frankrijk.nl

4x ultieme romantiek in een Frans kasteeltje

Kijk, daar kun je mee aankomen bij je geliefde: een nachtje samen onder een baldakijn op een prachtige locatie in Zuid-Frankrijk. Dit zijn charmante kasteeltjes in de Gard, Hérault, Lot en Dordogne waar de romantiek dik in de lucht hangt!

Château de la Treyne – Dordogne

Dit sprookjesachtige kasteel op een oever van de Dordogne bevat alle ingrediënten voor een romantisch verblijf: een prachtige kasteeltuin, een terras aan het water, 17 feeërieke kamers waaronder een paar met baldakijnbed, een chique eetzaal met kroonluchters en een uitmuntende keuken. Mooie plek voor een huwelijksreisje en mocht je de grote dag zelfs hier willen vieren, dan kan dat: er is een kleine kapel direct naast het kasteel…

Sprookjesachtig kasteel Château de la Treyne – Dordogne

Château de la Treyne, Lacave (Dordogne), kamers vanaf €200.


Chateau St. Pierre de Serjac – Hérault

Op 1 uur rijden van Montpellier ligt château Saint-Pierre de Serjac. Dit kasteel tussen eigen wijngaarden is door een Iers echtpaar getransformeerd tot elegant boetiekhotel met 8 kamers. De spa is een serieus grote wellness-spot met binnenzwembad, sauna, hammam, hottub en relaxruimtes, waaronder een geurende spa-tuin. ‘s Avonds wacht een cocktailbar en een sfeervol restaurant . Fijn adres voor een romantisch verblijf in het voor- of naseizoen. In de zomer kan het namelijk best druk zijn: op het landgoed staan ook 36 luxe villa’s die populair zijn bij families.

Chateau St Pierre de Serjac Frankrijk

Chateau St.Pierre de Serjac, Puissalicon, kamers vanaf €150.


Château de Pondres – Gard

Dit kasteel kan een filmdecor zijn! Château de Pondres ligt halverwege Nîmes en Montpellier en valt op door een robuuste Ivanhoe-uitstraling. Niet verwonderlijk dat de eerste fundamenten van dit historische monument dateren uit de 12e eeuw. De contouren van nu hebben stammen uit de 17e eeuw. Via een monumentale trap bereik je de 10 gastenkamers op de tweede verdieping. De kamers zijn niet supergroot en het historische karakter is gerespecteerd, gecombineerd met modern comfort. Relaxen kan beneden in het zwembad, de wellnessruimte, de bar en het geprezen restaurant La Canopée met een mega-terras, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt op de vijver, de fonteinen en de Franse tuinen. Ook filmwaardig!

Chateau de Pondres Frankrijk

Château de Pondres, Vieilleville, kamers vanaf €156.


Château de Mercuès – Lot

Alleen al voor de locatie wil je hiernaartoe! Château de Mercuès ligt boven op de rotsen en dat staat garant voor een ge-wel-dig uitzicht op de vallei van de Lot en de wijngaarden van de Cahors. Dit intieme middeleeuwse kasteel ziet er aan de buitenkant precies zo uit zoals een kind een chateau zou tekenen: vierkant en met torens op de hoeken. Binnen is vooral de prachtige zaal van het Michelinrestaurant Le Duèze een blikvanger. De kamers tussen de dikke kasteelmuren zijn elegant en comfortabel. Andere hoogtepuntje, waarvoor je wel moet afdalen: de enorme wijnkelder met een imposante collectie van Malbec-wijnen van eigen fabricaat.

Mercues Chateau Frankrijk

Chateau de Mercuès in Mercuès,  kamers vanaf €216.

LEES OOK:
Chic slapen tussen de druiven: Domaine du Verchant
De mooiste plekken van Occitanië
7 bijzondere stranden aan de kust van de Languedoc-Roussillon

Tekst: Josee Schouten Beeld: Château de la Treyne, Château de Roquelune, Château de l’Hoste, Château de Mercuès.

Reacties zijn gesloten.