frankrijk.nl

10x doen in Parijs deze zomer!

De zomers zijn warm maar ook extra feestelijk in de Franse hoofdstad. Dit zijn mooie exposities, leuke nieuwe terrassen en plekken waar je in koelte kunt genieten van Parijs!

1. Paris Plages: feestje langs de Seine

Paris Plages is weer groots deze zomer, tegenwoordig beslaat het zelfs beide oevers van de Seine. Met veel strandstoelen en hangmatten, terrassen, winkeltjes, neveldouches, activiteiten en optredens. En hoewel er sinds enkele jaren geen echt zandstrand meer is, kun je wel zwemmen, in het Bassin de la Villette.

Paris Plages zomer in Parijs

2. Het spannendste nieuwe museum van Parijs

Aan de oostkant van Parijs is er een geweldig nieuw ‘bewegend museum’ in een voormalige gieterij. In l’Atelier des Lumières worden de werken van een kunstenaar zo groot geprojecteerd dat je letterlijk door de schilderijen loopt. Deze zomer is er een overzichtsexpositie van Van Gogh (tijdig reserveren!)

3. Kindergeluk in Jardin du Luxembourg

Mini-zeilbootjes huren voor de kinderen bij de parkvijvers van Jardin du Luxembourg of de Tuilerieën. Voor €4 koop je een half uur puur kindergeluk..! Lees ook: 25 dingen om te doen met kinderen in Parijs

kinderen in Parijs zeilbootjes huren Jardin du Luxembourg

3. Operaconcerten in Montmartre

Op de heuvel van Montmartre, vlak bij de Sacrè-Coeur, is er een mooi klein openluchttheater. Daar zijn in juli en augustus concerten, Les Arènes Lyriques. Magische avonden, kijk maar naar dit filmpje! Voor augustus kun je nog diverse data reserveren, zie hier. Aanvang 20.30 uur, maar voor een goede plek moet je er al om 19.30 uur zijn!

5. Manger des glaces!

In het Quartier Latin zit La Fabrique Givrée. Deze jonge keten landde eerder in steden als Lyon, Uzès en Bordeaux . Hun specialiteit ijs met verse ingrediënten uit de Ardèche en Rhône-vallei, zoals framboos, honing, kastanje, appel-saffraan, basilicum! Deze ijszaak is gevestigd op Rue Soufflot, dus handig dicht bij Jardin du Luxembourg. Maar er zijn nog meer beroemde ijsmakers in Parijs om te testen! Lees ook: de beste ijswinkels in Parijs

Ijs van La Fabrique Givrée in Quartier Latin

6. Laat je varen

Toeristisch.. nou en? De rondvaartboten van Parijs zijn vooral ’s zomers heerlijk om te doen: even je voeten rust geven en genieten van een briesje op het water. Ook is het een van de beste manieren om dicht bij de Notre-Dame te komen en te zien hoe de gehavende kathedraal er nu uit ziet. De Vedettes du Pont Neuf vertrekken centraal (op Ile de la Cité, vlak bij het fotogenieke Place Dauphine) en hebben (als een van de weinige rederijen in Parijs) live-sprekende gidsen aan boord. Maar als je liever van te voren een rondvaart reserveert dan kun je dat via deze link doen en opstappen tegenover de Eiffeltoren.

Pont d'Iena in Parijs

7.  Films in de openlucht

Elke zomer vindt de Cinéma en plein air plaats in het park van Villette. Vanuit een strandstoel kun je in augustus kijken naar films als Her, Captain Fantastic en Wall-EHeerlijk sfeertje elk jaar! En voor het eerst dit jaar is er ook een openluchtbioscoop voor het LouvreDe komende dagen spelen hier Cinema Paradiso, Indiana Jones enDa Vinci Code op een groot scherm naast de glazen piramide.

openluchtbioscoop Louvre

Een derde plek waar je op zwoele avonden buiten film kunt kijken is het trendy MOB Hotel aan de noordkant van Parijs, vlak bij de vlooienmarkt van Saint-Ouen. We noemden dit adres al in leuke hotels voor gezinnen in Parijs. Je zit op het terras van de binnenplaats van het hotel en krijgt een koptelefoon op voor het geluid!

8. Zelf achter het roer

In Parijs kun je sinds enkele jaren elektrische bootje huren op het Bassin de la Villette, waar het nu als derde Paris Plage-locatie gezellig druk is. Vanaf daar kun je naar het Parc de la Villette varen en aanleggen voor een picknick of zelfs verder het Canal de l’Ourcq opvaren. Meer info: www.marindeaudouce.fr

Bootje huren in Parijs Merel

9. Grote Toetanchamon-tentoonstelling

Egypte-fans opgelet, de grote internationale ‘King Tut’-expositie is tot 15 september Parijs! Bijzonder: 60 van de 150 getoonde stukken hebben Egypte nog nooit verlaten. Het beroemde masker van de jonge farao zit daar niet bij overigens, maar er zijn andere maskers, beelden en bijzondere objecten (miniatuurspeelgoed, tronen, wapens, sieraden) te zien. Tijdig reserveren. meer info

10. Picknicken op het landgoed van fotograaf Yann Arthus-Bertrand

Aan de rand van het Bois du Boulogne in Parijs, ligt het Domaine de Longchamp, een landgoed van de bekende Franse luchtfotograaf Yann Arthus-Bertrand. Dit is de thuisbasis van zijn milieuorganisatie en je kunt er vrij rondkijken en picknicken in een tuin die verworden is tot een prachtig bos! Sympathieke sfeer met kunstwerken en (foto)exposities in de open lucht, een sapbar, een moestuin, activiteiten voor kinderen en exposities in het chateau zelf. Op het moment te zien: Planète Océan, een tentoonstelling met indrukwekkende filmbeelden en foto’s van de wereldzeeën. Toegang gratis, bereikbaar per bus vanaf Porte Maillot of per taxi. 

Lees ook: Top 10 picknickplekken in Parijs

domaine-Yann-Arthus-Bertrand Beeld: 1. Paris Plage CC NickyB 2. CC/Culturespaces-Nuit-de-Chines, 3. Cc/Arenes Lyriques Montmartre, 4. Facebook/CC Fabrique Givrée, 5. Rondvaartboot CC/Jean Pierre 6. Van Dongen – CC/Musée Montmartre, 7.  Vilette/©William Beaucardet 8. Bootje CC/Le Marin Douce, 9. CC/Yan Arthus Bertrand, 10 Zeilbootjes/Nicky B.

LEES OOK:
Parijs met kinderen: dit zijn leuke acitiviteiten
De 10 mooiste terrassen van Parijs

Hippe hotels in Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *