frankrijk.nl

De beste ijswinkels van Parijs

IJsliefhebber? Dan valt er flink wat te genieten in Parijs! Je hebt natuurlijk het ijs van Berthillon, een bekende ijswinkel achter de Notre-Dame. Maar ook veel jonge patissiers en ijsmakers wagen zich aan verrassende hoorntjes. Niet-te-missen adressen in de Franse hoofdstad!

Le Bac à Glace (Saint-Germain-des-Prés)

Sinds de jaren ‘50 een begrip op de Rive Gauche, deze ijswinkel op de Rue du Bac, om de hoek bij Le Bon Marché. Zelfgemaakt en 100% natuurlijk ijs in tientallen smaken. Je kunt buiten een ijsje afhalen of binnen een ijscoupe bestellen in de theesalon.

Le Bac à Glaces ijs eten Parijs

109 rue du Bac, Parijs 7e arron.


Berthillon (Notre-Dame)

De bekendste ijsjes in Parijs komen van Berthillon. Sinds 1954 verkoopt dit familiebedrijf glaces et sorbets op het Île Saint-Louis. Ook veel restaurants serveren trots Berthillon-ijs als dessert en er zijn verschillende verkooppunten in de stad, maar het moederadres zit op dit eiland achter de Notre-Dame.

Berthillon ijs eten in Parijs

29-31 rue Saint-Louis en l’île, Parijs 4e arron.

Lees ook: 12 dingen die je absoluut wilt proeven in Parijs


Glaces Glazed (SoPi)

Zo stoer, deze ijswinkel in de leuke winkelstraat Rue des Martyrs! (in SoPi, de wijk tussen Montmartre en de grote warenhuizen). Je vindt hier de origineelste smaken, zoals mojito-ijs, mango met Espelette-pepertjes of pistache met zwarte sesam : verrassend lekker!. Ook vind je hier ‘Skimos’, creatieve waterijsjes.

Mojito ijs bij Glazed Parijs

54, rue des Martyrs, Parijs 9e arron.


La Fabrique givrée (Quartier Latin & BHV/Marais)

Vlak bij Jardin du Luxembourg zitten jonge ijsmakers uit de Ardèche, die ook winkels in Bordeaux, Uzès, Lyon en Aubenas hebben. Ook hier tref je veel originele zuidelijke smaken, zoals kastanje, nougat, oranjebloesem, bosaardbeien en geroosterd boekweit. Je kunt er ook brioche-broodjes met ijs krijgen, zoals in Italië. Hier heten dat ‘burgers givré (bevroren hamburgers).

La Fabrique Givree bij BHV/Marais

26 rue Soufflot, Parijs 5e arron. en ook bij warenhuis Le BHV/Marais in de Marais.


Amorino (overal in Parijs)

Vijftien jaar geleden starten twee jonge Parijzenaars deze keten met Italiaans ijs en tegenwoordig zijn er meer dan 25 winkels in de stad. En vaak staat er op deze adressen een flinke rij voor de deur. Bijzonder: de ijsjes van Amorino worden in de vorm van een bloem op het horentje geplakt. Mooi én erg lekker.

Amorino Ijs eten parijs

Amorino heeft diverse adressen in Parijs, je kunt ze eigenlijk niet missen.


Une Glace à Paris (Marais & Montmartre)

Emmanuel Ryon, een ‘meilleur ouvrier de France’ (een Franse eretitel voor vakmensen), heeft goede ijswinkels in de Marais en Montmartre. Ook hij gaat verder dan de standaard parfums. Met smaken als whisky-dragon, gerookte vanille of sinaasappel-wortel-gember heb je bijna een woordenboekje nodig om de Franse ijsnamen te ontcijferen!

Une Glace à Paris ijswinkel Parijs

 44 rue des Abbesses (Montmartre) en 15 rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie (Marais) 


Wat kost dat eigenlijk, een ijsje in Parijs?

Een hoorntje met ambachtelijk schepijs kost in Parijs zo’n €3,50/1 bolletje, €5/2 bolletjes.

Glazed ijswinkel in SoPi

Handige woorden en zinnen:

Een ijsje met x bolletjes graag: Une glace avec (une, deux, trois) boule(s), s’il vous plaît

Een hoorntje: un cornet

Liever in een bakje: plutôt dans un pot

Als smaak/smaken wil ik graag…: Comme parfum(s) je voudrais….

Een lepeltje: une petite cuillère

Met slagroom: avec chantilly

ijs kopen en eten in Parijs

Al onze Parijs-tips bijeen op je smartphone of tablet? Bestel ons nieuwe ebook Parijs met kinderen, bijna 50 pagina’s dik!

Parijs met kids

LEES OOK:
De beste patisseriewinkels in Parijs
12 goddelijke eetzondes in Parijs
Leuke moderne bistro’s in Parijs

Beeld: CC/Nicky B. (meisje bij Le Bac à Glace, Une Glace à Paris, Glazed, jongetje met ijsje), Cc/G. Symon (interieur Une Glace à Paris), CC-BY Leon Brocard (Amorino), CC/Scaramouche, CC/La Fabrique glacée, CC/IceRolls.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *