frankrijk.nl

Boomhutten in de Calvados: puur-natuur en vlak bij de zee

Het landelijke Pays d’Auge is een goed bewaard geheim in Normandië: prachtige streek om je een paar dagen terug te trekken! En deze rustieke boomhutten in het achterland van Deauville zijn een leuke uitvalsbasis.

Het Pays d’Auge. We hebben het al vaker geschreven over deze lieflijke landelijke streek in de Calvados. Op slecht enkele kilometers van de Normandische kust kun je rondrijden over door een glooiend landschap met boerderijen, appelboomgaarden, grazende koeien en weide met raspaarden. Liefhebbers van Franse kazen worden sowieso blij in deze geboortestreek van de camembert, pont l’évêque en livarot.

boomhutten Calvados vlak bij zee met kinderen

Overnachten op een duurzaam landgoed

In het noorden van het Pays d’Auge, vlak bij de kust, ligt het Éco-domaine de Bouquetot van Lily en Philippe. Op een terrein van bijna 70 hectare dirigeert dit Engels-Franse stel diverse duurzame activiteiten. Zoals het opwekken van stroom uit biomassa. Het fabriceren van spirulina (een alg, superfood). Het houden van koeien. En het verbouwen van fruit, groente en honing. Bovendien lopen er in hun kleine vallei lopen veel wilde dieren rond, zoals reeën, hazen, dassen en vossen. Om dit rustgevende plekje te delen met anderen, bouwden ze 6 boomhutten in het bos (8 voetbalvelden groot!) op hun domein.

mooie boomhutten in Normandië

Boomhutten voor stellen en gezinnen

De boomhutten staan allemaal ver uit elkaar en bevinden zich mooi hoog, op 7 tot 25 meter hoogte boven de grond! Tussen de bladeren hoor je ook echt alleen het gefluit van de vogels. Vandaar dat de hutten namen hebben als Rouge-gorge (roodborstje), Grand-duc (steenuil) en Pivert (specht). Hier slapen voelt als een echt avontuur, want de boomhutten hebben geen elektriciteit – alleen draaglampen en kaarsen. Het interieur is mooi eenvoudig: knus zonder franje (zie ook dit filmpje). En dat past helemaal bij de sfeer van dit sympathieke landgoed!

Les Noctambulles – cabanes dans les Arbres, boomhutten voor 2 pers. of 4-5 pers. Prijzen per nacht: €150/2 pers. incl. ontbijt. €25 voor elke extra persoon. Meer informatie: cabanesnormandie.com

boomhutten Normandie Calvados bij zee

PLUS+
– De eigenaresse is Engelse en ook haar Franse echtgenoot spreekt die taal goed.
– ’s Ochtends hangt er een ontbijtje onderaan je boom dat je met een katrol kunt ophijsen.
– Elke boomhut heeft een droog toilet en water. Douchen kan alleen als je 2 nachten of langer blijft (in een bijgebouw).
– De boomhutten staan op 10 minuten rijden van Deauville en Trouville, twee met elkaar vergroeide badplaatsen met een verschillende sfeer (luxe en parisien versus familiaal en nostalgisch). Ook Cabourg, erg gezellige badplaats (favoriet bij Marcel Proust) ligt vlakbij.

boomhutten Normandiê Een van de traditionele Normandische boerenhuizen op het terrein

LEES OOK :
GROETEN UIT… Deauville & Cabourg
De mooiste plekken in de Calvados
Verdwalen in het Pays d’Auge
15 Franse kazen die je geproefd wilt hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *