frankrijk.nl

Top 10 mooiste stranden van Frankrijk

Mooi, mooier, mooist: volgens de miljoenen gebruikers van Tripadvisor zijn dit de meest adembenemende stranden van Frankrijk.

10. Plage de l’Escalet, Saint-Tropez (Var)

Plage de L'Escalet Var France

Eigenlijk bestaat l’Escalet uit diverse kleine strandjes, waarvan de mooiste alleen te voet te bereiken zijn via een rotsachtig wandelpad. De rust en het heldere water geven je al snel het gevoel op een onbewoond eiland te zijn! Het wordt ook wel La Petite Corse (het kleine Corsica) genoemd! 

9. Deauville (Normandië)

Calvados Normandie Deauville

De gebouwen rondom de strandboulevard van Deauville zijn soms wat rommelig (nieuw en oud doorelkaar), maar het strand zelf is inderdaad prachtig breed! En die mooie houten badhokjes!

8. Le Touquet (Pas-de-Calais/Hauts-de-France)

Mooiste stranden Frankrijk Le Bouquet

Vooral de wildere en natuurlijke delen van dit strand – richting de ongerepte Baie de Canche – zijn adembenemend. Le Touquet-Paris-Plage is dan ook een prachtige badplaats aan de Noord-Franse Opaalkust.

7. Plage Petit Sperone, Corsica

Mooiste stranden Frankrijk Petit Sperone Corsica

Alleen te voet te bereiken, dit mooie strand in een turquoise baai aan de zuidelijkste punt van Corsica. Niet ver van Bonifacio, een van de mooiste plaatsjes op Corsica.

6. Plage de Pampelonne, Saint-Tropez (Var)

Strand van Pampelonne in St Tropez

Het bekendste strand van de Côte d’Azur waar je door alle sterren en toestanden bijna zou vergeten dat het ook nog een hele mooie plek is. Andere mooie stranden vlak bij Saint-Tropez vind je hier!

5. Plage de Saleccia, Saint-Florent (Corsica)

Mooiste stranden Frankrijk Saleccia Corsica

Parelwit strand aan de noordkust van Corsica dat alleen te bereiken is per boot of  jeep. Het ligt namelijk verscholen achter het Désert des Agriates, een ongerept natuurgebied. En typisch Corsica: er lopen hier soms koeien op het strand!

Lees ook: Top 10 mooiste Franse eilanden

4. Plage d’Hendaye (Frans Baskenland/Nouvelle Aquitaine)

Aquitaine Hendaye Baskenland strand

Goudgeel zand, palmbomen op de boulevard, Baskische huizen en grillige rotsen van kalk- en leisteen op de achtergrond: bijzonder het strand van Hendaye! Ontdek hier meer stranden en baaien in Frans Baskenland

3. Côte des Basques, Biarritz (Nouvelle Aquitaine)

Cote des Basques in Biarritz

In het hart van Biarritz ligt dit stoere strand dat geliefd is bij surfers. Aan het eind ligt de bekende Rocher de la Vierge, hier links op de foto.

2. Plage du Sillon – Saint-Malo (Bretagne)

Saint-Malo Plage du Sillon mooiste strand Frankrijk

En verrassend: een ‘noordelijk’ Frans strand op de tweede plaats! Dit zachte zandstrand ligt vlak onder de versterkte muren van piratenstad Saint-Malo, in het noorden van Bretagne. In de zomer ziet het er lieflijk uit, maar tijdens het springtij in herfst en winter verdwijnt het volledig onder huizenhoge golven!

1. Plage de Palombaggia, Porto-Vecchio (Corsica)

Palombaggia mooiste stranden Corsica

Et voilà, het mooiste strand van Frankrijk bevindt zich aan de zuidkust van Corsica, vlak bij Porto-Vecchio. Inderdaad een plaatje van een strand waar je ook nog heerlijk vis kunt eten bij dit restaurant!

LEES OOK:
Mooie badplaatsen en stranden in de buurt van Nice
7 bijzondere stranden in de Languedoc-Roussillon
De mooiste stranden bij Saint Tropez
Onze 5 favoriete stranden op Corsica

Bron: Travellers’ Choice Awards 2018 Foto’s: CC/blondetpatrice (Saint-Malo), CC/atoutfrance – Jean Malburet (Biarritz), ACT Corse/J.P. Piras (Santa Giulia/Palombaggia), CC/Guillaume Paumier (Deauville),CC/BY_ND biajoe (Saleccia),CC/Philippe Golrieux (Hendaye), PACA (Saint-Tropez), CC/ JF Bonachera (Sperone), CC/S-Wh (Escalet).  Bron: TripAdvisor (Q1/2019)

5 reacties op “Top 10 mooiste stranden van Frankrijk”

 1. Polleke schreef:

  Plage de la Mine d’Or bij Pénestin, Morbihan, Bretagne. Wonderschoon!

 2. Florence schreef:

  Hebben jullie niet La Baule vergeten 😉 ? Het langste strandje van Europa !

 3. Peter koome schreef:

  Lespiquetes de Camargue

 4. Josee schreef:

  Ja die mag er zeker bij. Sowieso grossiert Corsica in prachtige stranden!