frankrijk.nl

Domaine de Verchant, chic tussen de druiven

Domaine de Verchant is gezegend met een eeuwenoude historie. Dit voormalige bisschopshuis in de luwte van Montpellier trekt tegenwoordig echter volgelingen met een hele andere devotie, zoals design-addicts, rustzoekers, wellness- en wijnliefhebbers.

Hip design tussen eeuwenoude stenen

Laat die weesgegroetjes maar achterwege als je besluit hier te verblijven. Sterker nog, het is zonde om je ogen toe te doen tussen de 200 jaar oude stenen van dit prachtig gerestaureerde herenhuis. Want zij zagen en volgden het nieuwe licht. Daarvoor werd architect Raymond Morel aangetrokken, bekend van de spraakmakende hotels Murano en Le Kube in Parijs.

Interieur

Resultaat: een ultramodern interieur, waarin Italiaans design de boventoon voert. En elke van de 26 kamers is anders! Een groter contrast met het eeuwenoude buitendecor van huis en tuinen is haast niet denkbaar.

Hotel Verchant Montpellier

Somptueuze spa

Maar voordat Le Verchant besloot om gasten te ontvangen had dit domein al een reputatie hoog te houden op het gebied van wijn. De eigen wijngaard van maar liefst 17 hectare produceert jaarlijks de heerlijkste wijnen van merlot, cabernet  en grenache. Uiteraard te proeven als aperitief of tijdens het diner in het restaurant. En klinkt je dat nog niet goddelijk genoeg, dan is er de spa van maar liefst 2000 m2. Het is relaxen met een hoofdletter R in het zwembad, de hammam en  sauna, en bij de tal van zalige behandelingen. En dan hebben we het nog niet eens over het nieuwe buitenzwembad!

Spa zwembad

Conclusie: als al het goede in drieën komt, dan zit je zeker goed in Domaine de Verchant. Ideaal voor wie even een paar dagen uit het hectische leven wil ontsnappen. De plek is uniek, het interieur verre van alledaags en je zintuigen worden hier op alle mogelijke manieren verwend!

Prijzen: deluxe kamers en suites €260-€550. Er is ook een vrijstaand huis (La Petite Maison) en grote villa (Sarnely) te huur. Meer informatie: www.domainedeverchant.com

Tip: vanaf april t/m september vliegt Transavia.com 2x per week (hoogseizoen 3x per week) rechtstreeks van Rotterdam naar Montpellier (vanaf €105 retour). Domaine de Verchant ligt op slechts 10 minuten van de luchthaven!

Domaine du Verchant
PLUS+ 
– Vanuit de riante spa (2000 m2!) heb je uitzicht op de wijngaarden.
– Door de diverse verspreid liggende gebouwen en faciliteiten op het terrein (tennisbaan, pétanque) voelt het een beetje als een mini-dorpje.
– Er is een tweede buitenzwembad, een stukje lopen vanaf het hotel, midden in de wijngaarden! Langs het infinity bad loopt een houten ‘strandje’ met een vijftigtal strandstoelen. Er is ook een restaurant-bar met open keuken en een bar-loungeterras, waar elke zondag een brunch geserveerd wordt en ’s zomers zijn er veel feestavonden.

Doamein de Verchant luxehotel Montpellier

domaine-de-verchant-restaurnt LEES OOK:
Shoppen in Montpellier
Hippe strandtenten in de Languedoc
Musée Fabre, heerlijk museum in Montpellier

Tekst: Josee Schouten Beeld: Domaine du Verchant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *