frankrijk.nl

Domaine des Agnelles, hippe charme in oud herenhuis

Van schapenboerderij, wijnhuis naar vakantiedomein met chambre d’hôtes, appartementen en een XL-vakantiehuis. Domaine des Agnelles combineert oude charme met moderne luxe in het mediterrane zuiden van Frankrijk.

Modern én nostalgisch interieur

Domaine des Agnelles is een kleinschalig vakantiedomein in het zonnige departement de Aude, onderdeel van de Languedoc-Roussillon/Occitanië. Het fraaie herenhuis straalt de grandeur van weleer uit. En gelukkig zijn binnen mooie authentieke elementen zoals marmeren haarden, oude tegelvloeren en bewerkte plafonds bewaard gebleven in de fraaie gastenkamers en appartementen.

Eigenaren van vakantiedomein Domaine des Agnelles

kleinschalig vakantiedomein Domaine des Agnelles Lekker eigentijdse inrichting met een knipoog

Nederlanders Micky en Roger gaven daar verder hun eigen draai aan met een vrolijke en semi-hippe inrichting. Roger’s achtergrond als meubelontwerper droeg zeker bij aan deze originele setting. Micky: “We wilden een eigentijdse stijl, met een knipoog naar vroeger. Vandaar ook die mix van curiosa, brocante en design. En als je goed kijkt dan zie je dat het huis is ook ingericht met veel humor: heiligenbeelden die een praatje met elkaar maken, een porseleinen waakhond die de wacht houdt.”

Domaine des Agnelles vakantiehuis en B&B Alles binnen bereik om (n)iets te doen

De ligging van Des Agnelles is perfect: dicht bij zee, dicht bij de leuke stad Narbonne, de prachtige abdij van Fontfroide,  het historische Carcassonne en dicht bij  Canal du Midi. Direct om je heen: mooie dorpen en uitgestrekte wijnvelden, met een uitdagend achterland om te fietsen en wandelen. En toch blijven veel gasten hier hele dagen lekker luieren; heerlijk aan het zwembad, een potje jeu de boules, tafeltennis of lekker met een boek in de zon.

B&B gite Domaines des Agnelles in de Aude, Zuid-Frankrijk

Het grote erf heeft veel relaxte speel- en zithoeken tussen platanen en fruitbomen. De sfeervolle verlichting op de binnenplaats en in de buitenkamer geeft de avond een bijzonder sfeertje,” zegt Micky. En dat ervaar je ook tijdens de table d’hôtes die het stel 3 keer per week organiseert. Heerlijk culinair genieten in de buitenkamer of in de winter voor de open haard. En uiteraard alleen met de beste wijnen uit deze grootste wijnstreek van Frankrijk!

able d’hôtes bij Domaine des Agnelles B&B in de Aude

Gastenkamers, appartementen en een nieuwe loft

Er zijn in totaal 4 gastenkamers (inclusief een familiekamer) en 4 appartementen, variërend in grootte en geschikt voor 2 tot 6 personen. In 2018 is het laatste pareltje geopend: de loft. Een gigantisch vakantiehuis, opgetrokken in de oude wijnschuur, van wel 280 m2 groot, geschikt voor max. 12 personen. Met eigen zwembad. Ideaal voor vrienden of meerdere families. Een uitgebreide presentatie met nog veel meer beeld op loftbylieu.com.


Loft vakantiehuis Domaine des Agnelles Zuid Frankrijk
Boven: de nieuwste aanwinst! De megaloft voor max. 12 personen

Domaine des Agnelles: gastenkamers €80-€170/nacht, appartementen €600-€1050/week. Loft (12 pers.) €1700 tot €3500/week. Tables d’hôtes €27 volw., €10 kinderen.  Info en boeken


Nazomeraanbiedingen 2019

Bed&Breakfast: 10% korting in de maand september bij verblijf van 5 dagen of meer. Herfstvakantie- appartementen: hoogseizoenfun (verwarmd zwembad, table d’hôtes)  tegen laagseizoentarief!


LEES OOK:
De 10 mooiste dorpen en stadjes van Occitanië
7 bijzondere stranden van de Languedoc-Roussillon
Hippe strandtenten aan de kust

Tekst: Josee Schouten Beeld: Domaine des Agnelles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *