frankrijk.nl

WK Voetbal voor vrouwen in Frankrijk begint!

Als je een sportliefhebber bent dan kàn het je niet zijn ontgaan:  vandaag begint het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk en hier gaan onze Leeuwinnen spelen!

Vanavond om 21.00 uur zal gastland Frankrijk het toernooi aftrappen tegen de voetbaldames van Korea. Vanaf dinsdag 11 juni komen onze Nederlandse dames in actie. En… om maar meteen met ons oer-Hollands optimisme verder te gaan, noteer alvast maar in je agenda: de finale is op zondag 7 juli in Lyon!

De weg naar de finale

De wedstrijden zullen plaatsvinden in 9 steden, verspreid door heel Frankrijk. De openingswedstrijd vindt plaats in Parijs, de poule-wedstrijden in Le Havre, Valenciennes, Reims, Nice, Montpellier, Rennes en Grenoble. De halve finales en finale worden gespeeld in Lyon.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Nederlands dameselftal fan acc (@nederlands_vrouwenelftal) le

Opvallend in dit rijtje is het aantal noordelijke speelsteden. En – wat een kans om onze Oranje Leeuwinnen ‘live’ aan te moedigen – de poule-wedstrijden vinden plaats in de drie dichtstbijzijnde steden vanaf Nederland (4-max. 5 uur rijden):

11 juni, 15.00 uur: Le Havre

15 juni, 15.00 uur: Valenciennes

20 juni, 18.00 uur: Reims

Afhankelijk van de poule-resultaten (want natuurlijk gaan ze door!) spelen ze de achtste finale in óf Valenciennes óf Parijs óf Rennes. De kwartfinale vindt dan vervolgens plaats in óf Le Havre, óf Rennes óf Valenciennes.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par OranjeLeeuwinnen (@oranjeleeuwinnen) le

De favorieten

Dit WK voetbaltoernooi voor vrouwen wordt overigens pas voor de 8keer georganiseerd. Voor de Oranje Leeuwinnen wordt dit hun 2WK deelname. Bij het vorige WK, dat van 2015 in Canada, strandden ze in de achtste finales tegen de latere (verliezende) finalist, Japan. Met hun status als regerend Europees kampioen is Nederland een van de titelfavorieten voor de titel, samen met huidige wereldkampioen de Verenigde Staten, gastland Frankrijk, Japan en Duitsland. Wij wensen onze vrouwen veel succes!

Voor tickets en het volledige programma zie de website van de FIFA

Que les jeux commencent! Let the games begin!

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *