogen dan wel het paradepaardje zijn van Nice, één ding is zeker: ze liggen niet fijn. Dus pak je een dagje strand, ga voor comfort bij een van de vele strandtenten. Dit zijn onze favorieten.

Hôtel Amour à la Plage (eerder HI Beach en Spity Beach)

Het is zeker geen straf als je je billen neervlijt bij het Hôtel Amour à la Plage, voorheen beter bekend als HI Beach en Spity Beach. Qua stijl de hipste tent. Je kunt hier op vrolijk gekleurde loungebanken heerlijk zitten om te lunchen (denk salade, pasta, pizza, burger of kreeft, €13-€29). In de Relax-zône zijn zalige ligbedden (€22/dag) en in de Body-bamboehut kun je een massage krijgen. En ’s zomers zijn er regelmatig DJ-avonden in de bar. Oja, ook prettig: gratis wifi!

Hi Beach restaurant in Nice

Lees ook: Hippe hotels in Nice

Castel Plage

Helemaal op het einde van het strand, richting de haven, ligt  strandclub Castel Plage. De sfeer is er bohemian-chic en het heeft een enorm terras met een relatief smal privé-strand. Hier zit je vooral goed als je wilt dineren aan zee. Je hebt verreweg het mooiste uitzicht over de hele strandlijn langs de Promenade des Anglais. Provençaalse keuken met een hoofdrol voor vis.

Castels Plage in Nice

Beau Rivage

Een klassieke mediterrane strandtent met blauwwit gestreepte ligbedden, keurig opgemaakte tafels. Maar let op, Beau Rivage heeft 2 gezichten. De strakke Bar Lounge &Before is helemaal afgestemd op het betere beachclubben, met elke vrijdag live-muziek en elke woensdag een DJ. Prima spot om een cocktail te drinken en tapas te eten!

Strandtent Beau Rivage in Nice

En inmiddels is er een nieuwe hotspot aan het strand geopend: Galet Plage. Nog niet uitgeprobeerd maar wel met stip op het lijstje voor een lunch, want de keuken combineert Italiaanse met Zuid-Franse gerechten.

Verder vonden we nog een hele fijne spot aan het water voor je ultieme chill-momentje van de dag en dat is bij Le Plongeoir in het havenkwartier. Lees hier waarom dat een van onze favoriete eetadressen van Nice is.

In slechts 4 dagen (inclusief de vluchten) fietsten we kriskras door de stad, wandelden we kilometers door de oude en nieuwe stad, ontmoetten tal van gekke, bijzondere Niçois en bleven ons verbazen over de veelzijdigheid van Nice…onze impressies in vogelvlucht:

Meer informatie alle mogelijkheden in Nice vind je op: nicetourisme.com

Tekst & beeld: Josee Schouten/Carole Goelitz
LEES OOK:
De leukste restaurants van Nice
Mooie badplaatsen in de buurt van Nice
Hippe slaapadressen in Nice
De ijssalon van Roberto: het beste ijs van Nice

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *