frankrijk.nl

Tips voor de Soldes in Parijs

In Parijs is het weer zomeruitverkoop van 26 juni tot 6 augustus 2019. Met deze tips kun je er optimaal van profiteren mocht je binnenkort in de stad zijn!

Het goede van de uitverkoop in Frankrijk is dat winkeliers alleen recente collecties mogen afprijzen en dus niet bakken oud spul uit het depot kunnen halen. Het aanbod is dus echt interessant en sommige Parijzenaars nemen zelfs vrij voor de uitverkoop. Op de eerste dag van de Soldes staan er vanaf 8 uur ’s ochtends al rijen voor de grote warenhuizen en de duurste boetieks van de stad. Dranghekken bij Gucci, deurbeleid bij Chanel… De echte modefanaten hebben er heel wat voor over om een luxe koopje te scoren. Een paar tips voor wie zich in het strijdgewoel wil storten.

2-uitverkoop-soldes-in-Parijs

Kies het goede moment

Het echte begin van de Soldes of de ‘derde ronde’, dat zijn de twee interessantste momenten van de uitverkoop in Parijs. De eerste dagen zijn handig voor wie precies weet wat ie wil hebben en voor de luxeproducten. Maar de echte koopjes doe je in de derde week van de uitverkoop. Dan is de troisième démarque (de derde afprijsronde) in volle gang en lopen de kortingen op tot 80%. Officieel gaat de uitverkoop daarna nog 2 weken door, maar de meeste winkels houden dan alleen nog kleine Soldes-hoekjes over.

hippe modemerken in Parijs

Wees voorbereid

Bedenk van tevoren welke winkels of winkelstraten je wilt afgaan en plan je shopping tijdens het weekend zoveel mogelijk in de ochtend. Lees hier in welke wijken en straten je moet zijn voor verschillende stijlen en budgetten.

Veel merken bij elkaar

De grote warenhuizen blijven praktische plekken om in korte tijd veel Franse merken af te lopen en als je hier voor 14.00 uur komt, dan vermijd je de grootste drukte, vooral in het weekend.

Le Bon Marché in Saint-Germain is het duurste en chicste warenhuis van Parijs, met exclusieve merken en een indrukwekkende etenswarenafdeling. De helemaal vernieuwde Le BHV/Marais, tegenover het stadhuis, heeft de meest creatieve en hippe sfeer, met veel kookspullen, schrijfwaren en ook een grote beauté- en schoenafdeling. De bekende warenhuizen Printemps en Galeries Lafayette, naast elkaar op boulevard Haussmann, hebben samen een enorm breed aanbod van mode, cosmetica, accessoires en luxeartikelen. En sinds kort heeft Galeries Lafayette ook een nieuw, kleiner filiaal op de Champs-Elysées met een extra moderne en jonge collectie.

Galeries Lafayette Champs-Elysées

Grote winkelcentra

Een handig alternatief voor de warenhuizen zijn de winkelcentra. Het Centre Commercial St-Lazare met onder meer Aigle, Sephora en Lacoste, is compact maar de moeite waard. En nog beter is het gerenoveerde Beaugrenelle (foto rechtsonder) een groot winkelcentrum in de buurt van de Eiffeltoren, met winkels van onder meer Maje, FNAC, Guerlain, Sabon, Zadig & Voltaire, Sandro, The Kooples en Petit Bateau. En het winkelcentrum van Les Halles is ook opgeknapt, je vindt er onder meer een hele grote Muji (de Japanse Hema, geweldig), een Lego Store, Sephora, H&M Home.

Forum des Halles winkelcentrum Muji

Doorwinkelen op zondag

Let op, lang niet alle winkels in de binnenstad van Parijs zijn open op zondag! Wijken waar je zondag wel kunt shoppen zijn: Montmartre/Abbesses, de Marais (let op, wel erg druk op zondag), Carrousel du Louvre (winkels onder het Louvre) en op de Champs-Elysées. De grote warenhuizen en winkelcentra (w.o. Les Halles en Bercy Village) zijn tegenwoordig ook allemaal open op zondag.

Lees ook: De leukste winkelstraten van Parijs

NB! In enkele Franse departementen begint de uitverkoop een week later. Dat is het geval in de Alpes-Maritimes, Pyrénées-Orientales en op Corsica. Daar duurt deze zomeruitverkoop van 3 juli tot 13 augustus 2019

4-uitverkoop-soldes-in-Parijs-Beaugrenelle
Winkelcentrum Beaugrenelle

LEES OOK:
10 fijne lunchspots in de Marais
7 hippe Franse modemerken om te kennen
Nieuwe vegan-adressen in Parijs

Foto linksboven: Paris Info/ NB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button