frankrijk.nl

Tour de France-feestje bij TV5MONDE

De hele maand juli genieten van de Tour de France en daarvoor hoef je niet eens wielerfan te zijn! TV5MONDE zoomt in op de diverse streken langs de route. Met uitstekende reisdocumentaires van onder meer Noord-Frankrijk, de Jura, Toulouse en de Franse Alpen .

Ooit moesten we doen met schokkerige camerabeelden van uitzichten langs de weg, maar tegenwoordig worden Touretappes afgewisseld met de waanzinnigste dronebeelden van graanvelden, bergkammen, chateaus en rivieren in vogelvlucht… Geen sportevenement dat zoveel zin geeft om te reizen als de Tour de France en daar springt TV5MONDE deze zomer op in.

Tour de France

De Franse televisiezender volgt de Ronde van Frankrijk (7-28 juli 2019) met Nederlands ondertitelde reisdocumentaires op de maandag, zaterdag en zondag in de maand juli:

TV5-Tour-de-France-2019

maandag 1 juli, 18.40 uur: ‘Echappées Belles’: escapades in Frans Vlaanderen 

Een documentaire over de bijzonderheden van dit stukje onbekend Noord-Frankrijk, vanaf de Belgische grens tot aan Calais, van Duinkerken tot Armentières. Denk prachtige brede zandstranden met historische én kunstzinnige bunkers, karakteristieke molens,  traditionele spellen en sporten en natuurlijk de goudgele rakkers van deze streek, want bier maken, dat kunnen ze!
(herhaling zaterdag 6 juli 14.00 uur)

Duinkerken haven bij nacht

maandag 8 juli – 21.00 uur – ‘Echappées Belles: witte magie in de Jura Suisse

Natuurlijk, spreek je over de Jura dan denk je aan die ó zo populaire toeristenstreek in het oosten van het land. Minder bekend is het feit dat de bergketen doorloopt naar Frans Zwitserland. Deze aflevering zoomt in op de winters van de Jura Suisse & Trois Lacs.  Maak je op voor verkwikkende en jaloersmakende beelden van fraaie landschappen in de ongerepte sneeuw, en maak kennis met het rijke culturele erfgoed van (uiteraard!) chocolade, uurwerken en hondensleeën.
(herhaling zaterdag 13 juli 14.00 uur)

Jura Suisse

maandag 15 juli, 21.00 uur: ‘Echappées Belles’: een weekend in Toulouse

De ‘roze’ stad in het zuiden van Frankrijk onthult haar geheimen. Nu vinden wij zelf Toulouse altijd een leuk idee, of voor een bezoek tijdens je vakantie of voor een stedentrip. In deze documentaire aandacht voor het historische centrum met dus die eigenaardige kleur en de lokale gastronomie, heilig in Toulouse!
(herhaling zaterdag 20 juli, 14.00 uur)

Toulouse

maandag 22 juli, 18.40 uur: ‘ Echappées Belles’: de route des Grandes Alpes

Het is een must voor bergliefhebbers, zowel vanwege de prachtige panorama’s als de pittoreske dorpjes. Met 17.000 meter positief hoogteverschil, 16 bergpassen en 700 km haarspeldbochten biedt de ‘Route des Grandes Alpes’ elk jaar weer een geweldig decor voor de meest legendarische bergetappes van de Tour de France.
(Herhaling zaterdag 27 juli 14.00 uur)

ROUTE_DES_GRANDES_ALPES

Elke zondag 19.30 uur: de historie van de etappe-steden: HEXAGONE

Deze ‘Ronde van Frankrijk’ neemt je mee in de Franse geschiedenis van de diverse etappe-steden dit jaar, zoals onder andere de doop van Clovis in de kathedraal van Reims, het beleid, bewind van Lodewijk XIV en de geheimen van de Katharen in Occitanië.

TV5-Kathedraal-Reims

Dagelijks 23.00-24.00 uur – LE JOURNAL DU TOUR

Elke avond is op TV5MONDE een samenvatting te zien van de mooiste Tourmomenten van de dag. Dit programma is helaas niet Nederlands ondertiteld (in tegenstelling tot bovenstaande documentaires), maar is alleen al vanwege de beelden een mooie dagafsluiter voor echte Tourliefhebbers! Van 7 tot en met 29 juli.

Op deze kanalen kun je TV5MONDE vinden: Ziggo: 71 – CAIW: 41 – Delta: 500 – T-Mobile: 421.

Meer informatie over de Tour de France-uitzendingen en de verdere programmering van TV5MONDE op: europe.tv5monde.com/nl

Beeld: coverbeeld CC Zenithe,  Jura Suisse en Route des Grands Alpes: ©France Television Bo Travail, Frans Vlaanderen: OT Duinkerken©David Kosmal, overig beeld ©Istock

LEES OOK:

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met TV5MONDE.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste weetjes, nieuwste adresjes en insidertips voor Frankrijk? Meld je dan aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je nu in!