frankrijk.nl

Paris Plages 2019: chillen langs de Seine

Joehoe, vanaf zaterdag 6 juli kan het weer: lekker luieren aan het strand van Parijs! Paris Plages is inmiddels een niet-meer-weg-te-denken zomerhit, langs de oevers van de Seine maar ook elders in de Franse hoofdstad. 

Paris Plages duurt deze zomer extra lang: van 6 juli tot 1 september 2019! Sinds drie jaar wordt er voor dit zomerevenement geen écht zand meer gestort langs de oevers van de Seine, maar daar zijn een hoop extra hangmatten, strandstoelen, grasveldjes en vlonders voor in de plaats gekomen!

Paris Plage Parijs

De Seine-oevers worden steeds mooier

Sowieso waren delen van Seine-kades al een permanente Paris Plage geworden, door de opening van het Parc Rives de Seine. Met veel speelvelden, drinkfonteinen, neveltuinen, buvettes, ijstentjes en terrassen. Tijdens Paris Plage wordt het echter nog veel drukker en gezelliger, omdat het stadsstrand ’s zomers veel leuke activiteiten en workshops in de openlucht biedt. Naast veel bezoekers trekt Paris Plages ook artiesten en muzikanten. FNAC, de bekende keten van muziek- en boekenwinkels, biedt elke zomer concerten aan in en om het stadhuis.

Paris Plages zomer in Parijs

Programma voor Paris Plage 2019

Festival FNAC live: muziekconcerten op 3, 4 en 5 juli, van 17.00 uur tot middernacht voor het Hôtel de Ville, gratis toegang. Dit jaar met o.a.: Eddy de Preto, Clara Luciani en Aya Nakamura.

Dansavonden: elke dag worden er naast de Pont Neuf gratis danslessen gegeven, gevolgd door een bal of guinguette met een steeds ander thema (17.00 en 20.00 uur, zondag 15.00-17.00 uur kinderbal).

Paris Plages zomer in Parijs

Jeu de boules: het Boulodrome bij de Pont Marie heeft wel 6 veldjes voor pétanqueliefhebbers. Ballen gratis te leen. Dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.

Babyfoot: toernooien tafelvoetbal op XL-tafels waar wel 6 spelers tegelijk terecht kunnen!

Paris Plages zomer in Parijs

Zwemmen in het Bassin de la Villette

Sinds de laatste 3 zomers kan er er ook gezwommen worden tijdens Paris Plages, bij het Bassin de la Villette. Dit waterbekken boven Canal Saint-Martin, aan de noordoostkant van Parijs, is als tweede locatie toegevoegd aan het evenement. Kinderen kunnen er roeien, zeilen, waterfietsen, roller-tuben (zo’n grote transparante bal) en via een tokkelbaan over het water vliegen. Ook zijn er zelfs 3 ‘zwembaden’ afgezet in het Bassin. Een paradepaardje van burgemeester Anne Hidalgo, die graag wil dat ook de Seine in 2024 zo schoon is dat er weer in gezwommen kan worden! Bovendien kun je op deze plek (het hele jaar rond) ook de leuke elektrische bootjes huren waar we over geschreven hebben.

Paris Plage 2017 Seine strand zomer Bassin de la Villette zwemmen

De 3 strandlocaties in Parijs:

Paris Plage 6 juli t/m 1 september 2019, rechteroever Seine tussen het Louvre en Pont Marie. (metrostations Louvre-Rivoli, Hôtel de Ville, Pont Marie)

Paris Plage-Bassin de la Villette 6 juli t/m 21 september 2019 (behalve 15 augustus) dagelijks van 11.00-21.00 uur. Bereikbaar via metrostations Stalingrad en Jaurès (lijnen 2, 5, 7 bis).

Parc Rives de Seine, het hele jaar geopend, beslaat ook de linkeroever van de Seine tussen Musée d’Orsay en Pont Alma. Zie ons artikel ‘Het hele jaar lang strandgevoel in Parijs’.

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

LEES OOK:
Bootje huren op het Bassin de la Villette in Parijs
De 10 mooiste terrassen van Parijs
25 tips voor een bezoek aan Parijs met kinderen
Jong Frans muziektalent om te kennen

Beeld Paris Plages 2019: Nicky Bouwmeester – behalve: CC-Erasmus of Paris (1e ) & Mairie de Paris (zwembaden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *