frankrijk.nl

10x fietsen en wandelen in Frankrijk

Met een ezel door de bergen, toeren door de Provence, fietsen over jaagpaden of wandelen door de Auvergne… Onze favoriete tips voor fiets- en wandelvakanties in Frankrijk.

1. Fietsen langs de lavendelvelden van de Vaucluse

fietsen lavendel provence vaucluse routes
Toeren langs lavendelvelden en wijngaarden, pauze houden naast een mooie dorpsfontein… hoe fijn is fietsen in de Provence! Het departement Vaucluse maakt het fietsers al jaren steeds makkelijk en biedt inmiddels 39 officiële fietsroutes en 3 voie vertes (groene fietspaden), samen goed voor 1.500 km bewegwijzerde paden. Dit zijn onze 5 favoriete fietsroutes

2. Met een ezel door de bergachtige Queyras


Wandelen door het berggebied van de Queyras doet wat met je! De natuur, de stilte, de ruimte. Jij, de bergen en verder niets…  Nou ja, behalve die koppige ezel dan! Carole maakte met haar dochter een ezeltocht door dit stuk ongerepte natuur en kwam laaiend enthousiast terug. “Beste digi-detoxvakantie ooit!” Lees hier haar verhaal

3. Op de fiets van Nederland naar Parijs!

met de fiets naar Parijs

Fotograaf Ingmar Timmer fietste van Rotterdam naar Parijs over de route van Benjaminse. Een geweldige ervaring, met diverse mooie tussenstops in het noorden van Frankrijk. Lees hier zijn tips!

4. Fietsen over het Franse deel van de Maasfietsroute


Josee en Carole reden dit jaar het Franse deel van de Maasfietsroute, door de Champagne-Ardennen, Lorraine . Deze nieuwe fietsroute volgt de stroom van de rivier vanaf Hoek van Holland, door België tot aan de bron in de Haute-Marne in Frankrijk. Met ‘slow travel’ als motto zorgden de dames dat ze ook tal van leuke dorpjes en steden onderweg ontdekten! Lees hier hun ervaringen.

5. Drie unieke wandel- en fietsroutes in de Auvergne

wandelen in de Auvergne

Voor wandelaars en fietsers biedt de natuur van de Auvergne een eindeloos speelterrein. Dit zijn 3 wandel- en fietstochten die wij echt eens willen proberen: over een oude spoorweg, rond een tweekoppige vulkaan en langs een onbekende pelgrimsroute.

6. Fietsroute de Dolce Via in de Ardèche

Josee en Carole verkenden de bekendste fietsroute aldaar, Dolce Via. Een prachtige route met wisselende landschappen, lees hier hun verslag. Goed te combineren met kanovaren of zwemmen in de rivier.  Je kunt overigens vanuit Nederland al complete fietsvakanties reserveren, inclusief bagagevervoer en verblijf onderweg.

7. Nieuwe fietsroute in de Savoie, langs water en wijngaarden

La Vélroute V63 nieuwe fietsroute Saboie van Lac du Bourget

Deze zomer in de buurt van Chambéry op vakantie? Ga vooral fietsen op de Véloroute V63! Deze nieuwe zijlus van de ViaRhôna voert langs het Lac du Bourget en door de wijngaarden van de Savoie, over een deel van de Route des Vignobles Alpins. Een zeer gevarieerde en vrij relaxte fietstocht van 45 km waar je een dagtrip van kunt maken met leuke tussenstops. Lees er hier meer over

8. Fietsen over de ViaRhôna: getest door Josee en Carole

ViaRhona in de Ardeche
De ViaRhôna is wel 815 km lang. Vandaar dat Josee en Carole al twee keer zijn afgereisd om delen van deze nieuwe fietsroute langs de Rhône te rijden. Van noord naar zuid. Vanaf de Savoie, door de Rhône-vallei, via de Ardèche, Drôme en Provence naar de Middellandse Zee. Lees hier hun ervaringen en insidertips.

9. Landelijke fietstochten in de Champagne-Ardenne

Fietsen in de Champagne Ardenne

De drie zuidelijke departementen van de Champagne-Ardenne zijn een stuk vlakker dan de Franse Ardennen, maar de landschappen zijn niet minder boeiend. Terwijl je in de Marne uren achtereen kunt fietsen langs de wijngaarden van de Champagne heeft de Haute-Marne een sfeervol jaagpad langs het Champagne-Bourgogne-kanaal dat vanaf Vitry naar Langres loopt. En in de Aube kun je door het beschermde natuurgebied van het Lac de la Forêt d’Oriënt rijden. Lees er hier meer over

10. La Vélo Francette, nieuwe meerdaagse fietstocht door West-Frankrijk

Josee fietst de VeloFrancette
La Vélo Francette is de nieuwe fietsroute die van Normandië, via de Mayenne, de Loirevallei en de Marais Poitevin naar de kustplaats La Rochelle loopt. Josee stapte halverwege op om de route uit te proberen. Lees haar ervaringen en slaap-, doe- en eettips voor onderweg.

Beeld: CC/frankrijk.nl,  Loirestreek (CC/Joel Damase, CC/Geert Schnieder (Chmapagne). Openingsbeeld: Carole Goelitz, fietsWandelNB, CC/Ingmar Timmer (naar Parijs).

LEES OOK:
B&B in de Ardèche, heerlijk adres voor wandelaars
Fietsen door Parijs met kinderen
Leuk! Retro-fietsevenement in de Loirevallei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *